Tulband met amandel & yoghurt



Een pronkstuk, maar dan heel eenvoudig te maken. Deze tulband met amandel en yoghurt wil je echt een keer gemaakt hebben. En dat is makkelijker dan je denkt!

Met deze tulband zet je namelijk een echt pronkstuk op tafel, maar dan redelijk eenvoudig gemaakt. Door de  yoghurt is de tulband super sappig en fris. De amandel geeft hem net dat beetje extra.

Het geheim van een perfecte tulband is overigens dat je de vorm echt heel goed invet. Dan laat je tulband na het bakken goed los en maak je ‘m met het glazuur helemaal af!

Voor één amandeltulband

  • 165g zachte roomboter
  • 200g witte basterdsuiker
  • 175g Turkse of Griekse yoghurt
  • 2tl amandelextract
  • 4 eieren
  • 325g bloem
  • 1 ¼ tl bakpoeder
  • ½ tl zout
  • 175ml amandelmelk (ik gebruik die van Rude Health)

Voor het glazuur

  • 25g roomboter
  • 65g roomkaas
  • 65g suiker
  • ½ tl amandelextract
  • 2tl honing

Voor over de tulband: 50g gehakte amandelen
Verder nodig: tulbandvorm (goed ingevet) – oven voorverwarmen op 175C (hetelucht)

Tulband met amandel

Tulband met amandel en yoghurt

Mix voor de tulband de boter en suiker 3-4 minuten met een mixer. Mix er dan de yoghurt en amandelextract door. Nu een voor een de eieren er door mixen, schraap de randjes erbij en doe er pas weer een ei bij als het vorige ei helemaal is opgenomen.

Meng de bloem met het bakpoeder en zout en mix dit nu, beetje bij beetje, bij de rest van het beslag. Mix er tot slot de amandelmelk doorheen. Giet dit in het goed ingevette bakblik en bak 35 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer aan het eind van de baktijd met een satéprikker of de cake goed gaar is. Laat in het blik 5 minuten afkoelen voor je ‘m uit de tulband haalt en op een rooster verder laat afkoelen.

tulband met glazuur

Amandeltulband met glazuur

Voor het glazuur verwarm je op laag vuur alle ingrediënten. Giet dit over de goed afgekoelde tulband en bestrooi met de gehakte noten. Geniet van je perfect gebakken tulband!

Gepubliceerd op 22 december 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.
29 december 2022
snelle roerbak met spitskool
 
Super snelle roerbak met spitskool en champignons

Een super snelle roerbak met spitskool en champignons. Een heerlijk budgetrecept dat in no time klaar is. Super gezond én lekker