Tulband met amandel & yoghurt



Een pronkstuk, maar dan heel eenvoudig te maken. Deze tulband met amandel en yoghurt wil je echt een keer gemaakt hebben. En dat is makkelijker dan je denkt!

Met deze tulband zet je namelijk een echt pronkstuk op tafel, maar dan redelijk eenvoudig gemaakt. Door de  yoghurt is de tulband super sappig en fris. De amandel geeft hem net dat beetje extra.

Het geheim van een perfecte tulband is overigens dat je de vorm echt heel goed invet. Dan laat je tulband na het bakken goed los en maak je ‘m met het glazuur helemaal af!

Voor één amandeltulband

  • 165g zachte roomboter
  • 200g witte basterdsuiker
  • 175g Turkse of Griekse yoghurt
  • 2tl amandelextract
  • 4 eieren
  • 325g bloem
  • 1 ¼ tl bakpoeder
  • ½ tl zout
  • 175ml amandelmelk (ik gebruik die van Rude Health)

Voor het glazuur

  • 25g roomboter
  • 65g roomkaas
  • 65g suiker
  • ½ tl amandelextract
  • 2tl honing

Voor over de tulband: 50g gehakte amandelen
Verder nodig: tulbandvorm (goed ingevet) – oven voorverwarmen op 175C (hetelucht)

Tulband met amandel

Tulband met amandel en yoghurt

Mix voor de tulband de boter en suiker 3-4 minuten met een mixer. Mix er dan de yoghurt en amandelextract door. Nu een voor een de eieren er door mixen, schraap de randjes erbij en doe er pas weer een ei bij als het vorige ei helemaal is opgenomen.

Meng de bloem met het bakpoeder en zout en mix dit nu, beetje bij beetje, bij de rest van het beslag. Mix er tot slot de amandelmelk doorheen. Giet dit in het goed ingevette bakblik en bak 35 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer aan het eind van de baktijd met een satéprikker of de cake goed gaar is. Laat in het blik 5 minuten afkoelen voor je ‘m uit de tulband haalt en op een rooster verder laat afkoelen.

tulband met glazuur

Amandeltulband met glazuur

Voor het glazuur verwarm je op laag vuur alle ingrediënten. Giet dit over de goed afgekoelde tulband en bestrooi met de gehakte noten. Geniet van je perfect gebakken tulband!

Gepubliceerd op 22 december 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.