Tuscan Mess (dessert met Amaretti koekjes en mascarpone)



Hoe noem je een dessert dat je zelf bedenkt en dat het midden houdt tussen een Italiaanse tiramisu en een Engelse Eton Mess of Trifle. Ik vroeg het onze gast, die als eerste het toetje mocht testen. Zij koos de naam, Tuscan Mess. Dank je Liz!

Die naam kreeg het niet omdat het een zooitje is, maar omdat het lijkt op een Eton Mess maar dan met een Toscaans tintje. Weet je wat, probeer ‘gewoon. Proeven is geloven!

Voor 4-6 personen

225g mascarpone
½ tl vanille extract
200ml slagroom
1 blikje perziken op lichte siroop (á 227g van Del Monte)
Limonadesiroop naar keuze (ik gebruikte Pinky Rose)
1 zakje zachte Amaretti koekjes á 175g  (Sapori)
rasp van 1 citroen
125g verse frambozen

Verder nodig: individuele schaaltjes of één grote schaal, mixer

Dessert met mascarpone en amaretti koekjes

Roer de mascarpone los met het vanille extract en de citroenrasp. Klop de slagroom (zonder suiker) met de mixer lobbig, dus niet helemaal super stijf. Spatel die door de mascarpone.

Doop de koekjes in de limonadesiroop, die ik gebruikte heeft een roos/citroensmaak maar kies jouw favoriet of wat je in huis hebt. Leg het koekje op de bodem. Ik gebruikte losse bakjes, waar 2½ koekje in paste, dus had uiteindelijk aan 1 zak koekjes genoeg.

Tiramisu, maar dan anders 😉

Op de koekjes verdeel je de perziken, die je eventueel nog in dunnere plakjes snijdt. Daarover heen gaat het mascarponemengsel. Spreid dat gelijkmatig uit. Zet alles nu in de koelkast, zodat het kan opstijven. Voordat je het serveert garneer je met de frambozen en eventueel nog wat extra citroenrasp. Smullen maar!

tuscan mess

Gepubliceerd op 2 september 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.