Vermouth cocktailUit Borreltijd komt deze Vermouth cocktail. Gemaakt met maar 3 ingrediënten maak je een heerlijk frisse cocktail. Ideaal als aperitief voorafgaand aan een feestelijk diner of omdat je iets te vieren hebt. Ik heb gekozen voor een Nederlandse vermout. Niet alleen omdat ik dit echt een te gekke vermout vind maar ook omdat voor de cocktail hij zo perfect samengaat met de komkommer.

De foto die je bij deze Vermouth cocktail ziet kwam helaas wegens ruimtegebrek niet in Borreltijd te staan. Maar het is een van mijn absolute lievelingsfoto’s! En aangezien het deze maand precies een jaar geleden is dat Borreltijd verscheen vond ik het een mooi moment om de foto én het recept voor deze frisse cocktail met je te delen. Geniet ervan!

Dit heb je nodig
1/3 deel droge vermout (ik gebruik Willem’s Wermoed)
2/3 deel (komkommer) tonic (Fever Tree) *
komkommer lint

Mix de vermout met de tonic. Ik hou ervan om dit in een tumbler te doen (in tegenstelling tot het glas op de foto)  Als je komkommer tonic van Fever Tree kunt vinden vind ik die het állerlekkerst. Gebruik anders de Mediterrenean tonic van Fever Tree. Voeg ijs en een komkommerlint toe en voilá!

Om het komkommerlint te krijgen schaaf je met een kaasschaaf in de lengte eerst de schil van de komkommer (kun je weggooien) en daarna een dun lint van de komkommer.

Gepubliceerd op 14 september 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 december 2023
Rueda wijnen
 
Bubbels uit Rueda voor bij de borrelplank

Wist je dat er naast Verdejo wijnen ook waanzinnig lekker bubbels uit het Spaanse wijngebied Rueda komen? De perfecte partner voor je borrelplank.
9 november 2023
cadeautips
 
Cadeautips voor de feestdagen

Of je nu een cadeau zoekt voor Sinterklaas, Kerst of voor welke feestdag dan ook, ik heb volop tips voor je voor cadeaus met de feestdagen.
4 november 2023
Bar Beurre Maastricht
 
Bar Beurre in Maastricht

Ik kan je meerdere redenen geven om naar Maastricht te gaan. En met de opening van Bar Beurre heb je weer een reden erbij!
28 oktober 2023
wild in de achterhoek
 
Wild in de Achterhoek

Als je wild wil eten, dan is de Achterhoek een top culinaire bestemming daarvoor. Ga je mee op wildreis door de Achterhoek?!
9 oktober 2023
wijnen uit Rueda
 
Rueda wijnen: De perfecte match met groente

De nieuwe oogst Rueda wijnen is nét geplukt! Een perfect moment om je meer te vertellen over deze frisse Spaanse wijn met een bite.
5 oktober 2023
de waag leiden
 
12x Lunchen in Leiden

Of ik mijn favorieten wil delen voor lekkere lunch plekjes in Leiden? Tuurlijk! Dit zijn mijn 12 favorieten om in Leiden lekker te lunchen.