Wayne Thiebaut in Museum Voorlinden



Wayne Thiebaut in Museum Voorlinden

Wat een bofkont ben ik toch soms ook. Samen met mijn meiske mocht ik vandaag, met een aantal genodigden, alvast de nieuwe tentoonstelling in Museum Voorlinden komen bekijken, vóór die voor het grote publiek werd geopend. Zó gaaf!

Eigenlijk begint de tentoonstelling buiten al, want op het speciale buitenterras dat voor de tentoonstelling werd ontworpen kun je genieten van koffie en een taartje in de stijl van de schilderijen Thiebaut.

Wayne Thiebaut

Binnen kun je tot en met 16 september, naast de reguliere collectie, het werk bekijken van Wayne Thiebaut. Wayne wie? hoor ik je denken… Thiebaud is een van de grootste Amerikaanse meesterschilders en staat bekend om zijn schilderijen van taartjes, hotdogs en ijsjes. Kunst dus waar je van gaat watertanden. Maar ook zijn stilllevens en portretten zijn echt prachtig!

Museum Voorlinden

En er is nog veel meer reden om binnenkort een bezoekje te brengen aan het museum, want wat een geweldige collectie hangt er naast de werken van Thiebaut. En super tof ook om samen met kinderen heen te gaan, want het museum kent ook een behoorlijk aantal kunstwerken waar je in- of doorheen kunt. Bovendien is het zó leuk om door de ogen van je kind(eren) kunst te zien. Zij kijken er toch net even met een andere blik naar.

Bezoekersinformatie

Het museum is alle dagen van het jaar open van 11u-17u en vind je op de Buurtweg 90 in Wassenaar. Toegang is € 15,- (museumkaart niet geldig), voor 13-18jr betaal je € 7,50 en kinderen van 12 jaar of jonger mogen gratis mee.

Gepubliceerd op 9 juni 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
25 augustus 2024
Burgers bbq
 
Burgers van de BBQ

Maak van een eenvoudige burger van de barbecue een gourmet BBQ burger. Ik geef je mijn favo recept uit BBQ tijd
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!