Venkelsalade met komkommer en rivierkreeftjes



Simpele recepten, ik houd er van. Want zo vaak betekent het pure smaken, weinig gedoe en het resultaat is top. Zo ook met deze super simpele en lekkere salade,  3 hoofdingrediënten en een paar voor de dressing en dat is het.

Als je een mandoline thuis hebt helpt het bij het flinterdun snijden van de venkel en komkommer, maar een goed scherp mes helpt je ook een mooi eind op weg!

 

Voor de salade, als bijgerecht

1 flinke venkelknol, buitenste blad verwijderd – flinterdun gesneden
1 komkommer, met schil – flinterdun gesneden
1 bakje rivierkreeftjes

voor de yoghurtdressing

1el citroenmayonaise
2el halfvolle yoghurt
zout en peper

extra: gebruik de topjes van de venkelknol, fijngesneden, voor nog meer smaak

Venkelsalade met rvierkreeftjes

Makkelijker dan dit wordt het niet. Meng alle groente en de dressing, breng goed op smaak met zout en peper. Goed mengen en tot slot de rivierkreeftjes erbij en klaar ben je!

Gepubliceerd op 22 juni 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.