Zelf vanillevla maken



Het is echt super simpel om zelf écht lekkere vanillevla te maken. Een paar ingrediënten, wat tijd en je hebt de lekkerste zelfgemaakte vanillevla! Met dit recept maak je een romige, naar échte vanille smakend vanillevla. Daar kan geen supermarkt vanillevla tegenop.

Je vanillevla kun je op zo veel verschillende manieren eten. Bijvoorbeeld met zelfgemaakte rabarbercompote Of serveer je vanillevla heel puur, met uitsluitend wat verse aardbeien.

Zo maak je zelf vanillevla

500ml melk
100ml slagroom
1 vanillestokje
1 kaneelstokje
4 eidooiers
30g suiker
1el maïzena

vanillevla

Zelf vanillevla maken

Om zelf vanillevla te maken verwarm je de melk, slagroom samen met de zaadjes uit het vanillestokje, het opengesneden vanillestokje, de kaneel en suiker. Laat dit 10 minuten op laag/medium vuur trekken, zonder dat de melk kookt. Haal dan het vanille- en kaneelstokje eruit.

Zo krijg je perfecte vanillevla

Nu mogen de eidooiers erbij, maar let op dat je met een garde goed klopt en de melk niet té warm is. Dit kun je controleren door je vinger in de melk te steken. Handwarm is top. Verbrand je je vinger, dan is je melk te heet. Dit is belangrijk omdat je zo voorkomt dat je roerei krijgt.

zelfgemaakte vanillevla

Blijf nu 10 minuten roeren, op medium vuur, terwijl de substantie langzaam indikt en de textuur van vla krijgt. Na tien minuten roer je in een kommetje de maizena (klontjesvrij) los met 2-3 eetlepels van je melk/bijna vla mengsel. Giet dit terug en roer op hoger vuur nog 2 minuten. Je hebt als resultaat dan de perfecte vanillevla. Niet alleen qua smaak, maar ook qua dikte.

De lekkerste vanillevla

Giet de vanillevla nu in een kom en laat afkoelen. Om te voorkomen dat er een velletje op je vla komt dek je de bovenkant af met een beetje huishoudfolie. Geniet van de lekkerste vanillevla! En ja, de kom uitlikken mag…

Gepubliceerd op 4 oktober 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.