Tulband met chocola



Dit is de luchtigste tulband die je ooit gaat proeven. De chocola maakt het verschil. Maken is geloven!

Het is namelijk echt een van de lekkerste tulbandrecepten die ik heb. En ook een tulband cake die niet snel gaat vervelen.

Zelfs niet als je ‘m in korte tijd drie keer maakt. Zoals ik deed om zeker te weten dat dat jullie vanaf nu ook kunnen genieten van de heerlijkste tulband ever 😉

Kortom, je hebt volgens mij geen enkele reden meer nodig om niet nu als een malle naar de keuken te rennen en aan het bakken te gaan. Geniet ervan!

Dit heb je nodig

  • 5 eieren, eiwit en eidooier gesplitst
  • mespunt zout
  • 100ml zonnebloemolie
  • 100ml melk
  • 1el vanille extract
  • 2tl bakpoeder
  • 200g bloem
  • 225g poedersuiker
  • 30g cacao

verder nodig: tulbandblik (ingevet) – oven voorverwarmen op 180C (hetelucht) – mixer

Tulband met chocolade

In een schone, vetvrije kom mix je voor je tulband als eerste de eiwitten met een mespunt zout tot stevige pieken. Dan 50g van de poedersuiker er beetje bij beetje bij mixen tot je goed stijf eiwit hebt. Mix daarna, in een aparte kom de eidooiers met de rest van de poedersuiker tot ze zachtgeel zijn, ongeveer 5 minuten. Dan de vanille erbij, vervolgens de melk en tot slot de olie.

Mix een klein deel hiervan bij de eiwitten goed door elkaar. Dan eiwitten met de eidooiers luchtig erdoor spatelen. Meng niet te lang, om zoveel mogelijk luchtigheid te behouden. Zeef tot slot bloem en bakpoeder erdoor, spatel door. Nu ook weer niet te lang, tot alles goed gemengd is.

Lekkerste tulbandrecept

In een aparte kom doe je nu ongeveer 250g van het beslag. Meng daar het cacaopoeder door, tot het is opgenomen. De helft van het gewone beslag gaat in de bodem van je tulbandvorm. Daarop het cacaobeslag en eindig met de rest van het gewone beslag. Ik zei het al hé, dit wordt echt het lekkerste tulbandrecept dat je hebt.

chocolade tulband

De lekkerste tulband met chocolade

Bak de tulband met chocolade vervolgens 30-35 minuten in de voorverwarmde oven. Met een satéprikker test je daarna of hij goed gaar is (geen beslag meer eraan = gaar).

Laat je tulband even afkoelen, snijd de randjes iets los en draai ‘m dan om op een rooster om helemaal te laten afkoelen. Bestrooi tot slot nog met wat poedersuiker.

Vers natuurlijk het állerlekkerst!

 

Het originele recept vond ik op www.hanielas.com Dit recept is mijn bewerking ervan

Gepubliceerd op 7 juli 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2021
vega curry
 
Weekmenu 2021 – week 38

Het weekmenu geeft je weer inspiratie voor doordeweekse maaltijden, waar het hele gezin van mee geniet. Of je nu voor vega, vis of vleesrecepten kiest.
20 september 2021
appeltaart recept met amandelspijs
 
Appeltaart met frangipane

Een klassieke appeltaartrecept met korstdeeg met een smeuïge frangipane op de bodem. Het is gewoon de lekkerste appeltaart die je kunt bedenken!
16 september 2021
ijs zonder ijsmachine
 
Bananen-aardbei ijs zonder ijsmachine

Toveren met restjes kun je wel aan Yvette van Boven overlaten. Geïnspireerd door haar Van Bovens Leftovers maakte ik er dit ijs mee.
14 september 2021
Zalm teriyaki bowl
 
Zalm teriyaki bowl

Er is niets lekkerder dan eten uit een kommetje. Deze zalm teriyaki bowl is daar geen uitzondering op. Zeker omdat je de teriyaki marinade zelf maakt.
13 september 2021
parelcouscous op Griekse wijze
 
Griekse parelcouscous met pigs in blankets

Een hele makkelijke maaltijd die ideaal is voor drukke dagen. Deze parelcouscous op Griekse wijze is in een handomdraai gemaakt.
10 september 2021
brownie cheesecake
 
Weekmenu 2021 – week 37

Het weekmenu zit weer bomvol makkelijke maaltijden, snelle recepten en inspiratie voor een week lang lekker samen eten.