Vis van de maand juni РSm̦rrebr̦d met Hollandse Nieuwe



Samenwerking – In Scandinavië weten ze als geen ander hoe je verrassende (lunch) gerechten met vis kunt maken. Ook haring wordt er heel veel gegeten. En hoewel wij een Hollandse Nieuwe vaak zo van het staartje afhappen, kun je er nog veel meer mee maken.

Ik liet mij voor dit gerechtje inspireren door het smörrebröd dat ik vorig jaar in Kopenhagen at. Dit verrassende lunchgerecht met Hollandse Nieuwe is het resultaat!

Smorrebrod haring & biet Smulpaapje

Nodig voor 4 personen, als lunch

150g gekookte bietjes
50g Griekse yoghurt
5g verse dille
zout & peper
Brood, dikker gesneden (liefst zuurdesem)
4 Hollandse Nieuwe

Hollandse nieuwe als lunch

Maak van de bietjes, yoghurt en dille met een staafmixer (of blender/keukenmachine) een dikke puree. Breng die op smaak met zout en peper. Op ieder sneetje brood gaat een goede schep van de bietjes puree. De haring snijd je in passende stukjes en gaat daar weer boven op. Hoe makkelijk,  snel en lekker wil je het hebben?!

Vis van de maand

Dit recept is onderdeel van een samenwerking met het Nederlands Visbureau. De voorgaande recepten van de reeks ‘Vis van de Maand’ vind je hier. En meer visrecepten vind je hier

Gepubliceerd op 5 juni 2019


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!