Vermouth cocktail

Uit Borreltijd komt deze Vermouth cocktail. Gemaakt met maar 3 ingrediënten maak je een heerlijk frisse cocktail. Ideaal als aperitief voorafgaand aan een feestelijk diner of omdat je iets te vieren hebt. Ik heb gekozen voor een Nederlandse vermout. Niet alleen omdat ik dit echt een te gekke vermout vind maar ook omdat voor de cocktail hij zo perfect samengaat met de komkommer.
De foto die je bij deze Vermouth cocktail ziet kwam helaas wegens ruimtegebrek niet in Borreltijd te staan. Maar het is een van mijn absolute lievelingsfoto’s! En aangezien het deze maand precies een jaar geleden is dat Borreltijd verscheen vond ik het een mooi moment om de foto én het recept voor deze frisse cocktail met je te delen. Geniet ervan!
Dit heb je nodig
1/3 deel droge vermout (ik gebruik Willem’s Wermoed)
2/3 deel (komkommer) tonic (Fever Tree) *
komkommer lint
Mix de vermout met de tonic. Ik hou ervan om dit in een tumbler te doen (in tegenstelling tot het glas op de foto) Als je komkommer tonic van Fever Tree kunt vinden vind ik die het állerlekkerst. Gebruik anders de Mediterrenean tonic van Fever Tree. Voeg ijs en een komkommerlint toe en voilá!
Om het komkommerlint te krijgen schaaf je met een kaasschaaf in de lengte eerst de schil van de komkommer (kun je weggooien) en daarna een dun lint van de komkommer.
Gepubliceerd op 14 september 2020