Vegan baguettes



Uit Vegan 100 van Baz Oakley komen deze vegan baguettes. Geweldig als meeneem- of thuiswerklunch en eens wat anders dan een boterham met kaas!

Het zijn dik belegde broodjes die letterlijk van alles bevatten: een feestje voor je smaakpapillen! De tofu is kort gemarineerd in een Aziatisch georiënteerde dressing. Dit past heel goed bij de verse groenten en de ingelegde ui en radijs. Je kunt deze van tevoren maken en meenemen naar je werk; zorg er dan wel voor dat de gegrilde tofu is afgekoeld voordat je je broodje belegt.

Baguettes voor 2 personen

  • 200 g stevige tofu, uitgelekt en in dunne plakken
  • 2 kleine baguettes
  • 1 wortel, in linten
  • een stuk komkommer à 10 cm, in linten
  • 2 lente-uitjes, in dunne ringetjes
  • een handvol verse koriander

Voor de dressing:

  • 2 el sojasaus
  • 2 el sesamolie
  • sap van 1/2 limoen
  • 1 tl gedroogde chilivlokken
  • 2 tl ahornsiroop of agavesiroop
  • 1/2 tl gemberwortel, fijngehakt
  • een snufje knoflookpoeder

Voor de ingelegde ui en radijs:

  • 1/2 rode ui, in ringen
  • 8 radijsjes, in dunne plakjes
  • 3 el rijstazijn
  • 1 tl kokosbloesemsuiker (o.a. biologische supermarkt)
  • een snufje zeezout

Vegan baguettes

Meng eerst alle ingrediënten voor de dressing in een kleine mengkom, maar houd 1 eetlepel olie apart om de tofu in te bakken. Voeg de tofu toe en laat 5 minuten staan. Voeg alle ingrediënten voor de ingelegde ui en radijs met 2 eetlepels water toe aan een andere kom, roer door en laat staan. Verhit een grillpan op hoog vuur en voeg de apart gehouden olie toe. Gril de tofu, tot de plakjes aan beide kanten licht geroosterd zijn. Bestrijk tijdens het bakken met wat dressing.

Beleg de baguettes met de gegrilde tofu, de wortel- en komkommerlinten, lente-ui en koriander en garneer met wat van de ingelegde ui en radijs.

Vegan 100

Het boek Vegan 100, waar dit recept uit komt, is geschreven door Gaz Oakley en in Nederland uitgegeven door Good Cook. Online te koop voor € 25,95 voor als je nog meer vegan inspiratie zoekt.

 

Gepubliceerd op 12 november 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 november 2020
steak tartare
 
Steak Tartare met gepocheerd kwartelei

Steak tartare is een van mijn lievelingsgerechten. Hoog tijd dus het recept voor de allerlekkerste steak tartare met jullie te delen.
30 november 2020
mosterdsoep
 
Geroosterde bloemkool & mosterdsoep

Een goedgevulde maaltijdsoep met geroosterde bloemkool & mosterd. Dat is een kom bommetje vol vitaminen én smaak. Puur comfortfood.
28 november 2020
linzenpasta met rode saus
 
Linzenpasta met Marinara pastasaus

Wist jij dat linzenpasta 2x zoveel vezels en eiwitten bevat dan gewone pasta? Maar heb je zelf al eens geproefd hoe lekker linzenpasta is? Ik laat het zien!
26 november 2020
Muffins met mokkacrème
 
Gingerbread muffins met mokka botercrème

Het is een mond vol, gingerbread muffins met mokka botercrème. Maar die mond vol heb je straks ook, als je ze opeet. Want oh want zijn ze lèkker!
26 november 2020
cottagepie
 
Smulpaapje weekmenu – week 49

Geen stress meer over wat er komende week op tafel moet. Dit weekmenu geeft je 5x opties voor makkelijke maaltijden voor het hele gezin.
25 november 2020
snijbonenschotel-web2.jpg
 
Eenpansmaaltijd met snijbonen en kikkererwten

Deze eenvoudige eenpansmaaltijd heeft als basis een pure tomatensaus, waardoor nog maar een paar extra ingrediënten nodig zijn.