Zelf vanillevla maken



Het is echt super simpel om zelf écht lekkere vanillevla te maken. Een paar ingrediënten, wat tijd en je hebt de lekkerste zelfgemaakte vanillevla! Met dit recept maak je een romige, naar échte vanille smakend vanillevla. Daar kan geen supermarkt vanillevla tegenop.

Je vanillevla kun je op zo veel verschillende manieren eten. Bijvoorbeeld met zelfgemaakte rabarbercompote Of serveer je vanillevla heel puur, met uitsluitend wat verse aardbeien.

Zo maak je zelf vanillevla

500ml melk
100ml slagroom
1 vanillestokje
1 kaneelstokje
4 eidooiers
30g suiker
1el maïzena

vanillevla

Zelf vanillevla maken

Om zelf vanillevla te maken verwarm je de melk, slagroom samen met de zaadjes uit het vanillestokje, het opengesneden vanillestokje, de kaneel en suiker. Laat dit 10 minuten op laag/medium vuur trekken, zonder dat de melk kookt. Haal dan het vanille- en kaneelstokje eruit.

Zo krijg je perfecte vanillevla

Nu mogen de eidooiers erbij, maar let op dat je met een garde goed klopt en de melk niet té warm is. Dit kun je controleren door je vinger in de melk te steken. Handwarm is top. Verbrand je je vinger, dan is je melk te heet. Dit is belangrijk omdat je zo voorkomt dat je roerei krijgt.

zelfgemaakte vanillevla

Blijf nu 10 minuten roeren, op medium vuur, terwijl de substantie langzaam indikt en de textuur van vla krijgt. Na tien minuten roer je in een kommetje de maizena (klontjesvrij) los met 2-3 eetlepels van je melk/bijna vla mengsel. Giet dit terug en roer op hoger vuur nog 2 minuten. Je hebt als resultaat dan de perfecte vanillevla. Niet alleen qua smaak, maar ook qua dikte.

De lekkerste vanillevla

Giet de vanillevla nu in een kom en laat afkoelen. Om te voorkomen dat er een velletje op je vla komt dek je de bovenkant af met een beetje huishoudfolie. Geniet van de lekkerste vanillevla! En ja, de kom uitlikken mag…

Gepubliceerd op 4 oktober 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 oktober 2020
Foss Curacao Kokosnoot
 
7x eten uit eigen tuin op Curaçao

Maaike verhuisde naar een nieuw huis met een paradijselijke tuin waar je dus gewoon tropisch uit kunt eten. Wat? Maaike zet het voor je op een rijtje.
23 oktober 2020
stukje appeltaart met kruimel
 
Appelkruimeltaart, de lekkerste appeltaart ooit

Als het op appeltaartrecepten aankomt mag het recept voor de állerlekkerste appeltaart niet ontbreken. En dat is zonder twijfel deze appelkruimeltaart.
22 oktober 2020
Limburgs zuurvlees
 
Smulpaapje weekmenu – week 44

Niet zelf hoeven nadenken over wat je nu weer op tafel zet. 5x antwoord op de vraag Wat eten we vandaag? Welkom bij jouw wekelijkse menu.
20 oktober 2020
soep met noodles
 
Wonton noodlesoep

Een subliem lekkere noodlesoep, juist door zijn eenvoud. Samen met de kinderen de wontons maken voor in de soep maakt er een echt feestje van.
19 oktober 2020
brownies met tahin van sabrina ghayour
 
Brownies met tahin & mandarijn

Glutenvrije brownies met als verrassende smaakmaker tahin. Het is mijn versie van het recept uit Simply van Sabrina Ghayour.
16 oktober 2020
Spaghetti Bazaar_Smulpaapje
 
Midden-Oostenspaghetti met champignons & tahin

Deze verrassende vegetarische spaghetti met champignons en tahin komt uit het prachtige boek Bazaar van Sabrina Ghayour