Eet en drink je kerstboom op!Huh? hoor ik je denken. Je kerstboom opeten, opdrinken? Waarom? Hoe? Laat dat maar aan Lowlander over om uit te leggen.

Want nadathet biermerk (dit artikel is trouwens niet gesponsord, ik ben gewoon dol op ze. En op hun creatieve ideeën) vorig jaar met de naalden van opgehaalde kerstbomen een Winter I.P.A. brouwde mag je dit jaar zelf aan het werk.

Met de Lowlander Tree to Table kit, die vanaf vandaag te bestellen is, ontvang je een pakket vol tips, tools, recepten en botanisch bier om jouw eigen kerstboom om te toveren tot een heerlijk viergangendiner. Een echt feest op het bord én in het glas.

Eet en drink je kerstboom op

Ieder jaar worden er in Nederland 2.500.000 echte kerstbomen gekocht en weer weggegooid. Deze belanden voornamelijk in de versnipperaar of in de verbrandingsoven. Zonde! Zeker met de wetenschap dat de boom bomvol smaak zit. Chief Botanical Officer van Lowlander Frederik Kampman: “Bij Lowlander brouwen we met botanicals. Door onze ervaring met kruiden, fruit en specerijen, wisten we dat de topjes en de naalden subtiele citrustonen en een warme winterse geur bevatten.

Hierdoor zijn ze niet alleen een ontzettend veelzijdige toevoeging aan bier, maar ook aan gerechten. De naalden zijn bijvoorbeeld hartstikke lekker om zalm mee te roken en pesto van te maken voor door de pasta. Zo krijgen waardevolle reststromen toch nog een mooie bestemming.”

kerstnaalden

Tree to table kit van Lowlander

In de kit die je bestelt zitten verrassende recepten voor een feestelijk viergangendiner waarin de kerstboom de hoofdrol speelt. Van een knolselderij steak met sparren hollandaisesaus tot een eton mess trifle met sparrennaalden confituur. Alles uiteraard perfect gepaard met de biertjes van Lowlander die je erbij krijgt.

Als extraatje ontvang je ook nog eens alle ingrediënten om je eigen botanical sparrennaalden gin te maken! Ik vind het zo’n tof idee! Ook het voorbereidende werk heeft Lowlander al voor je gedaan: van het benoemen van de eetbare boomsoorten tot een handige how-to om je kerstboom gebruiksklaar te maken. En dat alles onder het genot van een sfeervolle playlist.

Bestelinformatie

De Lowlander Tree to Table kit is vanaf vandaag verkrijgbaar via de Lowlander webshop en kost €37,50 inclusief verzendkosten. De kit bevat 8 Lowlander bieren, twee Lowlander glazen, Lowlander botanicals, een DIY kerstbomen gin en een boekje met recepten voor twee personen. Ook in non-alcoholische variant verkrijgbaar. Ik vind het gewoon jammer dat we geen echte kerstboom thuis hebben staan om dit mee te gaan proberen. Eens kijken of ik wat naalden van de buren kan lenen….

Gepubliceerd op 22 december 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
17 juni 2022
esma recept
 
De lekkerste espresso martini

De lekkerste espresso martini, ook wel esma genoemd, maak je met maar een paar ingrediënten. Mijn favoriete cocktail!
11 juni 2022
Susan Aretz
 
Flora Batava

Het prachtige hotel Flora Batava was waar ik mijn nieuwe boek mocht afschrijven. Maar je kunt er meer dan op je kamer zitten…
6 juni 2022
Baro Amsterdam
 
Baro Amsterdam

Baro is het nieuwste concept van Daalder Culinair, de restaurantgroep achter Daalder* en Daalder Atelier. Een openluchtrestaurant met stijl!
6 juni 2022
strand Ameland
 
Tips voor Ameland

Als je zin hebt om een paar dagen naar Ameland te gaan, dan heb ik tips voor je. Want Ameland is, om meerdere redenen, een heerlijk Waddeneiland.
27 mei 2022
toko favorieten
 
Favorieten uit de toko

De toko is al jaren een favoriete plek om boodschappen te doen. Hoog tijd dus om eens een lijstje te maken met favoriete producten uit de toko.
26 mei 2022
Susan Callantsoog
 
Verrassend Callantsoog

Wat zijn we verrast door Callantsoog en zijn omgeving. Een perfecte uitvalsbasis in Noord Holland voor een week(endje) weg.