Tuscan Mess (dessert met Amaretti koekjes en mascarpone)



Hoe noem je een dessert dat je zelf bedenkt en dat het midden houdt tussen een Italiaanse tiramisu en een Engelse Eton Mess of Trifle. Ik vroeg het onze gast, die als eerste het toetje mocht testen. Zij koos de naam, Tuscan Mess. Dank je Liz!

Die naam kreeg het niet omdat het een zooitje is, maar omdat het lijkt op een Eton Mess maar dan met een Toscaans tintje. Weet je wat, probeer ‘gewoon. Proeven is geloven!

Voor 4-6 personen

225g mascarpone
½ tl vanille extract
200ml slagroom
1 blikje perziken op lichte siroop (á 227g van Del Monte)
Limonadesiroop naar keuze (ik gebruikte Pinky Rose)
1 zakje zachte Amaretti koekjes á 175g  (Sapori)
rasp van 1 citroen
125g verse frambozen

Verder nodig: individuele schaaltjes of één grote schaal, mixer

Dessert met mascarpone en amaretti koekjes

Roer de mascarpone los met het vanille extract en de citroenrasp. Klop de slagroom (zonder suiker) met de mixer lobbig, dus niet helemaal super stijf. Spatel die door de mascarpone.

Doop de koekjes in de limonadesiroop, die ik gebruikte heeft een roos/citroensmaak maar kies jouw favoriet of wat je in huis hebt. Leg het koekje op de bodem. Ik gebruikte losse bakjes, waar 2½ koekje in paste, dus had uiteindelijk aan 1 zak koekjes genoeg.

Tiramisu, maar dan anders 😉

Op de koekjes verdeel je de perziken, die je eventueel nog in dunnere plakjes snijdt. Daarover heen gaat het mascarponemengsel. Spreid dat gelijkmatig uit. Zet alles nu in de koelkast, zodat het kan opstijven. Voordat je het serveert garneer je met de frambozen en eventueel nog wat extra citroenrasp. Smullen maar!

tuscan mess

Gepubliceerd op 2 september 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.