Vegan baguettes



Uit Vegan 100 van Baz Oakley komen deze vegan baguettes. Geweldig als meeneem- of thuiswerklunch en eens wat anders dan een boterham met kaas!

Het zijn dik belegde broodjes die letterlijk van alles bevatten: een feestje voor je smaakpapillen! De tofu is kort gemarineerd in een Aziatisch georiënteerde dressing. Dit past heel goed bij de verse groenten en de ingelegde ui en radijs. Je kunt deze van tevoren maken en meenemen naar je werk; zorg er dan wel voor dat de gegrilde tofu is afgekoeld voordat je je broodje belegt.

Baguettes voor 2 personen

  • 200 g stevige tofu, uitgelekt en in dunne plakken
  • 2 kleine baguettes
  • 1 wortel, in linten
  • een stuk komkommer à 10 cm, in linten
  • 2 lente-uitjes, in dunne ringetjes
  • een handvol verse koriander

Voor de dressing:

  • 2 el sojasaus
  • 2 el sesamolie
  • sap van 1/2 limoen
  • 1 tl gedroogde chilivlokken
  • 2 tl ahornsiroop of agavesiroop
  • 1/2 tl gemberwortel, fijngehakt
  • een snufje knoflookpoeder

Voor de ingelegde ui en radijs:

  • 1/2 rode ui, in ringen
  • 8 radijsjes, in dunne plakjes
  • 3 el rijstazijn
  • 1 tl kokosbloesemsuiker (o.a. biologische supermarkt)
  • een snufje zeezout

Vegan baguettes

Meng eerst alle ingrediënten voor de dressing in een kleine mengkom, maar houd 1 eetlepel olie apart om de tofu in te bakken. Voeg de tofu toe en laat 5 minuten staan. Voeg alle ingrediënten voor de ingelegde ui en radijs met 2 eetlepels water toe aan een andere kom, roer door en laat staan. Verhit een grillpan op hoog vuur en voeg de apart gehouden olie toe. Gril de tofu, tot de plakjes aan beide kanten licht geroosterd zijn. Bestrijk tijdens het bakken met wat dressing.

Beleg de baguettes met de gegrilde tofu, de wortel- en komkommerlinten, lente-ui en koriander en garneer met wat van de ingelegde ui en radijs.

Vegan 100

Het boek Vegan 100, waar dit recept uit komt, is geschreven door Gaz Oakley en in Nederland uitgegeven door Good Cook. Online te koop voor € 25,95 voor als je nog meer vegan inspiratie zoekt.

 

Gepubliceerd op 12 november 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!