Verrassend CallantsoogWat zijn we verrast door Callantsoog en zijn omgeving. Een perfecte uitvalsbasis in Noord Holland voor een week(endje) weg.

Het is denk ik geen verrassing meer dat wij dol zijn op korte tripjes in eigen land. Ik boekte zelf afgelopen jaar al twee keer eerder een huisje bij Roompot en dit weekend werden we uitgenodigd om het nieuwe park in Callantsoog te ontdekken.

Roompot Callantsoog

Dat park van Roompot in Callantsoog staat daar net een jaar. Gloednieuwe huisjes die, zoals ik inmiddels al vaker heb gezien bij Roompot, nét even anders dan standaard zijn ingericht. Ik hou ervan. Want juist ook tijdens een weekend weg wil je in een prettige omgeving zitten en hoe een huisje is ingericht maakt voor mij dan écht het verschil.

roompot callantsoog

Huisjes Roompot

De huisjes in Callantsoog zijn kleurrijk en van alle gemakken voorzien. Iedere kamer heeft een eigen badkamer, wat ik een enorm pluspunt vind. Ook de keuken is goed uitgerust en hoewel ik tijdens een weekendje weg niet veel kook is dat, zeker als je er wat langer verblijft, gewoon fijn!

Omdat het park nog relatief nieuw is, is de begroeiing in aantocht. En omdat het een wat kleinschaliger park is zijn de faciliteiten wat beperkter. Er is gewoon een speeltuin, er is ook een brasserie en een kleine winkel op het terrein, maar het is allemaal wat knusser. Wij houden ervan, maar als je van veel reuring houdt is dat goed om te realiseren.

roompot callantsoog

Strand Callantsoog

De huisjes in Callantsoog liggen op loopafstand van het strand van Callantsoog. Zó fijn! Je steekt bij de receptie de straat over en in 10 minuten max sta je met je voeten in de branding. Je krijgt me niet blijer dan dat! Langs het strand van Callantsoog liggen meerdere strandtenten, maar het is er niet zo overbevolkt als op veel andere stranden.

Tijdens ons weekend was er een vliegerfestival op het strand van Callantsoog. Super leuk! We hadden zelf ook onze vlieger meegenomen, dus hebben ons echt enorm geamuseerd.

vliegerfestival callantsoog

Callantsoog zelf is klein en knus. Een groot plein met verschillende horecagelegenheden, een bakker, supermarkt, dat werk. Oh ja en een bekroonde ijszaak. Die moesten we natuurlijk even uitproberen.

ijsje prima

Goed gekeurd! Het softijs de dag erna vonden we wat minder, maar het roomijs is top!

Wat is er verder te doen

Er is verder echt van alles te doen in de omgeving. Schagen, Den Helder, Julianadorp, het ligt allemaal op rij afstand. Alkmaar ook, dus daar zijn we op zaterdag naar toe gereden. En wat een verrassing was dat. Wat een leuk stadje!

Alkmaar

Op vrijdag is (tot september) rondom de Waag een kaasmarkt. Vandaag was er een gewone markt. Maar ook volop terrasjes, leuke winkeltjes en wat ik het leukste vond was het oude centrum. Kleine straatje, super leuke winkeltjes, lekker wandelen. We hebben ons echt een hele dag prima vermaakt.

Kortom, Callantsoog is echt een perfecte plek om Noord Holland te ontdekken. Of je nu zoals wij een kort weekend of juist wat langer gaat. Dank Roompot voor de uitnodiging, we hebben genoten!

Gepubliceerd op 26 mei 2022


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
17 juni 2022
esma recept
 
De lekkerste espresso martini

De lekkerste espresso martini, ook wel esma genoemd, maak je met maar een paar ingrediënten. Mijn favoriete cocktail!
11 juni 2022
Susan Aretz
 
Flora Batava

Het prachtige hotel Flora Batava was waar ik mijn nieuwe boek mocht afschrijven. Maar je kunt er meer dan op je kamer zitten…
6 juni 2022
Baro Amsterdam
 
Baro Amsterdam

Baro is het nieuwste concept van Daalder Culinair, de restaurantgroep achter Daalder* en Daalder Atelier. Een openluchtrestaurant met stijl!
6 juni 2022
strand Ameland
 
Tips voor Ameland

Als je zin hebt om een paar dagen naar Ameland te gaan, dan heb ik tips voor je. Want Ameland is, om meerdere redenen, een heerlijk Waddeneiland.
27 mei 2022
toko favorieten
 
Favorieten uit de toko

De toko is al jaren een favoriete plek om boodschappen te doen. Hoog tijd dus om eens een lijstje te maken met favoriete producten uit de toko.
23 mei 2022
16y French Oak van The Balvenie
 
The Balvenie introduceert 16y French Oak

Whisky, je houdt er van of niet. The Balvenie introduceert deze maand haar 16 jaar oude whisky, gerijpt op French oak. En die ís toch goddelijk!