Tuscan Mess (dessert met Amaretti koekjes en mascarpone)



Hoe noem je een dessert dat je zelf bedenkt en dat het midden houdt tussen een Italiaanse tiramisu en een Engelse Eton Mess of Trifle. Ik vroeg het onze gast, die als eerste het toetje mocht testen. Zij koos de naam, Tuscan Mess. Dank je Liz!

Die naam kreeg het niet omdat het een zooitje is, maar omdat het lijkt op een Eton Mess maar dan met een Toscaans tintje. Weet je wat, probeer ‘gewoon. Proeven is geloven!

Voor 4-6 personen

225g mascarpone
½ tl vanille extract
200ml slagroom
1 blikje perziken op lichte siroop (á 227g van Del Monte)
Limonadesiroop naar keuze (ik gebruikte Pinky Rose)
1 zakje zachte Amaretti koekjes á 175g  (Sapori)
rasp van 1 citroen
125g verse frambozen

Verder nodig: individuele schaaltjes of één grote schaal, mixer

Dessert met mascarpone en amaretti koekjes

Roer de mascarpone los met het vanille extract en de citroenrasp. Klop de slagroom (zonder suiker) met de mixer lobbig, dus niet helemaal super stijf. Spatel die door de mascarpone.

Doop de koekjes in de limonadesiroop, die ik gebruikte heeft een roos/citroensmaak maar kies jouw favoriet of wat je in huis hebt. Leg het koekje op de bodem. Ik gebruikte losse bakjes, waar 2½ koekje in paste, dus had uiteindelijk aan 1 zak koekjes genoeg.

Tiramisu, maar dan anders 😉

Op de koekjes verdeel je de perziken, die je eventueel nog in dunnere plakjes snijdt. Daarover heen gaat het mascarponemengsel. Spreid dat gelijkmatig uit. Zet alles nu in de koelkast, zodat het kan opstijven. Voordat je het serveert garneer je met de frambozen en eventueel nog wat extra citroenrasp. Smullen maar!

tuscan mess

Gepubliceerd op 2 september 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.