Wayne Thiebaut in Museum Voorlinden



Wayne Thiebaut in Museum Voorlinden

Wat een bofkont ben ik toch soms ook. Samen met mijn meiske mocht ik vandaag, met een aantal genodigden, alvast de nieuwe tentoonstelling in Museum Voorlinden komen bekijken, vóór die voor het grote publiek werd geopend. Zó gaaf!

Eigenlijk begint de tentoonstelling buiten al, want op het speciale buitenterras dat voor de tentoonstelling werd ontworpen kun je genieten van koffie en een taartje in de stijl van de schilderijen Thiebaut.

Wayne Thiebaut

Binnen kun je tot en met 16 september, naast de reguliere collectie, het werk bekijken van Wayne Thiebaut. Wayne wie? hoor ik je denken… Thiebaud is een van de grootste Amerikaanse meesterschilders en staat bekend om zijn schilderijen van taartjes, hotdogs en ijsjes. Kunst dus waar je van gaat watertanden. Maar ook zijn stilllevens en portretten zijn echt prachtig!

Museum Voorlinden

En er is nog veel meer reden om binnenkort een bezoekje te brengen aan het museum, want wat een geweldige collectie hangt er naast de werken van Thiebaut. En super tof ook om samen met kinderen heen te gaan, want het museum kent ook een behoorlijk aantal kunstwerken waar je in- of doorheen kunt. Bovendien is het zó leuk om door de ogen van je kind(eren) kunst te zien. Zij kijken er toch net even met een andere blik naar.

Bezoekersinformatie

Het museum is alle dagen van het jaar open van 11u-17u en vind je op de Buurtweg 90 in Wassenaar. Toegang is € 15,- (museumkaart niet geldig), voor 13-18jr betaal je € 7,50 en kinderen van 12 jaar of jonger mogen gratis mee.

Gepubliceerd op 9 juni 2018


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
9 augustus 2020
camembert uit de oven
 
Camembert uit de oven met gekarameliseerde noten

Een van de meest ultieme borrelhapjes is camembert uit de oven. Helemaal met een topping van gekarameliseerde noten erop.
9 augustus 2020
scones met bramen
 
Scones met bramen

Scones kun je op diverse manieren maken, ik maak ze nu met bramen. Bramen zijn nu volop in het seizoen en geven je warme scone dat beetje extra.
9 augustus 2020
bramencompote
 
Bramencompote met granaatappel

Nu is het moment om bramen te plukken en er compote van te maken. Deze bramencompote met granaatappel maak je in minder dan een kwartier
7 augustus 2020
tomatensaus vers smulpaapje
 
Smulpaapje weekmenu – week 32

Ook dit weekmenu blijven we nog even in zomerse sferen. Met makkelijke maaltijden, gemaakt met minimale inspanning.
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!
3 augustus 2020
bietjes bbq
 
Bietjes van de barbecue

Als je bietjes op de barbecue poft, tover je ze daarna om in een heerlijke salade met feta en pijnboompitjes. Een lekker vega BBQ recept dus