Vis van de maand mei – Rog



Samenwerking – Ik vond het best spannend kan ik je vertellen, om met rogvleugel een recept te maken. Want ook voor mij zijn er nog best veel vissen waarvan ik niet direct weet hoe ik ze moet bereiden. Wie beter dan om raad te vragen dan de visboer!

Op zijn advies pocheerde ik de vis. Heel zachtjes in een combinatie van melk met visbouillon. Het is een superzachte vis, die je daarna zo van de graat afhaalt. Een soort pulled fish zou je bijna kunnen zeggen. Benieuwd of jij het aandurft! Ik kan het je in ieder geval van harte aanbevelen.

rogvleugel met spinaziestamppot Smulpaapje

Voor 4 personen, als maaltijd

2 rogvleugels (schoongemaakt door de visboer)
500ml visbouillon (zelfgemaakt of van een blokje)
600ml halfvolle melk
75g zeekraal
75g Hollandse garnalen
zout en peper
citroenpartjes

Erbij: aardappelpuree met spinazie

Gepocheerde rogvleugel

Verwarm als eerste de melk en bouillon samen in één pan, tot nét tegen de kook aan. Bestrooi de rogvleugels met zout en peper en leg ze in het kookvocht. Pocheer de vis 10-12 minuten, afhankelijk van de dikte. Draai halverwege voorzichtig om en voeg de zeekraal toe. De vis is gaar als het vlees wit en stevig is en makkelijk van de graat komt.

rogvleugel_pocheren Smulpaapje

Spinaziestamppotje met vis

Maak aardappelpuree, zoals je dat gewend bent, terwijl de vis pocheert en mix die met 500 gram geslonken en uitgeknepen verse spinazie. Serveer de stamppot in een diep bord. Daarop gaat de vis en wat van het kookvocht. Daarom heen gaat de rauwe zeekraal en de Hollandse garnalen. Garneer met een partje citroen.

Vis van de maand

Dit recept is onderdeel van een samenwerking met het Nederlands Visbureau. De voorgaande recepten van de reeks ‘Vis van de Maand’ vind je hier. En meer visrecepten vind je hier

Gepubliceerd op 1 mei 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!