Vietnamese kippensoep Phó Ga



Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood en ideaal voor koude dagen. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.

Pho Ga is een heerlijke en aromatische Vietnamese kippensoep en bestaat uit een smaakvolle bouillon, malse stukjes kip, rijstnoedels en een assortiment aan verse kruiden en specerijen. Deze soep is een populair gerecht uit de Vietnamese keuken en is voor mij echt zo’n typisch comfortfood gerecht.

De basis van Pho Ga is een rijke, zelfgemaakte kippenbouillon die mede zijn smaak krijgt door specerijen zoals kaneel, kruidnagel, koriander en steranijs. De noedels en kip worden vervolgens toegevoegd, en de soep wordt verder op smaak gebracht met vissaus en limoensap. Tot slot wordt de kippensoep afgemaakt met toppings zoals lente-uitjes, munt, koriander, verse limoen en chilipepers.

Pho Ga is niet alleen heel lekker maar ook lekker voedzaam en het is een geliefde maaltijdsoep over de hele wereld. Reden genoeg dus om aan de slag te gaan met dit recept en je huis te laten ruiken naar versgetrokken kippensoep.

Voor een grote pan heb je nodig

Voor de bouillon
Ruim 1 kg aan kippenbouten (scharrel/bio)
1 grote ui, gehalveerd
verse gember, 5 cm in plakjes
2 liter water
3 steranijs
2 stokjes kaneel
1 el korianderzaad
1 stengel citroengras, gekneusd
1 rode peper

Om de soep af te maken
4 el vissaus
4 el vers limoensap
2 el bruine suiker
200 gram rijstnoedels
200 gram taugé
verse munt, verse koriander, verse Thaise basilicum (naar smaak)
lente ui, fijngesneden om te garneren

Vietnamese kippensoep Phó Ga

Vietnamese kippensoep Pho Ga

Je begint met de basis van je Vietnamese kippensoep en dat is de bouillon. Zet hiervoor een grote pan op het vuur en doe daar alle ingrediënten in. Breng rustig aan de kook en laat met de deksel half op de pan 2 tot 3 uur zachtjes trekken, tot je een lekkere kippensoep hebt.

bouillon trekken

Haal de kip uit de bouillon en pluk het zachte vlees. De botten en het vel gooi je weg, net als de rest van de ingrediënten die de bouillon smaak hebben gegeven. Hierna breng je de bouillon op smaak met de vissaus, limoensap en suiker. Roer goed door en proef of je ‘m zo lekker vindt.

Kippenbouillon op Vietnamese wijze

Om je Vietnamese kippensoep te serveren kook je de rijstnoedels volgens gebruiksaanwijzing gaar en doe je die in een diep bord of soepkom. Verdeel de kip over de borden met noedels en verdeel hier de taugé over. Tot slot giet je hier de warme kippenbouillon over heen en garneer je je Vietnamese kippensoep met de verse kruiden en lenteui.

 

Dit is een aangepaste versie van het slowcooker recept voor Pho Ga uit FoodtoLoveMagazine

Gepubliceerd op 29 oktober 2023


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.
28 oktober 2023
recept hachee rode kool
 
Hachee, ouderwets runderstoofvlees

Recept voor het oer Hollandse stoofgerecht hachee. Die maak je vanaf nu gewoon lekker zelf!