Tulband met chocola
Dit is de luchtigste tulband die je ooit gaat proeven. De chocola maakt het verschil. Maken is geloven!
Het is namelijk echt een van de lekkerste tulbandrecepten die ik heb. En ook een tulband cake die niet snel gaat vervelen.
Zelfs niet als je ‘m in korte tijd drie keer maakt. Zoals ik deed om zeker te weten dat dat jullie vanaf nu ook kunnen genieten van de heerlijkste tulband ever 😉
Kortom, je hebt volgens mij geen enkele reden meer nodig om niet nu als een malle naar de keuken te rennen en aan het bakken te gaan. Geniet ervan!
Dit heb je nodig
- 5 eieren, eiwit en eidooier gesplitst
- mespunt zout
- 100ml zonnebloemolie
- 100ml melk
- 1el vanille extract
- 2tl bakpoeder
- 200g bloem
- 225g poedersuiker
- 30g cacao
verder nodig: tulbandblik (ingevet) – oven voorverwarmen op 180C (hetelucht) – mixer
Tulband met chocolade
In een schone, vetvrije kom mix je voor je tulband als eerste de eiwitten met een mespunt zout tot stevige pieken. Dan 50g van de poedersuiker er beetje bij beetje bij mixen tot je goed stijf eiwit hebt. Mix daarna, in een aparte kom de eidooiers met de rest van de poedersuiker tot ze zachtgeel zijn, ongeveer 5 minuten. Dan de vanille erbij, vervolgens de melk en tot slot de olie.
Mix een klein deel hiervan bij de eiwitten goed door elkaar. Dan eiwitten met de eidooiers luchtig erdoor spatelen. Meng niet te lang, om zoveel mogelijk luchtigheid te behouden. Zeef tot slot bloem en bakpoeder erdoor, spatel door. Nu ook weer niet te lang, tot alles goed gemengd is.
Lekkerste tulbandrecept
In een aparte kom doe je nu ongeveer 250g van het beslag. Meng daar het cacaopoeder door, tot het is opgenomen. De helft van het gewone beslag gaat in de bodem van je tulbandvorm. Daarop het cacaobeslag en eindig met de rest van het gewone beslag. Ik zei het al hé, dit wordt echt het lekkerste tulbandrecept dat je hebt.
De lekkerste tulband met chocolade
Bak de tulband met chocolade vervolgens 30-35 minuten in de voorverwarmde oven. Met een satéprikker test je daarna of hij goed gaar is (geen beslag meer eraan = gaar).
Laat je tulband even afkoelen, snijd de randjes iets los en draai ‘m dan om op een rooster om helemaal te laten afkoelen. Bestrooi tot slot nog met wat poedersuiker.
Vers natuurlijk het állerlekkerst!
Het originele recept vond ik op www.hanielas.com Dit recept is mijn bewerking ervan
Gepubliceerd op 7 juli 2021