Vis van de maand mei – Rog



Samenwerking – Ik vond het best spannend kan ik je vertellen, om met rogvleugel een recept te maken. Want ook voor mij zijn er nog best veel vissen waarvan ik niet direct weet hoe ik ze moet bereiden. Wie beter dan om raad te vragen dan de visboer!

Op zijn advies pocheerde ik de vis. Heel zachtjes in een combinatie van melk met visbouillon. Het is een superzachte vis, die je daarna zo van de graat afhaalt. Een soort pulled fish zou je bijna kunnen zeggen. Benieuwd of jij het aandurft! Ik kan het je in ieder geval van harte aanbevelen.

rogvleugel met spinaziestamppot Smulpaapje

Voor 4 personen, als maaltijd

2 rogvleugels (schoongemaakt door de visboer)
500ml visbouillon (zelfgemaakt of van een blokje)
600ml halfvolle melk
75g zeekraal
75g Hollandse garnalen
zout en peper
citroenpartjes

Erbij: aardappelpuree met spinazie

Gepocheerde rogvleugel

Verwarm als eerste de melk en bouillon samen in één pan, tot nét tegen de kook aan. Bestrooi de rogvleugels met zout en peper en leg ze in het kookvocht. Pocheer de vis 10-12 minuten, afhankelijk van de dikte. Draai halverwege voorzichtig om en voeg de zeekraal toe. De vis is gaar als het vlees wit en stevig is en makkelijk van de graat komt.

rogvleugel_pocheren Smulpaapje

Spinaziestamppotje met vis

Maak aardappelpuree, zoals je dat gewend bent, terwijl de vis pocheert en mix die met 500 gram geslonken en uitgeknepen verse spinazie. Serveer de stamppot in een diep bord. Daarop gaat de vis en wat van het kookvocht. Daarom heen gaat de rauwe zeekraal en de Hollandse garnalen. Garneer met een partje citroen.

Vis van de maand

Dit recept is onderdeel van een samenwerking met het Nederlands Visbureau. De voorgaande recepten van de reeks ‘Vis van de Maand’ vind je hier. En meer visrecepten vind je hier

Gepubliceerd op 1 mei 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
25 oktober 2024
pasta kaas beemster
 
Mac & Cheese deluxe

Echt genieten doe je met deze deluxe Mac & Cheese, die zo gemaakt is. Want echt genieten met Beemster kaas, is zo simpel als dit pastarecept.
21 oktober 2024
 
Hummus bowl met harissa tomaatjes

Deze hummus bowl is niet alleen heel gezond, maar super makkelijk voor te bereiden. Hét bewijs dat lekker en gezond eten niet moeilijk hoeft te zijn.
18 oktober 2024
nacho's beemster
 
Loaded cheesy Beemster nacho’s

Is er íets lekkerder dan loaded nacho’s? Ja hoor, loaded nacho’s van de barbecue met héél veel gesmolten Beemster kaas.
17 oktober 2024
Spaanse soep Smulpaapje
 
Spaanse soep met bonen, chorizo & cavolo nero

Makkelijke en goedgevulde Spaanse maaltijdsoep met bonen, chorizo en cavolo nero. Zo lekker heb je een soep met bonen nog nooit gegeten.
16 oktober 2024
pumpkin spice cake
 
Pumpkin spice cake

Uit Zoete Zooi. van Eefje Friedhoff komt het recept voor deze geurige pumpkin spice cake. Die wil je bakken. Geloof me!
14 oktober 2024
Noedels uit Comfort
 
Noedels met avocado en radijs

Uit Comfort van Ottolenghi komt dit (aangepaste) recept voor noedels met avocado en radijs. Super snel én gezond. Een toprecept!