Vermouth cocktailUit Borreltijd komt deze Vermouth cocktail. Gemaakt met maar 3 ingrediënten maak je een heerlijk frisse cocktail. Ideaal als aperitief voorafgaand aan een feestelijk diner of omdat je iets te vieren hebt. Ik heb gekozen voor een Nederlandse vermout. Niet alleen omdat ik dit echt een te gekke vermout vind maar ook omdat voor de cocktail hij zo perfect samengaat met de komkommer.

De foto die je bij deze Vermouth cocktail ziet kwam helaas wegens ruimtegebrek niet in Borreltijd te staan. Maar het is een van mijn absolute lievelingsfoto’s! En aangezien het deze maand precies een jaar geleden is dat Borreltijd verscheen vond ik het een mooi moment om de foto én het recept voor deze frisse cocktail met je te delen. Geniet ervan!

Dit heb je nodig
1/3 deel droge vermout (ik gebruik Willem’s Wermoed)
2/3 deel (komkommer) tonic (Fever Tree) *
komkommer lint

Mix de vermout met de tonic. Ik hou ervan om dit in een tumbler te doen (in tegenstelling tot het glas op de foto)  Als je komkommer tonic van Fever Tree kunt vinden vind ik die het állerlekkerst. Gebruik anders de Mediterrenean tonic van Fever Tree. Voeg ijs en een komkommerlint toe en voilá!

Om het komkommerlint te krijgen schaaf je met een kaasschaaf in de lengte eerst de schil van de komkommer (kun je weggooien) en daarna een dun lint van de komkommer.

Gepubliceerd op 14 september 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 mei 2024
boodschappenlijstje
 
Boodschappenlijstje voor de supermarkt in Duitsland

Wat staat er op mijn boodschappenlijstje voor de Duitse supermarkt? Heel veel tips voor Duitse boodschappen!
28 april 2024
Londen tips
 
Boodschappenlijstje voor de supermarkt in Engeland

Wat neem je aan boodschappen mee uit de de supermarkt in Engeland? Dit is mijn Engelse boodschappenlijstje!
28 april 2024
verschil champagne cava prosecco
 
Verschil champagne cava en prosecco

Qua bubbels is er voor iedere smaak en portemonnee een lekkere fles te vinden. Maar wat is nou het verschil tussen champagne, cava en prosecco?
18 april 2024
MothrEarthProof- skincare
 
MOTHR EARTH PROOF® natuurlijke huidverzorging

Maak van je eigen badkamer een Spa met de producten van MOTHR EARTH PROOF®. Plantaardige huidverzorging waar je huid blij van wordt.
15 april 2024
 
Favoriete rosé wijnen

YES, het is weer voorjaar. Tijd voor rosé. Welke ik graag drink? Ik geef je een aantal van mijn favorieten rosé wijnen voor deze zomer!
26 maart 2024
 
Alles wat je wilt weten over zonnebrand

Er zijn veel, héél veel soorten zonnebrand te koop. Ik zet in dit artikel alles wat je wilt weten over zonnebrand op een rijtje.