Vegan borrelboter uit Borreltijd



Een van mijn eigen all-time favorieten uit Borreltijd is toch wel de borrelboter. Hij staat in de gewone versie ook al hier op de site, maar hij bleek zelfs in een vegan versie fantástisch lekker. Naast plantaardige boter gebruikte ik ook de sojasaus van Tomasu, die mede bepalend is voor de uiteindelijke smaak, en een goede tahin.

Dus wil je je gasten bij de borrel verrassen met mijn te gekke borrelboter, dan kun je nu uit twee versies kiezen. Aan jou de keuze!

Vegan borrelboter

150g plantaardige boter – wij gebruikten Flower Farm
50g Tahin
25g Tomasu sojasaus – ik leg je hier uit waarom je geen andere mag/moet/zou willen gebruiken

Het voordeel van de boter die we gebruikten is dat die al zacht is, dus je hoeft ‘m niet verder te smelten. Meng de tahin en sojasaus goed door de boter en doe die in een mooi schaaltje. Zet tot gebruik in de koelkast. In tegenstelling tot roomboter zal deze versie niet hard worden in de koelkast, dus haal ‘m er pas uit als je de borrelboter gaat serveren. Doe je dat te vroeg, dan wordt ‘ie wel héél zacht.

Naast serveren bij brood bleek het ook super lekker om er wat rauwe groente, zoals bloemkoolroosjes en wortel in te dippen.

Gepubliceerd op 22 december 2019


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2021
vega curry
 
Weekmenu 2021 – week 38

Het weekmenu geeft je weer inspiratie voor doordeweekse maaltijden, waar het hele gezin van mee geniet. Of je nu voor vega, vis of vleesrecepten kiest.
20 september 2021
appeltaart recept met amandelspijs
 
Appeltaart met frangipane

Een klassieke appeltaartrecept met korstdeeg met een smeuïge frangipane op de bodem. Het is gewoon de lekkerste appeltaart die je kunt bedenken!
16 september 2021
ijs zonder ijsmachine
 
Bananen-aardbei ijs zonder ijsmachine

Toveren met restjes kun je wel aan Yvette van Boven overlaten. Geïnspireerd door haar Van Bovens Leftovers maakte ik er dit ijs mee.
14 september 2021
Zalm teriyaki bowl
 
Zalm teriyaki bowl

Er is niets lekkerder dan eten uit een kommetje. Deze zalm teriyaki bowl is daar geen uitzondering op. Zeker omdat je de teriyaki marinade zelf maakt.
13 september 2021
parelcouscous op Griekse wijze
 
Griekse parelcouscous met pigs in blankets

Een hele makkelijke maaltijd die ideaal is voor drukke dagen. Deze parelcouscous op Griekse wijze is in een handomdraai gemaakt.
10 september 2021
brownie cheesecake
 
Weekmenu 2021 – week 37

Het weekmenu zit weer bomvol makkelijke maaltijden, snelle recepten en inspiratie voor een week lang lekker samen eten.