Zelf vanillevla maken



Het is echt super simpel om zelf écht lekkere vanillevla te maken. Een paar ingrediënten, wat tijd en je hebt de lekkerste zelfgemaakte vanillevla! Met dit recept maak je een romige, naar échte vanille smakend vanillevla. Daar kan geen supermarkt vanillevla tegenop.

Je vanillevla kun je op zo veel verschillende manieren eten. Bijvoorbeeld met zelfgemaakte rabarbercompote Of serveer je vanillevla heel puur, met uitsluitend wat verse aardbeien.

Zo maak je zelf vanillevla

500ml melk
100ml slagroom
1 vanillestokje
1 kaneelstokje
4 eidooiers
30g suiker
1el maïzena

vanillevla

Zelf vanillevla maken

Om zelf vanillevla te maken verwarm je de melk, slagroom samen met de zaadjes uit het vanillestokje, het opengesneden vanillestokje, de kaneel en suiker. Laat dit 10 minuten op laag/medium vuur trekken, zonder dat de melk kookt. Haal dan het vanille- en kaneelstokje eruit.

Zo krijg je perfecte vanillevla

Nu mogen de eidooiers erbij, maar let op dat je met een garde goed klopt en de melk niet té warm is. Dit kun je controleren door je vinger in de melk te steken. Handwarm is top. Verbrand je je vinger, dan is je melk te heet. Dit is belangrijk omdat je zo voorkomt dat je roerei krijgt.

zelfgemaakte vanillevla

Blijf nu 10 minuten roeren, op medium vuur, terwijl de substantie langzaam indikt en de textuur van vla krijgt. Na tien minuten roer je in een kommetje de maizena (klontjesvrij) los met 2-3 eetlepels van je melk/bijna vla mengsel. Giet dit terug en roer op hoger vuur nog 2 minuten. Je hebt als resultaat dan de perfecte vanillevla. Niet alleen qua smaak, maar ook qua dikte.

De lekkerste vanillevla

Giet de vanillevla nu in een kom en laat afkoelen. Om te voorkomen dat er een velletje op je vla komt dek je de bovenkant af met een beetje huishoudfolie. Geniet van de lekkerste vanillevla! En ja, de kom uitlikken mag…

Gepubliceerd op 4 oktober 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.