Vis uit Bik 2 van Bart van Olphen – review



Al sinds de eerste boeken van Bart van Olphen, en zeker sinds mijn interview met hem, staat er niks anders in onze voorraadkast van Fish Tales vis uit blik. Vooral de tonijn gebruik ik met grote regelmaat. Duurzaam gevangen vis, waarvan Bart zorgt dat de verhalen van de vissers ook bekend(er) worden.

Dat deed hij al in zijn eerste boek Vis uit Blik en daar gaat hij mee verder in deze tweede versie. Verhalen, recepten en prachtige fotografie nodigen je uit om vaker vis uit blik te eten!

Vis uit Blik Bart.jpgVis uit blik

Want vis uit blik heeft (nog steeds) een niet zo heel goede reputatie. Wat gek is. Want het biedt zoveel mogelijkheden. Je hebt het altijd in huis. Je kunt het warm én koud gebruiken. Er zijn super veel soorten. En vis is ook nog eens heel goed voor je. What’s not to love zou je zeggen?!

Veelzijdig met vis uit blik

Weet je niet zo goed wat je kunt met vis uit blik dan zijn de boeken van Bart een prachtig hulpmiddel. De receptuur is verrassend, veelzijdig en ziet er – met dank aan de fotografie van David Loftus – watertandend lekker uit. Dat je daarnaast wat oppikt over hoe er gevist wordt en de verhalen van de vissers leert is pure bonus!

Welke vis zit in blik?

In het boek staan zes vissoorten die in blik zitten; tonijn, zalm, ansjovis, sardine, makreel eh haring. De receptuur ermee varieert van onbtijt, tot borrelhapje, tot salade tot warme maaltijd Wat ik zelf zo fijn vind is dat je het altijd in huis kunt hebben en met een paar andere ingrediënten omtovert tot een lekkere maaltijd. Ideaal!

Aan de slag

Ik koos, hoe verrassend als je midden in het schrijven van een borrelboek zit 😉, voor een borrelhapje maar zag al een hele zwik aan andere recepten die ik ook nog wil maken. Wil jij ook aan de slag met vis uit blik dan is dit boek (net als het vorige) een super fijn hulpmiddel. Het is uitgegeven door Kosmos, kost € 18,50 en is in de boekhandel en online te koop.

 

Gepubliceerd op 27 maart 2019


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!
13 juni 2022
vegan Raman
 
Vegan ramen met paddenstoelen

Een makkelijke, snelle, zelfgemaakte ramen op basis van groentebouillon en paddenstoelen. Zó lekker!
8 juni 2022
Pasta met bloemkool en citroen
 
Pasta met geroosterde bloemkool & citroen

Dit recept voor pasta met geroosterde bloemkool & citroen is een lekkere variant voor je makkelijke doordeweekse maaltijd.
4 juni 2022
gevulde paprika recept
 
Gevulde puntpaprika’s uit de oven met parelcouscous

Met verse groente en HAK Uit de Oven zet je een makkelijke, maar ook gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze gevulde puntpaprika’s.
30 mei 2022
bananenhavermoutmuffin-web2.jpg
 
Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept
27 mei 2022
zoetzure kip
 
Zoetzure kip met ananas

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods komt dit waanzinnig lekkere recept voor zoetzure kip met ananas. Je wilt nooit meer anders.