Vegan hapjes uit Borreltijd van Susan Aretz (inclusief video)



Een tijdje terug kreeg ik de challenge of ik een aantal hapjes uit mijn boek Borreltijd zou kunnen omtoveren tot een vegan borrelhapje. Ellen, die ik al jaren ken via social, eet plantaardig, had mijn boek gekocht en vroeg zich af of dat mogelijk was.

Oh ja… en of ze dat proces mocht filmen. Nu ben ik de beroerdste niet. Bovendien vond ik het wel een toffe uitdaging. Ik had alleen wel een paar voorwaarden…

Vegan Borreltijd

Omdat ik hou van écht, wilde ik geen enkel recept vooraf testen. Ieder hapje zou de dag van filmen voor het eerst gemaakt worden. Om mijn reactie zo puur mogelijk te houden. Want het moest smaken, dat was een andere voorwaarde. Niet lekker, hoe plantaardig en verantwoord ook, is niet lekker. Zo simpel is het.

Vegan borrelhapjes

Drie recepten zocht ik uit. Van eenvoudig vegan te maken, tot best wel een uitdaging vegan te maken. De borrelboter, loaded  nacho’s met gehakt & bonen en de Korean beef bao buns gingen in de vegan make over. Maar hoe pak je dat aan?

Vegan borrelboter

Voor de vegan borrelboter was het voornaamste om op zoek te gaan naar een lekkere plantaardige boter. Voor een roomboter liefhebber als ik best een dingetje. Gelukkig gaat in de borrelboter nog meer lekkers (Tomasu sojasaus en Tahin). Het recept vind je hier

Vegan loaded nacho’s met jackfruit

Omdat gewoon gehakt vervangen door plantaardig gehakt me te makkelijk leek koos ik voor dit hapje om aan de slag te gaan met jackfruit. Een vrucht die in de Aziatische keuken veel gebruikt wordt en die de structuur heeft van vlees. Het recept vind je hier

Vegan Korean beef

Dit werd de lastigste. Want hoe vervang je bavette door iets dat én goed te marineren is, maar ook plantaardig en vooral lekker. Het resultaat was op z’n zachts gezegd verrassend. Het recept vind je hier

Video’s veganizen Borreltijd van Susan Aretz

Het hele proces rondom het maken van de gerechten en de reacties toen we ze voor het eerst proefden is vastgelegd en zie je in deze video’s

en in deel II

Dankjewel lieve Ellen, voor deze te gekke challenge!

Gepubliceerd op 22 december 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.