Vijf culinaire cadeautips voor de feestdagen



2018-11-22 09.35.26.jpg

De grote oven van Van Boven

Liefste Yvette van Boven bundelde haar ovenrecepten uit de Volkskrant in haar 3e ovenboek. Bijna 100 nieuwe recepten staan erin en zoals je inmiddels kunt verwachten van Yvette; allemaal makkelijk te maken, geïllustreerd maar bovenal super lekker.

Extra leuk is dat uitgeverij Nijgh Cuisine i.s.m. Smeg een te gekke actie heeft: Je kunt namelijk een Smeg Portofino-fornuis t.w.v. € 3129,- winnen! Om mee te doen bak je thuis een van Yvettes ovenrecepten en maak je een foto van het gerecht. Plaats die  foto vóór 31 december 2018 op Instagram met #degroteoven en tag de uitgever (@nijghenvanditmar) Uit alle inzendingen worden de 10 beste, mooiste of grappigste foto’s gekozen. Die worden uitgenodigd om een vakjury hun gerecht te laten proeven. De winnaar mag een fornuis uit de Smeg Portofino-lijn uitkiezen in een kleur naar keuze. De overige finalisten winnen een kookboekenpakket van Nijgh Cuisine.

Als dat geen reden is om met het boek aan de slag te gaan weet ik het ook niet! Voor meer informatie kijk op de groteoven.nl Het boek kost € 20,- en is in de boekhandel te koop, maar ook online te bestellen

Afbeeldingsresultaat voor avocadoshow boek

The Avocado Show

Een knalroze boekje met 42 avocado recepten erin, mede van de hand van Fooddeco. Je kunt ze eten in de restaurants van The Avocadoshow (ik interviewde eerder mede-eigenaar Ron Simpson), maar nu ook zelf thuis maken. Een regenboog avocado of salade met avocado. Het staat erin.

Engelstalige vrienden aan wie je het wilt geven? Dat kan, het boek is uitgegeven in zowel het Nederlands, als het Engels. Te koop, uiteraard in de restaurants, voor € 18,50 maar ook online te bestellen

CousCous

Vanaf de allereerste keer dat ik bij de Couscous bar in Amsterdam at was ik verkocht. Dit is de aller, állerlekkerste couscous ooít. Ja. Echt. En die kun je vanaf nu ook thuis maken, want de lekkerste gerechten uit de couscousbar zijn samen gebracht in dit boek.

De recepten zijn van de hand van Nadia Zerouali, die ook de gerechten voor de couscousbar bedenkt. Dan weet je overigens ook meteen dat het klopt. Dit boekje is wat mij betreft een absolute must. Misschien moet je ‘m wel gewoon cadeau aan jezelf geven 😉 Hij kost € 20 en is in de boekhandel te koop en online te bestellen.

Mijn Heel Holland Bakt Bakboek

Binnenkort start een nieuwe serie Heel Holland Bakt met juryleden Janny van der Heijden & Robert van Beckhoven. En precies op tijd voor de feestdagen is daar een nieuwe bakboek, maar niet zomaar eentje. In dit bakboek staan recepten verdeeld in rubrieken koekjes, cakes, taarten en hartig. Maar je kunt er ook je eígen recepten in opschrijven. Hoe leuk!

Op deze manier maak je er een eigenlijk persoonlijk bakboek van. Super leuk overigens ook om samen te stellen voor iemand die je liefhebt en die van bakken houdt! Het boek kost € 17,50 en is onder andere online te bestellen

Het jaar van Guus en Dick

Oké, ietsie duurder dan de andere kadotips maar ook een wat dikker boek dan de anderen én met recepten van een sterrenchef. Oh ja, en een hele bekende zanger die verdomd lekker kan koken, zoals ik onlangs mocht proeven!

Voor alle feestelijke momenten in het jaar – Sinterklaas, feestdagen, maar ook verjaardagen en carnaval – staan er recepten in het boek. Die van Guus zijn op hobbykok niveau, die van Dick als je écht indruk wilt maken. Ik heb al een aantal vinkjes in het boek staan, zoals de rendang en de worstenbroodjes. Wil jij er ook mee aan de slag, of wil je ‘m cadeau doen. Het boek kost € 24,99 en is bij de boekhandel en online te koop

Gepubliceerd op 22 november 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.