Eet en drink je kerstboom op!Huh? hoor ik je denken. Je kerstboom opeten, opdrinken? Waarom? Hoe? Laat dat maar aan Lowlander over om uit te leggen.

Want nadathet biermerk (dit artikel is trouwens niet gesponsord, ik ben gewoon dol op ze. En op hun creatieve ideeën) vorig jaar met de naalden van opgehaalde kerstbomen een Winter I.P.A. brouwde mag je dit jaar zelf aan het werk.

Met de Lowlander Tree to Table kit, die vanaf vandaag te bestellen is, ontvang je een pakket vol tips, tools, recepten en botanisch bier om jouw eigen kerstboom om te toveren tot een heerlijk viergangendiner. Een echt feest op het bord én in het glas.

Eet en drink je kerstboom op

Ieder jaar worden er in Nederland 2.500.000 echte kerstbomen gekocht en weer weggegooid. Deze belanden voornamelijk in de versnipperaar of in de verbrandingsoven. Zonde! Zeker met de wetenschap dat de boom bomvol smaak zit. Chief Botanical Officer van Lowlander Frederik Kampman: “Bij Lowlander brouwen we met botanicals. Door onze ervaring met kruiden, fruit en specerijen, wisten we dat de topjes en de naalden subtiele citrustonen en een warme winterse geur bevatten.

Hierdoor zijn ze niet alleen een ontzettend veelzijdige toevoeging aan bier, maar ook aan gerechten. De naalden zijn bijvoorbeeld hartstikke lekker om zalm mee te roken en pesto van te maken voor door de pasta. Zo krijgen waardevolle reststromen toch nog een mooie bestemming.”

kerstnaalden

Tree to table kit van Lowlander

In de kit die je bestelt zitten verrassende recepten voor een feestelijk viergangendiner waarin de kerstboom de hoofdrol speelt. Van een knolselderij steak met sparren hollandaisesaus tot een eton mess trifle met sparrennaalden confituur. Alles uiteraard perfect gepaard met de biertjes van Lowlander die je erbij krijgt.

Als extraatje ontvang je ook nog eens alle ingrediënten om je eigen botanical sparrennaalden gin te maken! Ik vind het zo’n tof idee! Ook het voorbereidende werk heeft Lowlander al voor je gedaan: van het benoemen van de eetbare boomsoorten tot een handige how-to om je kerstboom gebruiksklaar te maken. En dat alles onder het genot van een sfeervolle playlist.

Bestelinformatie

De Lowlander Tree to Table kit is vanaf vandaag verkrijgbaar via de Lowlander webshop en kost €37,50 inclusief verzendkosten. De kit bevat 8 Lowlander bieren, twee Lowlander glazen, Lowlander botanicals, een DIY kerstbomen gin en een boekje met recepten voor twee personen. Ook in non-alcoholische variant verkrijgbaar. Ik vind het gewoon jammer dat we geen echte kerstboom thuis hebben staan om dit mee te gaan proberen. Eens kijken of ik wat naalden van de buren kan lenen….

Gepubliceerd op 22 december 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 november 2022
cadeau tiips voor de feestdagen
 
Feestdagen special – beauty & lifestyle

Met de feestdagen op komst zet ik een aantal van mijn favorieten op een rijtje. Wie weet zit er iets voor je tussen voor de komende […]
11 november 2022
de waag leiden
 
11x Lunchen in Leiden

Of ik mijn favorieten wil delen voor lekkere lunch plekjes in Leiden? Tuurlijk! Dit zijn mijn 11 favorieten om in Leiden lekker te lunchen.
21 oktober 2022
wintercocktails
 
Wintercocktails

Ook de winter is een mooie tijd om een cocktail te maken, zoals deze cocktail die perfect is voor de feestdagen.
24 augustus 2022
Voorburg restaurant
 
Central Park Voorburg verrast met wijn én spijs

Als je in Voorburg gaat eten bij Central Park zorg dan dat je niet hoeft te rijden, want de wijn-/spijscombinaties zijn fenomenaal!
1 augustus 2022
Corsica vakantie
 
Vakantie Corsica

Overweeg je om op vakantie naar Corsica te gaan, dan laat ik je lezen en zien waarom je absoluut op vakantie naar Corsica wil.
1 augustus 2022
ijsthee met basilicum
 
IJsthee met basilicum

Als je zoekt naar een verrassend recept voor ijsthee kan ik je deze ijsthee met basilicum van harte aanbevelen. Weer eens wat anders dan muntthee