Vis uit Bik 2 van Bart van Olphen – review



Al sinds de eerste boeken van Bart van Olphen, en zeker sinds mijn interview met hem, staat er niks anders in onze voorraadkast van Fish Tales vis uit blik. Vooral de tonijn gebruik ik met grote regelmaat. Duurzaam gevangen vis, waarvan Bart zorgt dat de verhalen van de vissers ook bekend(er) worden.

Dat deed hij al in zijn eerste boek Vis uit Blik en daar gaat hij mee verder in deze tweede versie. Verhalen, recepten en prachtige fotografie nodigen je uit om vaker vis uit blik te eten!

Vis uit Blik Bart.jpgVis uit blik

Want vis uit blik heeft (nog steeds) een niet zo heel goede reputatie. Wat gek is. Want het biedt zoveel mogelijkheden. Je hebt het altijd in huis. Je kunt het warm én koud gebruiken. Er zijn super veel soorten. En vis is ook nog eens heel goed voor je. What’s not to love zou je zeggen?!

Veelzijdig met vis uit blik

Weet je niet zo goed wat je kunt met vis uit blik dan zijn de boeken van Bart een prachtig hulpmiddel. De receptuur is verrassend, veelzijdig en ziet er – met dank aan de fotografie van David Loftus – watertandend lekker uit. Dat je daarnaast wat oppikt over hoe er gevist wordt en de verhalen van de vissers leert is pure bonus!

Welke vis zit in blik?

In het boek staan zes vissoorten die in blik zitten; tonijn, zalm, ansjovis, sardine, makreel eh haring. De receptuur ermee varieert van onbtijt, tot borrelhapje, tot salade tot warme maaltijd Wat ik zelf zo fijn vind is dat je het altijd in huis kunt hebben en met een paar andere ingrediënten omtovert tot een lekkere maaltijd. Ideaal!

Aan de slag

Ik koos, hoe verrassend als je midden in het schrijven van een borrelboek zit 😉, voor een borrelhapje maar zag al een hele zwik aan andere recepten die ik ook nog wil maken. Wil jij ook aan de slag met vis uit blik dan is dit boek (net als het vorige) een super fijn hulpmiddel. Het is uitgegeven door Kosmos, kost € 18,50 en is in de boekhandel en online te koop.

 

Gepubliceerd op 27 maart 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!