Vijf culinaire cadeautips voor de feestdagen2018-11-22 09.35.26.jpg

De grote oven van Van Boven

Liefste Yvette van Boven bundelde haar ovenrecepten uit de Volkskrant in haar 3e ovenboek. Bijna 100 nieuwe recepten staan erin en zoals je inmiddels kunt verwachten van Yvette; allemaal makkelijk te maken, geïllustreerd maar bovenal super lekker.

Extra leuk is dat uitgeverij Nijgh Cuisine i.s.m. Smeg een te gekke actie heeft: Je kunt namelijk een Smeg Portofino-fornuis t.w.v. € 3129,- winnen! Om mee te doen bak je thuis een van Yvettes ovenrecepten en maak je een foto van het gerecht. Plaats die  foto vóór 31 december 2018 op Instagram met #degroteoven en tag de uitgever (@nijghenvanditmar) Uit alle inzendingen worden de 10 beste, mooiste of grappigste foto’s gekozen. Die worden uitgenodigd om een vakjury hun gerecht te laten proeven. De winnaar mag een fornuis uit de Smeg Portofino-lijn uitkiezen in een kleur naar keuze. De overige finalisten winnen een kookboekenpakket van Nijgh Cuisine.

Als dat geen reden is om met het boek aan de slag te gaan weet ik het ook niet! Voor meer informatie kijk op de groteoven.nl Het boek kost € 20,- en is in de boekhandel te koop, maar ook online te bestellen

Afbeeldingsresultaat voor avocadoshow boek

The Avocado Show

Een knalroze boekje met 42 avocado recepten erin, mede van de hand van Fooddeco. Je kunt ze eten in de restaurants van The Avocadoshow (ik interviewde eerder mede-eigenaar Ron Simpson), maar nu ook zelf thuis maken. Een regenboog avocado of salade met avocado. Het staat erin.

Engelstalige vrienden aan wie je het wilt geven? Dat kan, het boek is uitgegeven in zowel het Nederlands, als het Engels. Te koop, uiteraard in de restaurants, voor € 18,50 maar ook online te bestellen

CousCous

Vanaf de allereerste keer dat ik bij de Couscous bar in Amsterdam at was ik verkocht. Dit is de aller, állerlekkerste couscous ooít. Ja. Echt. En die kun je vanaf nu ook thuis maken, want de lekkerste gerechten uit de couscousbar zijn samen gebracht in dit boek.

De recepten zijn van de hand van Nadia Zerouali, die ook de gerechten voor de couscousbar bedenkt. Dan weet je overigens ook meteen dat het klopt. Dit boekje is wat mij betreft een absolute must. Misschien moet je ‘m wel gewoon cadeau aan jezelf geven 😉 Hij kost € 20 en is in de boekhandel te koop en online te bestellen.

Mijn Heel Holland Bakt Bakboek

Binnenkort start een nieuwe serie Heel Holland Bakt met juryleden Janny van der Heijden & Robert van Beckhoven. En precies op tijd voor de feestdagen is daar een nieuwe bakboek, maar niet zomaar eentje. In dit bakboek staan recepten verdeeld in rubrieken koekjes, cakes, taarten en hartig. Maar je kunt er ook je eígen recepten in opschrijven. Hoe leuk!

Op deze manier maak je er een eigenlijk persoonlijk bakboek van. Super leuk overigens ook om samen te stellen voor iemand die je liefhebt en die van bakken houdt! Het boek kost € 17,50 en is onder andere online te bestellen

Het jaar van Guus en Dick

Oké, ietsie duurder dan de andere kadotips maar ook een wat dikker boek dan de anderen én met recepten van een sterrenchef. Oh ja, en een hele bekende zanger die verdomd lekker kan koken, zoals ik onlangs mocht proeven!

Voor alle feestelijke momenten in het jaar – Sinterklaas, feestdagen, maar ook verjaardagen en carnaval – staan er recepten in het boek. Die van Guus zijn op hobbykok niveau, die van Dick als je écht indruk wilt maken. Ik heb al een aantal vinkjes in het boek staan, zoals de rendang en de worstenbroodjes. Wil jij er ook mee aan de slag, of wil je ‘m cadeau doen. Het boek kost € 24,99 en is bij de boekhandel en online te koop

Gepubliceerd op 22 november 2018


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!