Tuscan Mess (dessert met Amaretti koekjes en mascarpone)



Hoe noem je een dessert dat je zelf bedenkt en dat het midden houdt tussen een Italiaanse tiramisu en een Engelse Eton Mess of Trifle. Ik vroeg het onze gast, die als eerste het toetje mocht testen. Zij koos de naam, Tuscan Mess. Dank je Liz!

Die naam kreeg het niet omdat het een zooitje is, maar omdat het lijkt op een Eton Mess maar dan met een Toscaans tintje. Weet je wat, probeer ‘gewoon. Proeven is geloven!

Voor 4-6 personen

225g mascarpone
½ tl vanille extract
200ml slagroom
1 blikje perziken op lichte siroop (á 227g van Del Monte)
Limonadesiroop naar keuze (ik gebruikte Pinky Rose)
1 zakje zachte Amaretti koekjes á 175g  (Sapori)
rasp van 1 citroen
125g verse frambozen

Verder nodig: individuele schaaltjes of één grote schaal, mixer

Dessert met mascarpone en amaretti koekjes

Roer de mascarpone los met het vanille extract en de citroenrasp. Klop de slagroom (zonder suiker) met de mixer lobbig, dus niet helemaal super stijf. Spatel die door de mascarpone.

Doop de koekjes in de limonadesiroop, die ik gebruikte heeft een roos/citroensmaak maar kies jouw favoriet of wat je in huis hebt. Leg het koekje op de bodem. Ik gebruikte losse bakjes, waar 2½ koekje in paste, dus had uiteindelijk aan 1 zak koekjes genoeg.

Tiramisu, maar dan anders 😉

Op de koekjes verdeel je de perziken, die je eventueel nog in dunnere plakjes snijdt. Daarover heen gaat het mascarponemengsel. Spreid dat gelijkmatig uit. Zet alles nu in de koelkast, zodat het kan opstijven. Voordat je het serveert garneer je met de frambozen en eventueel nog wat extra citroenrasp. Smullen maar!

tuscan mess

Gepubliceerd op 2 september 2016


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 september 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 38

Geen idee wat je wilt eten de komende week? In dit weekmenu weer volop recepten voor een week lang lekker en snel aan tafel.
16 september 2020
muffins
 
Pumpkin spice muffins met coffee swirl

Het is een hele mond vol, maar dat zit je mond straks ook want deze pumpkin spice muffins met een swirl van roomkaas en koffie wil je écht maken!
15 september 2020
pumpkinpiespice web2.jpg
 
Zo maak je zelf pumpkin pie spices

Net als in Amerika aan de slag met pumpkin pie spice? Met dit recept voor pumpkin pie spices maak je dit aromatische kruidenmengsel zelf!
14 september 2020
 
Loaded nacho’s

Uit Borreltijd komen deze loaded nacho's, waarbij we een maaltijd hebben omgetoverd tot een borrelhapje. Family proof!
14 september 2020
 
Onion Bhaji

In Borreltijd staat een onion bhaji. Een Indiase uienbeignet, die ik graag eet als we in Engeland zijn. Ik toverde 'm om tot heerlijk borrelhapje.
13 september 2020
 
Groene groentesoep met broccoli & erwtjes

In deze groentesoep zitten héél veel groene groente. Meer dan 750 gram groente gaat er in deze heerlijke groene soep met broccoli en erwtjes.