Venkelsalade met komkommer en rivierkreeftjes

Simpele recepten, ik houd er van. Want zo vaak betekent het pure smaken, weinig gedoe en het resultaat is top. Zo ook met deze super simpele en lekkere salade, 3 hoofdingrediënten en een paar voor de dressing en dat is het.
Als je een mandoline thuis hebt helpt het bij het flinterdun snijden van de venkel en komkommer, maar een goed scherp mes helpt je ook een mooi eind op weg!
Voor de salade, als bijgerecht
1 flinke venkelknol, buitenste blad verwijderd – flinterdun gesneden
1 komkommer, met schil – flinterdun gesneden
1 bakje rivierkreeftjes
voor de yoghurtdressing
1el citroenmayonaise
2el halfvolle yoghurt
zout en peper
extra: gebruik de topjes van de venkelknol, fijngesneden, voor nog meer smaak
Venkelsalade met rvierkreeftjes
Makkelijker dan dit wordt het niet. Meng alle groente en de dressing, breng goed op smaak met zout en peper. Goed mengen en tot slot de rivierkreeftjes erbij en klaar ben je!
Gepubliceerd op 22 juni 2016