Vlierbloesem citroentiramisu



Het was oprecht lastig kiezen welk recept uit Oogst, van Marleen van Es, ik met jullie zou delen. Want werkelijk ieder recept in dat boek ziet er even verrukkelijk uit. Het werd deze frisse, zomerse tiramisu. Hierbij kun je perfect de vlierbloesemsiroop gebruiken die ook op de site staat.

Het maken van de tiramisu is echt kinderspel. Daarna is het vooral geduld hebben, zodat de tiramisu mooi kan opstijven. Heerlijk als afsluiter van een zomers feestelijk diner, of gewoon zomaar, omdat het vandaag is :-d

Voor vier ruime porties heb je nodig

8 lange vingers (idealiter die speciaal voor tiramisu zijn)
200ml vlierbloesemsiroop (gekocht of gebruik zelfgemaakte)
4 eieren, alleen de eiwitten
1 citroen, goed schoon geboend (rasp en sap apart)
250g mascarpone
2el poedersuiker
4 glazen (jam)potjes

Tijd in de koelkast: minimaal 4 uur (maar avond van tevoren kan ook prima)

Zomerse tiramisu met citroen en vlierbloesem

Klop met de mixer de eiwitten helemaal stijf. In een aparte kom klop je de mascarpone met een garde los en meng ‘met de poedersuiker en citroensap. Spatel de eiwitten hier luchtig door heen.

Vlierbloesemtiramisu

Giet de siroop in de kom en drenk hier de lange vingers in. Leg op de bodem lange vinger, schep daar wat van het mascarponemengsel over en leg er nog een laagje lange vinger op. Eindig met de mascarpone. Strooi de citroenrasp over de bovenkant en zet in de koelkast.

Haal ze een kwartiertje voor je ze wilt eten uit de koelkast. Met de overgebleven eidooiers kun je bijvoorbeeld nog zelf mayonaise maken.

Gepubliceerd op 26 juni 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.