Vlierbloesem citroentiramisu



Het was oprecht lastig kiezen welk recept uit Oogst, van Marleen van Es, ik met jullie zou delen. Want werkelijk ieder recept in dat boek ziet er even verrukkelijk uit. Het werd deze frisse, zomerse tiramisu. Hierbij kun je perfect de vlierbloesemsiroop gebruiken die ook op de site staat.

Het maken van de tiramisu is echt kinderspel. Daarna is het vooral geduld hebben, zodat de tiramisu mooi kan opstijven. Heerlijk als afsluiter van een zomers feestelijk diner, of gewoon zomaar, omdat het vandaag is :-d

Voor vier ruime porties heb je nodig

8 lange vingers (idealiter die speciaal voor tiramisu zijn)
200ml vlierbloesemsiroop (gekocht of gebruik zelfgemaakte)
4 eieren, alleen de eiwitten
1 citroen, goed schoon geboend (rasp en sap apart)
250g mascarpone
2el poedersuiker
4 glazen (jam)potjes

Tijd in de koelkast: minimaal 4 uur (maar avond van tevoren kan ook prima)

Zomerse tiramisu met citroen en vlierbloesem

Klop met de mixer de eiwitten helemaal stijf. In een aparte kom klop je de mascarpone met een garde los en meng ‘met de poedersuiker en citroensap. Spatel de eiwitten hier luchtig door heen.

Vlierbloesemtiramisu

Giet de siroop in de kom en drenk hier de lange vingers in. Leg op de bodem lange vinger, schep daar wat van het mascarponemengsel over en leg er nog een laagje lange vinger op. Eindig met de mascarpone. Strooi de citroenrasp over de bovenkant en zet in de koelkast.

Haal ze een kwartiertje voor je ze wilt eten uit de koelkast. Met de overgebleven eidooiers kun je bijvoorbeeld nog zelf mayonaise maken.

Gepubliceerd op 26 juni 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.