Vis uit Bik 2 van Bart van Olphen – review



Al sinds de eerste boeken van Bart van Olphen, en zeker sinds mijn interview met hem, staat er niks anders in onze voorraadkast van Fish Tales vis uit blik. Vooral de tonijn gebruik ik met grote regelmaat. Duurzaam gevangen vis, waarvan Bart zorgt dat de verhalen van de vissers ook bekend(er) worden.

Dat deed hij al in zijn eerste boek Vis uit Blik en daar gaat hij mee verder in deze tweede versie. Verhalen, recepten en prachtige fotografie nodigen je uit om vaker vis uit blik te eten!

Vis uit Blik Bart.jpgVis uit blik

Want vis uit blik heeft (nog steeds) een niet zo heel goede reputatie. Wat gek is. Want het biedt zoveel mogelijkheden. Je hebt het altijd in huis. Je kunt het warm én koud gebruiken. Er zijn super veel soorten. En vis is ook nog eens heel goed voor je. What’s not to love zou je zeggen?!

Veelzijdig met vis uit blik

Weet je niet zo goed wat je kunt met vis uit blik dan zijn de boeken van Bart een prachtig hulpmiddel. De receptuur is verrassend, veelzijdig en ziet er – met dank aan de fotografie van David Loftus – watertandend lekker uit. Dat je daarnaast wat oppikt over hoe er gevist wordt en de verhalen van de vissers leert is pure bonus!

Welke vis zit in blik?

In het boek staan zes vissoorten die in blik zitten; tonijn, zalm, ansjovis, sardine, makreel eh haring. De receptuur ermee varieert van onbtijt, tot borrelhapje, tot salade tot warme maaltijd Wat ik zelf zo fijn vind is dat je het altijd in huis kunt hebben en met een paar andere ingrediënten omtovert tot een lekkere maaltijd. Ideaal!

Aan de slag

Ik koos, hoe verrassend als je midden in het schrijven van een borrelboek zit 😉, voor een borrelhapje maar zag al een hele zwik aan andere recepten die ik ook nog wil maken. Wil jij ook aan de slag met vis uit blik dan is dit boek (net als het vorige) een super fijn hulpmiddel. Het is uitgegeven door Kosmos, kost € 18,50 en is in de boekhandel en online te koop.

 

Gepubliceerd op 27 maart 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 september 2023
Vijgen kruimel muffin
 
Vijgen-kruimel muffins

Appel-kruimel muffins kennen we nu wel. Dit eenvoudige recept voor vijgen-kruimel muffins is een perfect recept voor zoete herfsttraktaties.
4 september 2023
Caponata recept
 
Siciliaanse Caponata Recept, een mediterraanse favoriet

Caponata, een smaakvolle Siciliaanse specialiteit, is een ware traktatie voor liefhebbers van de mediterrane keuken.
17 augustus 2023
onigiri met makreel
 
Onigiri met gerookte makreel

Onigiri zijn Japanse rijsthapjes die veel sneller zijn gemaakt dan sushi en die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. Zoals deze met gerookte makreel
31 juli 2023
american pancakes
 
American blueberry pancakes

De ultieme American pancakes maak je vanaf nu gewoon zelf. Met dit pancake recept geniet je van een enorme stapel American blueberry pancakes
28 juli 2023
risotto basisrecept
 
Risotto, een eenvoudig basisrecept

Met dit basis risottorecept kun je alle kanten op. Ik laat je ook zien hoe je van de basis risotto heel eenvoudig een paddenstoelen risotto maakt.
28 juli 2023
recept pasta carbonara
 
Klassieke pasta Carbonara

Hoe het kan dat er nog geen recept voor een klassieke Carbonara op de site staat is me een raadsel. Want dit geweldige pastarecept is zó lekker!