Vis uit Bik 2 van Bart van Olphen – review



Al sinds de eerste boeken van Bart van Olphen, en zeker sinds mijn interview met hem, staat er niks anders in onze voorraadkast van Fish Tales vis uit blik. Vooral de tonijn gebruik ik met grote regelmaat. Duurzaam gevangen vis, waarvan Bart zorgt dat de verhalen van de vissers ook bekend(er) worden.

Dat deed hij al in zijn eerste boek Vis uit Blik en daar gaat hij mee verder in deze tweede versie. Verhalen, recepten en prachtige fotografie nodigen je uit om vaker vis uit blik te eten!

Vis uit Blik Bart.jpgVis uit blik

Want vis uit blik heeft (nog steeds) een niet zo heel goede reputatie. Wat gek is. Want het biedt zoveel mogelijkheden. Je hebt het altijd in huis. Je kunt het warm én koud gebruiken. Er zijn super veel soorten. En vis is ook nog eens heel goed voor je. What’s not to love zou je zeggen?!

Veelzijdig met vis uit blik

Weet je niet zo goed wat je kunt met vis uit blik dan zijn de boeken van Bart een prachtig hulpmiddel. De receptuur is verrassend, veelzijdig en ziet er – met dank aan de fotografie van David Loftus – watertandend lekker uit. Dat je daarnaast wat oppikt over hoe er gevist wordt en de verhalen van de vissers leert is pure bonus!

Welke vis zit in blik?

In het boek staan zes vissoorten die in blik zitten; tonijn, zalm, ansjovis, sardine, makreel eh haring. De receptuur ermee varieert van onbtijt, tot borrelhapje, tot salade tot warme maaltijd Wat ik zelf zo fijn vind is dat je het altijd in huis kunt hebben en met een paar andere ingrediënten omtovert tot een lekkere maaltijd. Ideaal!

Aan de slag

Ik koos, hoe verrassend als je midden in het schrijven van een borrelboek zit 😉, voor een borrelhapje maar zag al een hele zwik aan andere recepten die ik ook nog wil maken. Wil jij ook aan de slag met vis uit blik dan is dit boek (net als het vorige) een super fijn hulpmiddel. Het is uitgegeven door Kosmos, kost € 18,50 en is in de boekhandel en online te koop.

 

Gepubliceerd op 27 maart 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.