Eet en drink je kerstboom op!Huh? hoor ik je denken. Je kerstboom opeten, opdrinken? Waarom? Hoe? Laat dat maar aan Lowlander over om uit te leggen.

Want nadathet biermerk (dit artikel is trouwens niet gesponsord, ik ben gewoon dol op ze. En op hun creatieve ideeën) vorig jaar met de naalden van opgehaalde kerstbomen een Winter I.P.A. brouwde mag je dit jaar zelf aan het werk.

Met de Lowlander Tree to Table kit, die vanaf vandaag te bestellen is, ontvang je een pakket vol tips, tools, recepten en botanisch bier om jouw eigen kerstboom om te toveren tot een heerlijk viergangendiner. Een echt feest op het bord én in het glas.

Eet en drink je kerstboom op

Ieder jaar worden er in Nederland 2.500.000 echte kerstbomen gekocht en weer weggegooid. Deze belanden voornamelijk in de versnipperaar of in de verbrandingsoven. Zonde! Zeker met de wetenschap dat de boom bomvol smaak zit. Chief Botanical Officer van Lowlander Frederik Kampman: “Bij Lowlander brouwen we met botanicals. Door onze ervaring met kruiden, fruit en specerijen, wisten we dat de topjes en de naalden subtiele citrustonen en een warme winterse geur bevatten.

Hierdoor zijn ze niet alleen een ontzettend veelzijdige toevoeging aan bier, maar ook aan gerechten. De naalden zijn bijvoorbeeld hartstikke lekker om zalm mee te roken en pesto van te maken voor door de pasta. Zo krijgen waardevolle reststromen toch nog een mooie bestemming.”

kerstnaalden

Tree to table kit van Lowlander

In de kit die je bestelt zitten verrassende recepten voor een feestelijk viergangendiner waarin de kerstboom de hoofdrol speelt. Van een knolselderij steak met sparren hollandaisesaus tot een eton mess trifle met sparrennaalden confituur. Alles uiteraard perfect gepaard met de biertjes van Lowlander die je erbij krijgt.

Als extraatje ontvang je ook nog eens alle ingrediënten om je eigen botanical sparrennaalden gin te maken! Ik vind het zo’n tof idee! Ook het voorbereidende werk heeft Lowlander al voor je gedaan: van het benoemen van de eetbare boomsoorten tot een handige how-to om je kerstboom gebruiksklaar te maken. En dat alles onder het genot van een sfeervolle playlist.

Bestelinformatie

De Lowlander Tree to Table kit is vanaf vandaag verkrijgbaar via de Lowlander webshop en kost €37,50 inclusief verzendkosten. De kit bevat 8 Lowlander bieren, twee Lowlander glazen, Lowlander botanicals, een DIY kerstbomen gin en een boekje met recepten voor twee personen. Ook in non-alcoholische variant verkrijgbaar. Ik vind het gewoon jammer dat we geen echte kerstboom thuis hebben staan om dit mee te gaan proberen. Eens kijken of ik wat naalden van de buren kan lenen….

Gepubliceerd op 22 december 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
Henrique Sá Pessoa
 
ARCA brengt Portugal naar Amsterdam

Wie Portugal niet kan missen kan naar ARCA in Amsterdam. Het restaurant van Henrique Sá Pessoa ** biedt een vleugje Portugal in Nederland.
28 mei 2023
Tuin van de Smid diner
 
Tuin van de Smid diner

Tuin van de Smid in Leiden kennen we al járen, we komen er al even lang. Deze zomer doen ze ook diner en wij mochten voorproeven!
21 mei 2023
rui paula
 
Laat je verrassen door culinair Portugal

Als er één land is dat wordt onderschat op culinair vlak, dan is het Portugal wel. Ga met me mee op reis en ontdek hoe waanzinnig culinair Portugal is!
18 mei 2023
port tonic witte port
 
Port Tonic, dé zomercocktail uit Portugal

Als er één cocktail is die in Portugal al decennia lang veel wordt gedronken is dat wel de Port Tonic. En met goede reden! Dit is hoe je 'm maakt.
11 mei 2023
Rosé RSRV Mumm
 
La table des Chefs van Champagnehuis Mumm

Combineer de prachtige champagnes van G.H. Mumm met het culinaire talent van jonge chefs en je krijgt La Table des Chefs in Reims.
5 mei 2023
tomasu sojasaus
 
Rotterdamse sojasaus Tomasu verovert de wereld

Tijd en smaak zijn de basis voor de lekkerste sojasaus éver, Tomasu uit Rotterdam. En het is niet zo gek dat deze de wereld verovert.