Tuscan Mess (dessert met Amaretti koekjes en mascarpone)



Hoe noem je een dessert dat je zelf bedenkt en dat het midden houdt tussen een Italiaanse tiramisu en een Engelse Eton Mess of Trifle. Ik vroeg het onze gast, die als eerste het toetje mocht testen. Zij koos de naam, Tuscan Mess. Dank je Liz!

Die naam kreeg het niet omdat het een zooitje is, maar omdat het lijkt op een Eton Mess maar dan met een Toscaans tintje. Weet je wat, probeer ‘gewoon. Proeven is geloven!

Voor 4-6 personen

225g mascarpone
½ tl vanille extract
200ml slagroom
1 blikje perziken op lichte siroop (á 227g van Del Monte)
Limonadesiroop naar keuze (ik gebruikte Pinky Rose)
1 zakje zachte Amaretti koekjes á 175g  (Sapori)
rasp van 1 citroen
125g verse frambozen

Verder nodig: individuele schaaltjes of één grote schaal, mixer

Dessert met mascarpone en amaretti koekjes

Roer de mascarpone los met het vanille extract en de citroenrasp. Klop de slagroom (zonder suiker) met de mixer lobbig, dus niet helemaal super stijf. Spatel die door de mascarpone.

Doop de koekjes in de limonadesiroop, die ik gebruikte heeft een roos/citroensmaak maar kies jouw favoriet of wat je in huis hebt. Leg het koekje op de bodem. Ik gebruikte losse bakjes, waar 2½ koekje in paste, dus had uiteindelijk aan 1 zak koekjes genoeg.

Tiramisu, maar dan anders 😉

Op de koekjes verdeel je de perziken, die je eventueel nog in dunnere plakjes snijdt. Daarover heen gaat het mascarponemengsel. Spreid dat gelijkmatig uit. Zet alles nu in de koelkast, zodat het kan opstijven. Voordat je het serveert garneer je met de frambozen en eventueel nog wat extra citroenrasp. Smullen maar!

tuscan mess

Gepubliceerd op 2 september 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.