Tulband met amandel & yoghurt



Een pronkstuk, maar dan heel eenvoudig te maken. Deze tulband met amandel en yoghurt wil je echt een keer gemaakt hebben. En dat is makkelijker dan je denkt!

Met deze tulband zet je namelijk een echt pronkstuk op tafel, maar dan redelijk eenvoudig gemaakt. Door de  yoghurt is de tulband super sappig en fris. De amandel geeft hem net dat beetje extra.

Het geheim van een perfecte tulband is overigens dat je de vorm echt heel goed invet. Dan laat je tulband na het bakken goed los en maak je ‘m met het glazuur helemaal af!

Voor één amandeltulband

  • 165g zachte roomboter
  • 200g witte basterdsuiker
  • 175g Turkse of Griekse yoghurt
  • 2tl amandelextract
  • 4 eieren
  • 325g bloem
  • 1 ¼ tl bakpoeder
  • ½ tl zout
  • 175ml amandelmelk (ik gebruik die van Rude Health)

Voor het glazuur

  • 25g roomboter
  • 65g roomkaas
  • 65g suiker
  • ½ tl amandelextract
  • 2tl honing

Voor over de tulband: 50g gehakte amandelen
Verder nodig: tulbandvorm (goed ingevet) – oven voorverwarmen op 175C (hetelucht)

Tulband met amandel

Tulband met amandel en yoghurt

Mix voor de tulband de boter en suiker 3-4 minuten met een mixer. Mix er dan de yoghurt en amandelextract door. Nu een voor een de eieren er door mixen, schraap de randjes erbij en doe er pas weer een ei bij als het vorige ei helemaal is opgenomen.

Meng de bloem met het bakpoeder en zout en mix dit nu, beetje bij beetje, bij de rest van het beslag. Mix er tot slot de amandelmelk doorheen. Giet dit in het goed ingevette bakblik en bak 35 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer aan het eind van de baktijd met een satéprikker of de cake goed gaar is. Laat in het blik 5 minuten afkoelen voor je ‘m uit de tulband haalt en op een rooster verder laat afkoelen.

tulband met glazuur

Amandeltulband met glazuur

Voor het glazuur verwarm je op laag vuur alle ingrediënten. Giet dit over de goed afgekoelde tulband en bestrooi met de gehakte noten. Geniet van je perfect gebakken tulband!

Gepubliceerd op 22 december 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
5 augustus 2022
Griekse aardappelsalade
 
Griekse aardappelsalade

Uit Vega zonder pakjes & zakjes komt deze Griekse aardappelsalade. Een fijne twist op de bekende Griekse salade en de perfecte maaltijdsalade.
5 augustus 2022
Pasta met snijbiet en hazelnootkruim
 
Pasta met snijbiet en hazelnootkruim

Snijbiet is een verrassend lekkere groente om te combineren met pasta. Door het hazelnootkruim voeg je textuur én smaak toe.
29 juli 2022
koolhydraatarme salade
 
Bloemkoolrijst salade met ras el hanout

De eerste salade die ik na onze vakantie maakte was deze met bloemkoolrijst en ras el hanout. In een kwartier klaar en, naast gezond, ontzettend lekker!
24 juli 2022
 
Zelfgemaakt roomijs met Tia Maria

Zelfgemaakt roomijs, met espresso & chocola. Oh yes! Dit Tia Maria roomijs wil je gemaakt hebben.
5 juli 2022
kruimeltaart
 
Kruisbessen kruimeltaart

Met kruisbessen maak je deze heerlijke zomerse kruimeltaart. Een eenvoudig kruimeltaartrecept, daar houden we van!
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!