Vegan baguettes



Uit Vegan 100 van Baz Oakley komen deze vegan baguettes. Geweldig als meeneem- of thuiswerklunch en eens wat anders dan een boterham met kaas!

Het zijn dik belegde broodjes die letterlijk van alles bevatten: een feestje voor je smaakpapillen! De tofu is kort gemarineerd in een Aziatisch georiënteerde dressing. Dit past heel goed bij de verse groenten en de ingelegde ui en radijs. Je kunt deze van tevoren maken en meenemen naar je werk; zorg er dan wel voor dat de gegrilde tofu is afgekoeld voordat je je broodje belegt.

Baguettes voor 2 personen

  • 200 g stevige tofu, uitgelekt en in dunne plakken
  • 2 kleine baguettes
  • 1 wortel, in linten
  • een stuk komkommer à 10 cm, in linten
  • 2 lente-uitjes, in dunne ringetjes
  • een handvol verse koriander

Voor de dressing:

  • 2 el sojasaus
  • 2 el sesamolie
  • sap van 1/2 limoen
  • 1 tl gedroogde chilivlokken
  • 2 tl ahornsiroop of agavesiroop
  • 1/2 tl gemberwortel, fijngehakt
  • een snufje knoflookpoeder

Voor de ingelegde ui en radijs:

  • 1/2 rode ui, in ringen
  • 8 radijsjes, in dunne plakjes
  • 3 el rijstazijn
  • 1 tl kokosbloesemsuiker (o.a. biologische supermarkt)
  • een snufje zeezout

Vegan baguettes

Meng eerst alle ingrediënten voor de dressing in een kleine mengkom, maar houd 1 eetlepel olie apart om de tofu in te bakken. Voeg de tofu toe en laat 5 minuten staan. Voeg alle ingrediënten voor de ingelegde ui en radijs met 2 eetlepels water toe aan een andere kom, roer door en laat staan. Verhit een grillpan op hoog vuur en voeg de apart gehouden olie toe. Gril de tofu, tot de plakjes aan beide kanten licht geroosterd zijn. Bestrijk tijdens het bakken met wat dressing.

Beleg de baguettes met de gegrilde tofu, de wortel- en komkommerlinten, lente-ui en koriander en garneer met wat van de ingelegde ui en radijs.

Vegan 100

Het boek Vegan 100, waar dit recept uit komt, is geschreven door Gaz Oakley en in Nederland uitgegeven door Good Cook. Online te koop voor € 25,95 voor als je nog meer vegan inspiratie zoekt.

 

Gepubliceerd op 12 november 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.