Vis van de maand mei – Rog
Samenwerking – Ik vond het best spannend kan ik je vertellen, om met rogvleugel een recept te maken. Want ook voor mij zijn er nog best veel vissen waarvan ik niet direct weet hoe ik ze moet bereiden. Wie beter dan om raad te vragen dan de visboer!
Op zijn advies pocheerde ik de vis. Heel zachtjes in een combinatie van melk met visbouillon. Het is een superzachte vis, die je daarna zo van de graat afhaalt. Een soort pulled fish zou je bijna kunnen zeggen. Benieuwd of jij het aandurft! Ik kan het je in ieder geval van harte aanbevelen.
Voor 4 personen, als maaltijd
2 rogvleugels (schoongemaakt door de visboer)
500ml visbouillon (zelfgemaakt of van een blokje)
600ml halfvolle melk
75g zeekraal
75g Hollandse garnalen
zout en peper
citroenpartjes
Erbij: aardappelpuree met spinazie
Gepocheerde rogvleugel
Verwarm als eerste de melk en bouillon samen in één pan, tot nét tegen de kook aan. Bestrooi de rogvleugels met zout en peper en leg ze in het kookvocht. Pocheer de vis 10-12 minuten, afhankelijk van de dikte. Draai halverwege voorzichtig om en voeg de zeekraal toe. De vis is gaar als het vlees wit en stevig is en makkelijk van de graat komt.
Spinaziestamppotje met vis
Maak aardappelpuree, zoals je dat gewend bent, terwijl de vis pocheert en mix die met 500 gram geslonken en uitgeknepen verse spinazie. Serveer de stamppot in een diep bord. Daarop gaat de vis en wat van het kookvocht. Daarom heen gaat de rauwe zeekraal en de Hollandse garnalen. Garneer met een partje citroen.
Vis van de maand
Dit recept is onderdeel van een samenwerking met het Nederlands Visbureau. De voorgaande recepten van de reeks ‘Vis van de Maand’ vind je hier. En meer visrecepten vind je hier
Gepubliceerd op 1 mei 2019