Eet en drink je kerstboom op!Huh? hoor ik je denken. Je kerstboom opeten, opdrinken? Waarom? Hoe? Laat dat maar aan Lowlander over om uit te leggen.

Want nadathet biermerk (dit artikel is trouwens niet gesponsord, ik ben gewoon dol op ze. En op hun creatieve ideeën) vorig jaar met de naalden van opgehaalde kerstbomen een Winter I.P.A. brouwde mag je dit jaar zelf aan het werk.

Met de Lowlander Tree to Table kit, die vanaf vandaag te bestellen is, ontvang je een pakket vol tips, tools, recepten en botanisch bier om jouw eigen kerstboom om te toveren tot een heerlijk viergangendiner. Een echt feest op het bord én in het glas.

Eet en drink je kerstboom op

Ieder jaar worden er in Nederland 2.500.000 echte kerstbomen gekocht en weer weggegooid. Deze belanden voornamelijk in de versnipperaar of in de verbrandingsoven. Zonde! Zeker met de wetenschap dat de boom bomvol smaak zit. Chief Botanical Officer van Lowlander Frederik Kampman: “Bij Lowlander brouwen we met botanicals. Door onze ervaring met kruiden, fruit en specerijen, wisten we dat de topjes en de naalden subtiele citrustonen en een warme winterse geur bevatten.

Hierdoor zijn ze niet alleen een ontzettend veelzijdige toevoeging aan bier, maar ook aan gerechten. De naalden zijn bijvoorbeeld hartstikke lekker om zalm mee te roken en pesto van te maken voor door de pasta. Zo krijgen waardevolle reststromen toch nog een mooie bestemming.”

kerstnaalden

Tree to table kit van Lowlander

In de kit die je bestelt zitten verrassende recepten voor een feestelijk viergangendiner waarin de kerstboom de hoofdrol speelt. Van een knolselderij steak met sparren hollandaisesaus tot een eton mess trifle met sparrennaalden confituur. Alles uiteraard perfect gepaard met de biertjes van Lowlander die je erbij krijgt.

Als extraatje ontvang je ook nog eens alle ingrediënten om je eigen botanical sparrennaalden gin te maken! Ik vind het zo’n tof idee! Ook het voorbereidende werk heeft Lowlander al voor je gedaan: van het benoemen van de eetbare boomsoorten tot een handige how-to om je kerstboom gebruiksklaar te maken. En dat alles onder het genot van een sfeervolle playlist.

Bestelinformatie

De Lowlander Tree to Table kit is vanaf vandaag verkrijgbaar via de Lowlander webshop en kost €37,50 inclusief verzendkosten. De kit bevat 8 Lowlander bieren, twee Lowlander glazen, Lowlander botanicals, een DIY kerstbomen gin en een boekje met recepten voor twee personen. Ook in non-alcoholische variant verkrijgbaar. Ik vind het gewoon jammer dat we geen echte kerstboom thuis hebben staan om dit mee te gaan proberen. Eens kijken of ik wat naalden van de buren kan lenen….

Gepubliceerd op 22 december 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 mei 2024
boodschappenlijstje
 
Boodschappenlijstje voor de supermarkt in Duitsland

Wat staat er op mijn boodschappenlijstje voor de Duitse supermarkt? Heel veel tips voor Duitse boodschappen!
28 april 2024
Londen tips
 
Boodschappenlijstje voor de supermarkt in Engeland

Wat neem je aan boodschappen mee uit de de supermarkt in Engeland? Dit is mijn Engelse boodschappenlijstje!
28 april 2024
verschil champagne cava prosecco
 
Verschil champagne cava en prosecco

Qua bubbels is er voor iedere smaak en portemonnee een lekkere fles te vinden. Maar wat is nou het verschil tussen champagne, cava en prosecco?
18 april 2024
MothrEarthProof- skincare
 
MOTHR EARTH PROOF® natuurlijke huidverzorging

Maak van je eigen badkamer een Spa met de producten van MOTHR EARTH PROOF®. Plantaardige huidverzorging waar je huid blij van wordt.
15 april 2024
 
Favoriete rosé wijnen

YES, het is weer voorjaar. Tijd voor rosé. Welke ik graag drink? Ik geef je een aantal van mijn favorieten rosé wijnen voor deze zomer!
26 maart 2024
 
Alles wat je wilt weten over zonnebrand

Er zijn veel, héél veel soorten zonnebrand te koop. Ik zet in dit artikel alles wat je wilt weten over zonnebrand op een rijtje.