Twee weken zonder gas op Curaçao, hoe kook je dan?



Twee weken zonder gas op Curaçao… Hoe kook je dan?

Nee, we zijn niet aan het verbouwen. Toch hadden wij vijftien dagen lang geen gas. Hoe zit dat? In Curaçao hebben we geen gasleidingen zoals in Nederland. Ons gas komt uit een grote 100lbs gastank. Deze tanks staan bij ons buiten het hek in een nisje en bij de meeste huizen staan ze binnen het hek. Ons huis is door deze zichtbare gasflessen een toeristische attractie voor tourbussen die toeristen een rondleiding geven op het eiland, want er wordt tijdens die tours ook verteld over hoe het geregeld is qua nutsvoorzieningen.

Kopen op gas op Curaçao

We hebben twee gastanks. Als de ene leeg is, sluit je de andere aan en bestel je gelijk een nieuwe gasfles. Blijkbaar was onze laatst bestelde gasfles nooit afgeleverd, want ineens waren beide gasflessen leeg. Ik bestelde gelijk twee gasflessen, maar helaas liet de levering meer dan twee weken op zich wachten in verband met een grote blackout op het eiland. Paniek dus!

Want de vraag was gelijk: hoe ga ik nou koken? We hebben namelijk niks anders dan een elektrische oven, een waterkoker en een barbecue. De oven bleek de afgelopen twee weken echt onze redder in nood.

Creatief in de keuken zonder gas

De missie creatief koken kon van start. Wat hebben wij de zestien dagen dat we niet konden koken op gas gegeten ’s avonds? Nou, kijk maar mee:
Dag 1: Op de eerste gasloze dag hadden ook nog eens geen stroom.  Nul komma niks, bijna 24 uur lang. De stroom op het hele eiland lag eraf. Dus zijn we gaan barbecueën met wat we nog in huis hadden: gegrilde courgette, gamba spiesjes, gepofte aardappel en een hele gemarineerde bloemkool. Met wat kaarsjes aan en met een zaklamp hangend boven de tafel, hebben we heerlijk kunnen eten.
Dag 2: Couscoussalade met feta, olijven, komkommer, tomaat en lekkere olijfolie.
Dag 3: Boterhammen met pindakaas. Wie is er niet groot mee geworden? 🙂
Dag 4: Risotto uit de oven met venkel en sardines.
Dag 5: Wraps uit de oven met een kliekje bonen/mais/tomaat/verse groente
Dag 6: Geroosterde broccoli en kikkererwten, gepofte aardappel en zalmfilet
Dag 7: Plaat pizza
Dag 8: We gingen een keer overstag. Indonesisch afgehaald
Dag 9: Quiche met pompoen en feta
Dag 10: Salade met geitenkaas uit de oven, peer en walnoten
Dag 11: Wederom ovenrisotto, maar nu met pompoen en courgette.
Dag 12: Ovenfrietjes en bloemkool steaks uit de oven.
Dag 13: Omdat we uitgebreid geluncht hadden: zuurdesem bruschetta met burrata
Dag 14: Restjes opmaken; dus op herhaling de bruschetta’s en de quiche.
Dag 15: Geroosterde broccoli met gepofte aardappel en ‘barracuda en papillote’
Dag 16: Hetzelfde als dag 1: op herhaling de couscous salade.

Uitdaging geslaagd!

Heel eerlijk vond ik het best een leuke uitdaging om steeds weer iets lekkers op tafel te zetten zon,der dat je gebruik kan maken van een kookplaat, maar toen we op dag 17 eindelijk weer gas hadden, deed ik toch echt wel een vreugdedansje.

Mocht je in deze lijst een gerecht zien waarvan je denkt: daar wil ik wel een recept van! Laat dan hieronder een berichtje achter, dan ga ik dat voor je regelen.

Gepubliceerd op 2 juli 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2021
vega curry
 
Weekmenu 2021 – week 38

Het weekmenu geeft je weer inspiratie voor doordeweekse maaltijden, waar het hele gezin van mee geniet. Of je nu voor vega, vis of vleesrecepten kiest.
20 september 2021
appeltaart recept met amandelspijs
 
Appeltaart met frangipane

Een klassieke appeltaartrecept met korstdeeg met een smeuïge frangipane op de bodem. Het is gewoon de lekkerste appeltaart die je kunt bedenken!
16 september 2021
ijs zonder ijsmachine
 
Bananen-aardbei ijs zonder ijsmachine

Toveren met restjes kun je wel aan Yvette van Boven overlaten. Geïnspireerd door haar Van Bovens Leftovers maakte ik er dit ijs mee.
14 september 2021
Zalm teriyaki bowl
 
Zalm teriyaki bowl

Er is niets lekkerder dan eten uit een kommetje. Deze zalm teriyaki bowl is daar geen uitzondering op. Zeker omdat je de teriyaki marinade zelf maakt.
13 september 2021
parelcouscous op Griekse wijze
 
Griekse parelcouscous met pigs in blankets

Een hele makkelijke maaltijd die ideaal is voor drukke dagen. Deze parelcouscous op Griekse wijze is in een handomdraai gemaakt.
10 september 2021
brownie cheesecake
 
Weekmenu 2021 – week 37

Het weekmenu zit weer bomvol makkelijke maaltijden, snelle recepten en inspiratie voor een week lang lekker samen eten.