Vegan hapjes uit Borreltijd van Susan Aretz (inclusief video)



Een tijdje terug kreeg ik de challenge of ik een aantal hapjes uit mijn boek Borreltijd zou kunnen omtoveren tot een vegan borrelhapje. Ellen, die ik al jaren ken via social, eet plantaardig, had mijn boek gekocht en vroeg zich af of dat mogelijk was.

Oh ja… en of ze dat proces mocht filmen. Nu ben ik de beroerdste niet. Bovendien vond ik het wel een toffe uitdaging. Ik had alleen wel een paar voorwaarden…

Vegan Borreltijd

Omdat ik hou van écht, wilde ik geen enkel recept vooraf testen. Ieder hapje zou de dag van filmen voor het eerst gemaakt worden. Om mijn reactie zo puur mogelijk te houden. Want het moest smaken, dat was een andere voorwaarde. Niet lekker, hoe plantaardig en verantwoord ook, is niet lekker. Zo simpel is het.

Vegan borrelhapjes

Drie recepten zocht ik uit. Van eenvoudig vegan te maken, tot best wel een uitdaging vegan te maken. De borrelboter, loaded  nacho’s met gehakt & bonen en de Korean beef bao buns gingen in de vegan make over. Maar hoe pak je dat aan?

Vegan borrelboter

Voor de vegan borrelboter was het voornaamste om op zoek te gaan naar een lekkere plantaardige boter. Voor een roomboter liefhebber als ik best een dingetje. Gelukkig gaat in de borrelboter nog meer lekkers (Tomasu sojasaus en Tahin). Het recept vind je hier

Vegan loaded nacho’s met jackfruit

Omdat gewoon gehakt vervangen door plantaardig gehakt me te makkelijk leek koos ik voor dit hapje om aan de slag te gaan met jackfruit. Een vrucht die in de Aziatische keuken veel gebruikt wordt en die de structuur heeft van vlees. Het recept vind je hier

Vegan Korean beef

Dit werd de lastigste. Want hoe vervang je bavette door iets dat én goed te marineren is, maar ook plantaardig en vooral lekker. Het resultaat was op z’n zachts gezegd verrassend. Het recept vind je hier

Video’s veganizen Borreltijd van Susan Aretz

Het hele proces rondom het maken van de gerechten en de reacties toen we ze voor het eerst proefden is vastgelegd en zie je in deze video’s

en in deel II

Dankjewel lieve Ellen, voor deze te gekke challenge!

Gepubliceerd op 22 december 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.