Vegan hapjes uit Borreltijd van Susan Aretz (inclusief video)



Een tijdje terug kreeg ik de challenge of ik een aantal hapjes uit mijn boek Borreltijd zou kunnen omtoveren tot een vegan borrelhapje. Ellen, die ik al jaren ken via social, eet plantaardig, had mijn boek gekocht en vroeg zich af of dat mogelijk was.

Oh ja… en of ze dat proces mocht filmen. Nu ben ik de beroerdste niet. Bovendien vond ik het wel een toffe uitdaging. Ik had alleen wel een paar voorwaarden…

Vegan Borreltijd

Omdat ik hou van écht, wilde ik geen enkel recept vooraf testen. Ieder hapje zou de dag van filmen voor het eerst gemaakt worden. Om mijn reactie zo puur mogelijk te houden. Want het moest smaken, dat was een andere voorwaarde. Niet lekker, hoe plantaardig en verantwoord ook, is niet lekker. Zo simpel is het.

Vegan borrelhapjes

Drie recepten zocht ik uit. Van eenvoudig vegan te maken, tot best wel een uitdaging vegan te maken. De borrelboter, loaded  nacho’s met gehakt & bonen en de Korean beef bao buns gingen in de vegan make over. Maar hoe pak je dat aan?

Vegan borrelboter

Voor de vegan borrelboter was het voornaamste om op zoek te gaan naar een lekkere plantaardige boter. Voor een roomboter liefhebber als ik best een dingetje. Gelukkig gaat in de borrelboter nog meer lekkers (Tomasu sojasaus en Tahin). Het recept vind je hier

Vegan loaded nacho’s met jackfruit

Omdat gewoon gehakt vervangen door plantaardig gehakt me te makkelijk leek koos ik voor dit hapje om aan de slag te gaan met jackfruit. Een vrucht die in de Aziatische keuken veel gebruikt wordt en die de structuur heeft van vlees. Het recept vind je hier

Vegan Korean beef

Dit werd de lastigste. Want hoe vervang je bavette door iets dat én goed te marineren is, maar ook plantaardig en vooral lekker. Het resultaat was op z’n zachts gezegd verrassend. Het recept vind je hier

Video’s veganizen Borreltijd van Susan Aretz

Het hele proces rondom het maken van de gerechten en de reacties toen we ze voor het eerst proefden is vastgelegd en zie je in deze video’s

en in deel II

Dankjewel lieve Ellen, voor deze te gekke challenge!

Gepubliceerd op 22 december 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.