Zelf vanillevla maken



Het is echt super simpel om zelf écht lekkere vanillevla te maken. Een paar ingrediënten, wat tijd en je hebt de lekkerste zelfgemaakte vanillevla! Met dit recept maak je een romige, naar échte vanille smakend vanillevla. Daar kan geen supermarkt vanillevla tegenop.

Je vanillevla kun je op zo veel verschillende manieren eten. Bijvoorbeeld met zelfgemaakte rabarbercompote Of serveer je vanillevla heel puur, met uitsluitend wat verse aardbeien.

Zo maak je zelf vanillevla

500ml melk
100ml slagroom
1 vanillestokje
1 kaneelstokje
4 eidooiers
30g suiker
1el maïzena

vanillevla

Zelf vanillevla maken

Om zelf vanillevla te maken verwarm je de melk, slagroom samen met de zaadjes uit het vanillestokje, het opengesneden vanillestokje, de kaneel en suiker. Laat dit 10 minuten op laag/medium vuur trekken, zonder dat de melk kookt. Haal dan het vanille- en kaneelstokje eruit.

Zo krijg je perfecte vanillevla

Nu mogen de eidooiers erbij, maar let op dat je met een garde goed klopt en de melk niet té warm is. Dit kun je controleren door je vinger in de melk te steken. Handwarm is top. Verbrand je je vinger, dan is je melk te heet. Dit is belangrijk omdat je zo voorkomt dat je roerei krijgt.

zelfgemaakte vanillevla

Blijf nu 10 minuten roeren, op medium vuur, terwijl de substantie langzaam indikt en de textuur van vla krijgt. Na tien minuten roer je in een kommetje de maizena (klontjesvrij) los met 2-3 eetlepels van je melk/bijna vla mengsel. Giet dit terug en roer op hoger vuur nog 2 minuten. Je hebt als resultaat dan de perfecte vanillevla. Niet alleen qua smaak, maar ook qua dikte.

De lekkerste vanillevla

Giet de vanillevla nu in een kom en laat afkoelen. Om te voorkomen dat er een velletje op je vla komt dek je de bovenkant af met een beetje huishoudfolie. Geniet van de lekkerste vanillevla! En ja, de kom uitlikken mag…

Gepubliceerd op 4 oktober 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.
29 december 2022
snelle roerbak met spitskool
 
Super snelle roerbak met spitskool en champignons

Een super snelle roerbak met spitskool en champignons. Een heerlijk budgetrecept dat in no time klaar is. Super gezond én lekker
29 december 2022
borreltijd
 
Italiaans borrelhapje (sfoglia ripiena)

Gevuld bladerdeeg, op z’n Italiaans, maakt een waanzinnig lekker en makkelijk borrelhapje. Zéker als je truffelsalami gebruikt.
29 december 2022
Italiaans stoofvlees uit de oven
 
Italiaans stoofvlees uit de oven

Botermals, fantastisch lekker Italiaans stoofvlees en de oven doet het grootste deel van het werk!. Dit is mogelijk het allerlekkerste stoofvlees ooit…