De tijd vliegt, tijd voor een updateTerwijl ik jullie normaal iedere maand informeer over waar ik mee bezig ben is het dit jaar wat stiller dan je van me gewend bent. Tijd voor een update!

Nam ik me vorig jaar nog heilig voor om het dit jaar toch echt iets rustiger aan te doen is het tegendeel waarheid gebleken. Goh, wat een verrassing hoor ik jullie bijna denken. Haha, dat is ook wel zo, want ik en rustig aan doen is als water en vuur. Het werkt gewoon niet.

Dat komt overigens ook omdat ik gewoon echt het allerleukste werk ter wereld heb. En daar komt bij dat ik dit jaar ik niet één maar twee boeken mag schrijven. Maar feit blijft wel dat, hoe graag ik ook zou willen, er nog steeds maar 24 uur in een dag zitten.

De eerste drie maanden van het jaar hebben die vooral bestaan uit borrelen en barbecueën. Nu hoor ik je alweer denken, wat een zwaar leven Susan. Haha, nee hoor. Er is nul medelijden nodig. Want laten dat nu net twee dingen zijn waar ik intens gelukkig van word. Enige lastige is dat wanneer je recepten moét maken, het altijd net iets minder relaxt is dan wanneer je lekker kunt freewheelen in de keuken.

Borrelrecepten

Maar het heeft wel gewerkt, deze aanpak. Want eind maart waren de borrelrecepten (én een groot deel van de barbecue recepten) klaar, getest en goed bevonden en konden de borrelrecepten op de foto.

Susan Aretz fototeam

Halleluja voor mijn team dat dat weer op onovertroffen wijze gedaan heeft. Al vanaf de eerste foto wisten we dat we ook met dit borrelboek weer iets neerzetten waar we trots op kunnen zijn. Want met een derde borrelboek ga je natuurlijk toch op zoek naar een manier om wel weer echt onderscheidend te zijn van de vorige twee. In alle bescheidenheid durf ik te zeggen dat dat meer dan gelukt is!

Binnenkort ga ik je meer laten zien, onthul ik de cover én de titel van het boek. Afgelopen dagen heb ik de laatste teksten voor het boek geschreven, dus we zijn weer een stap dichterbij het eindresultaat!

Medio maart startte ik met een interim PR opdracht bij een te gek PR bureau. 10 uur in de week om te helpen met het schrijven van persberichten, fotografie, evenementen, allemaal leuke dingen. En hoewel dit ook betekent dat ik nóg slimmer mijn tijd moet plannen betekent het ook dat ik hiermee de vrijheid heb verdiend om de maand juli helemaal vrij te nemen. Iets wat ik in geen járen gedaan heb. Maar omdat ik ook weet dat na de zomer mijn boek uitkomt met alle bijbehorende promotie is het fijn om in ieder geval een aantal weken lekker niks te hoeven. (of het lukt om ook écht niks te doen is natuurlijk weer een ander verhaal 😉 )

Waar haal je de energie vandaan?

De meest gestelde vraag is altijd; waar haal je in vredesnaam de energie vandaan om zoveel tegelijk te doen?! Daar is niet echt een simpel antwoord op. Hoewel het állerbelangrijkste is dat ik nooit het gevoel heb dat ik echt aan het werk ben. Ik doe alleen maar dingen waar ik onwijs blij van word, die me energie geven en daar krijg ik ook nog voor betaald.

Maar dat is natuurlijk niet het enige. Want het is ook veel wat ik tegelijk doe. Dat ik ontzettend gestructureerd ben helpt daarbij enorm. Dat betekent lijstjes maken, goed plannen en je daar dan ook aan houden. Dat doe ik eigenlijk mijn hele leven al en dat werkt perfect voor mij.

ponto final

Ook zorg ik steeds beter dat er balans is. Dus na een intensieve periode, ook tijd voor rust. Soms in de vorm van een hele dag in bed liggen en slapen. Maar ook door vooruit al een vakantie te boeken, zoals in april onze stedentrip naar Lissabon en weekendjes weg, zonder laptop.

En niet in de laatste plaats, ik kan dit allemaal doen met dank aan mijn gezin. Die mee helpen op de momenten dat nodig is, die me zo ontzettend vaak laten weten hoe trots ze op me zijn en die me de ruimte geven om mijn dromen na te jagen. Dat alles bij elkaar maakt dat ik kan doen wat ik doe!

Barbecue for life

Zoals ik al zei, naast een borrelboek ben ik ook bezig met een barbecueboek. En hoewel die pas volgend voorjaar verschijnt ben ik ook daar al sinds december mee bezig. En ook voor dit boek zijn de eerste fotografiedagen al geweest. Dat vond ik behoorlijk spannend kan ik je vertellen. Want hoe zorg je dat een BBQ boek – waar er toch al best een aantal van zijn – onderscheidend is.

BBQ boek susan aretz

Dan komt mijn top team van fotograaf en styliste (Mitchell van Voorbergen en Alexandra Hereijgers) weer om de hoek en die fixen dat gewoon! Eind juni staan de volgende fotografiedagen gepland en dan gaan we op locatie in Limburg drie volle dagen verder met de fotografie. Super veel zin in.

