Vermouth cocktailUit Borreltijd komt deze Vermouth cocktail. Gemaakt met maar 3 ingrediënten maak je een heerlijk frisse cocktail. Ideaal als aperitief voorafgaand aan een feestelijk diner of omdat je iets te vieren hebt. Ik heb gekozen voor een Nederlandse vermout. Niet alleen omdat ik dit echt een te gekke vermout vind maar ook omdat voor de cocktail hij zo perfect samengaat met de komkommer.

De foto die je bij deze Vermouth cocktail ziet kwam helaas wegens ruimtegebrek niet in Borreltijd te staan. Maar het is een van mijn absolute lievelingsfoto’s! En aangezien het deze maand precies een jaar geleden is dat Borreltijd verscheen vond ik het een mooi moment om de foto én het recept voor deze frisse cocktail met je te delen. Geniet ervan!

Dit heb je nodig
1/3 deel droge vermout (ik gebruik Willem’s Wermoed)
2/3 deel (komkommer) tonic (Fever Tree) *
komkommer lint

Mix de vermout met de tonic. Ik hou ervan om dit in een tumbler te doen (in tegenstelling tot het glas op de foto)  Als je komkommer tonic van Fever Tree kunt vinden vind ik die het állerlekkerst. Gebruik anders de Mediterrenean tonic van Fever Tree. Voeg ijs en een komkommerlint toe en voilá!

Om het komkommerlint te krijgen schaaf je met een kaasschaaf in de lengte eerst de schil van de komkommer (kun je weggooien) en daarna een dun lint van de komkommer.

Gepubliceerd op 14 september 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 september 2020
 
Foodtrends Culiperslunch 2020

Ieder jaar zie je de nieuwste foodtrends verzameld op de Culiperslunch. Dit jaar een grote hoofdrol voor nieuwe vegan producten, maar er viel meer op.
28 september 2020
 
Cucina Casalinga Amsterdam

Als je in Amsterdam op zoek bent naar een Italiaans restaurant lijken er opties te over. Maar als je écht Italiaans wilt eten dan heb ik een pareltje voor je!
16 september 2020
 
Dit moet je in september kijken op Netflix

Een van mijn favorieten Britse comedians, Michael McIntyre, is vanaf september te zien op Netflix. Een absolute aanrader om te kijken!
15 september 2020
 
Limburgse wijnen

Nederland heeft vele wijngaarden, maar de Limburgse wijnen zijn toch wel een buitencategorie. Ik vertel je wat meer over mijn 3 favorieten Limburgse wijnen
13 september 2020
Onglet
 
Onglet Maastricht

Waar ga je in Maastricht eten, met zó veel keuze in goede restaurants? Ga zéker een keer naar Onglet. Ik vertel je graag waarom
11 september 2020
 
Wijnrestaurant op het Land

Tot en met 4 oktober 2020 zet Wijnrestaurant op het Land al het moois uit Limburg in het zonnetje. En dat is, om meerdere redenen, op en top genieten.