Vegan baguettes



Uit Vegan 100 van Baz Oakley komen deze vegan baguettes. Geweldig als meeneem- of thuiswerklunch en eens wat anders dan een boterham met kaas!

Het zijn dik belegde broodjes die letterlijk van alles bevatten: een feestje voor je smaakpapillen! De tofu is kort gemarineerd in een Aziatisch georiënteerde dressing. Dit past heel goed bij de verse groenten en de ingelegde ui en radijs. Je kunt deze van tevoren maken en meenemen naar je werk; zorg er dan wel voor dat de gegrilde tofu is afgekoeld voordat je je broodje belegt.

Baguettes voor 2 personen

  • 200 g stevige tofu, uitgelekt en in dunne plakken
  • 2 kleine baguettes
  • 1 wortel, in linten
  • een stuk komkommer à 10 cm, in linten
  • 2 lente-uitjes, in dunne ringetjes
  • een handvol verse koriander

Voor de dressing:

  • 2 el sojasaus
  • 2 el sesamolie
  • sap van 1/2 limoen
  • 1 tl gedroogde chilivlokken
  • 2 tl ahornsiroop of agavesiroop
  • 1/2 tl gemberwortel, fijngehakt
  • een snufje knoflookpoeder

Voor de ingelegde ui en radijs:

  • 1/2 rode ui, in ringen
  • 8 radijsjes, in dunne plakjes
  • 3 el rijstazijn
  • 1 tl kokosbloesemsuiker (o.a. biologische supermarkt)
  • een snufje zeezout

Vegan baguettes

Meng eerst alle ingrediënten voor de dressing in een kleine mengkom, maar houd 1 eetlepel olie apart om de tofu in te bakken. Voeg de tofu toe en laat 5 minuten staan. Voeg alle ingrediënten voor de ingelegde ui en radijs met 2 eetlepels water toe aan een andere kom, roer door en laat staan. Verhit een grillpan op hoog vuur en voeg de apart gehouden olie toe. Gril de tofu, tot de plakjes aan beide kanten licht geroosterd zijn. Bestrijk tijdens het bakken met wat dressing.

Beleg de baguettes met de gegrilde tofu, de wortel- en komkommerlinten, lente-ui en koriander en garneer met wat van de ingelegde ui en radijs.

Vegan 100

Het boek Vegan 100, waar dit recept uit komt, is geschreven door Gaz Oakley en in Nederland uitgegeven door Good Cook. Online te koop voor € 25,95 voor als je nog meer vegan inspiratie zoekt.

 

Gepubliceerd op 12 november 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.
8 juni 2024
Ananas tarte tatin
 
Ananas Tarte Tatin 

De I-RON snijmachine is een must voor iedere hobby kok. Je kunt deze soepele snijmachine zelfs gebruiken om een ananas perfect mee te schillen.
6 juni 2024
recept yoghurtijs
 
Yoghurt ijs met aardbeien en frambozen

Met een ijsmachine is yoghurtijs echt het makkelijkste ijs om zelf te maken. Afhankelijk van het seizoen kies je je favoriete zomerfruit voor erdoor.
6 juni 2024
recept knoflookgarnalen bbq
 
Knoflookgarnalen van de BBQ

Dit is een recept voor knoflookgarnalen van de barbecue. Een heerlijk zomers borrelhapje, dat je in een handomdraai maakt.