Voor dat BBQ boek ben ik, as we speak, bezig met de ontwikkeling van een eigen schort. Hoe vet is dat?! We zijn al behoorlijk ver en de eerste samples zijn al binnen. Binnenkort maken we dat ontwerp definitief. Zo gauw de pre-order daarvan opent hoor je dat natuurlijk meteen!

Work hard play hard

Als je hard werkt moet je ook écht zorgen voor ontspanning. Hoe fijn is het dan dat we dit jaar weer kunnen reizen! Ging ik in januari nog volledig impulsief naar Curaçao Dit voorjaar was er lekker veel tijd om ook met mijn gezin op pad te gaan, waarbij we onder andere tripjes maakten naar Zeeland en Callantsoog (daar lees je hier meer over). Oh ja en we verbouwden ook nog een deel van ons huis, want kleine dochters worden groot en dus werd er op zolder een tienerkamer ingericht.

Callantsoog_strand

Komende zomer dus een aantal weken écht vrij, voordat het tweede deel van dit jaar in het teken staat van onder meer het afronden van het barbecueboek én de promotie van het borrelboek. Dat gaan we trouwens op vrij epische wijze doen. Dus ja, die lancering ben ik on the side ook nog aan het voorbereiden.

SusanAretz.nl

Dat het dus op de site wat rustiger was begrijp je nu hopelijk. Ik heb helaas voor dat deel van mijn werk geen team waar ik op terug kan vallen en dus werd dat het onderdeel dat stiller kwam te liggen.

De komende weken ga ik nadenken hoe ik dat weer kan oppakken, want ik begreep dat onder meer de weekmenu’s best wel gemist worden. Ook heb ik nog een prachtige stapel kookboeken liggen die gereviewd moeten worden en zijn er nog zoveel meer artikelen die ik met jullie wil delen.

Maar zoals ik al eerder aangaf, omdat ik dit jaar beter voor balans probeer te zorgen moest dit onderdeel van alles wat ik doe even het onderspit delven. Vanaf volgende week hoop ik hier weer tijd voor vrij te maken en gaan de eerste nieuwe artikelen, recepten en reviews weer online. Heb dus nog heel even geduld. Het komt (weer) goed. Beloofd!

Laat van je horen

Heb je trouwens nog verzoeknummers qua artikelen, recepten of andere dingen, laat dan zeker van je horen. Dat helpt altijd enorm bij het maken van nieuwe content, als ik weet waar jullie heel blij van worden.

Dat was de update even voor nu. Dankjewel alvast voor het lezen en tot heel snel! Liefs, Susan

Gepubliceerd op 26 mei 2022


3 reacties

 1. Arja's place schreef:

  Sluit me helemaal aan bij Annemiek, en kijk zo enorm uit naar je derde! borreltijd boek. Echt zo benieuwd naar, nog meer borrelplanken maar zeker ook voor bij de lunch of avondeten.
  Verders hou ik van diversiteit, en dat is hier allemaal te vinden, en eerlijke en oprechte boek reviews. Zeker met al wat er is aan kook en bakboeken, vind ik een goede review belangrijk.

  Lieve groet van Arja

 2. Annemiek schreef:

  Fijn dat je er zo van geniet. Het zijn mooie mijlpalen, maar het werk gaat niet vanzelf.
  Ik geniet van je onderscheidende kookboeken en ben benieuwd naar deel 3 van je borrelboek. Maar helemaal naar het BBQ boek. Ga zo door Susan, ik geniet ervan om je te volgen 😘

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 april 2023
 
Wat niemand je vertelt over de overgang

Er is zoveel niet bekend over de overgang. En zoveel dat niemand je vertelt. Ik neem je mee in mijn persoonlijke ervaring met de overgang.
17 april 2023
middelbare school kiezen
 
Een middelbare school kiezen

Hoe kies je een middelbare school? Welke middelbare school past er bij jouw kind. Wij kozen voor een totaal ander schoolsysteem dan gemiddeld.
30 maart 2023
 
Japaneasy Bowls & Bento

Uitbreiding van de reeks Japaneasy van Tim Anderson met een nieuwe must have voor wie van de Japanse keuken houdt.
29 maart 2023
BBQ tijd Susan Aretz
 
Lancering BBQ-tijd

Daar is ‘ie hoor, mijn barbecueboek BBQ-tijd. Officieel gelanceerd tijdens een heerlijk bbq feestje in Helling 7 in Amsterdam.
5 februari 2023
Susan Aret z BBQ
 
BBQ Tijd – pre order

Nog even en dan is 'ie er, mijn nieuwe boek BBQ Tijd. Een dik en gevarieerd barbecueboek met voor ieder wat wils. Vanaf nu in de pre-order te bestellen!
30 januari 2023
Het licht in ons Michelle Obama
 
Leestip: Het licht in ons van Michelle Obama

Het 2e boek van Michelle Obama 'Het licht in ons' neemt je mee langs haar levenslessen en ze deelt praktische tip voor een lichter leven.