Vietnamese kippensoep Phó Ga



Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood en ideaal voor koude dagen. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.

Pho Ga is een heerlijke en aromatische Vietnamese kippensoep en bestaat uit een smaakvolle bouillon, malse stukjes kip, rijstnoedels en een assortiment aan verse kruiden en specerijen. Deze soep is een populair gerecht uit de Vietnamese keuken en is voor mij echt zo’n typisch comfortfood gerecht.

De basis van Pho Ga is een rijke, zelfgemaakte kippenbouillon die mede zijn smaak krijgt door specerijen zoals kaneel, kruidnagel, koriander en steranijs. De noedels en kip worden vervolgens toegevoegd, en de soep wordt verder op smaak gebracht met vissaus en limoensap. Tot slot wordt de kippensoep afgemaakt met toppings zoals lente-uitjes, munt, koriander, verse limoen en chilipepers.

Pho Ga is niet alleen heel lekker maar ook lekker voedzaam en het is een geliefde maaltijdsoep over de hele wereld. Reden genoeg dus om aan de slag te gaan met dit recept en je huis te laten ruiken naar versgetrokken kippensoep.

Voor een grote pan heb je nodig

Voor de bouillon
Ruim 1 kg aan kippenbouten (scharrel/bio)
1 grote ui, gehalveerd
verse gember, 5 cm in plakjes
2 liter water
3 steranijs
2 stokjes kaneel
1 el korianderzaad
1 stengel citroengras, gekneusd
1 rode peper

Om de soep af te maken
4 el vissaus
4 el vers limoensap
2 el bruine suiker
200 gram rijstnoedels
200 gram taugé
verse munt, verse koriander, verse Thaise basilicum (naar smaak)
lente ui, fijngesneden om te garneren

Vietnamese kippensoep Phó Ga

Vietnamese kippensoep Pho Ga

Je begint met de basis van je Vietnamese kippensoep en dat is de bouillon. Zet hiervoor een grote pan op het vuur en doe daar alle ingrediënten in. Breng rustig aan de kook en laat met de deksel half op de pan 2 tot 3 uur zachtjes trekken, tot je een lekkere kippensoep hebt.

bouillon trekken

Haal de kip uit de bouillon en pluk het zachte vlees. De botten en het vel gooi je weg, net als de rest van de ingrediënten die de bouillon smaak hebben gegeven. Hierna breng je de bouillon op smaak met de vissaus, limoensap en suiker. Roer goed door en proef of je ‘m zo lekker vindt.

Kippenbouillon op Vietnamese wijze

Om je Vietnamese kippensoep te serveren kook je de rijstnoedels volgens gebruiksaanwijzing gaar en doe je die in een diep bord of soepkom. Verdeel de kip over de borden met noedels en verdeel hier de taugé over. Tot slot giet je hier de warme kippenbouillon over heen en garneer je je Vietnamese kippensoep met de verse kruiden en lenteui.

 

Dit is een aangepaste versie van het slowcooker recept voor Pho Ga uit FoodtoLoveMagazine

Gepubliceerd op 29 oktober 2023


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.