Tortillapizza – 2 versies



Iedereen heeft ze wel in de kast liggen, een pak zachte tortilla’s. Heerlijk bij een Mexicaanse maaltijd, maar minstens zo handig als snelle pizzabodem.

In letterlijk 5 minuten bak je deze tortillapizza, die je natuurlijk op alle manieren kunt beleggen. Ik geef je mijn favorieten!

 

Voor 4 personen

 

Voor de versie met ricotta & courgette

1 kuipje ricotta (Galbani)
rasp van ½ citroen
2el verse platte peterselie, fijngehakt
zout en peper
1 courgette, in linten geschaafd (ik gebruikte mijn kaasschaaf hiervoor)
1el olie
1 teen knoflook
4 kleine tomaatjes, gehalveerd

Voor de versie met paprika en venkel

1 potje paprika bruschetta (via Foodelicious)
½ venkel, flinterdun gesneden (liefst met een mandoline)
taggiasche olijven, zoveel als je wilt
optioneel: geraspte Parmezaanse kaas

Verder nodig: 8 maistortilla’s (ik gebruikte die van Mesa Mexicana) – bakplaat met bakpapier – oven voorverwarmen op 180C

Voor de ricotta en courgette pizza

Meng de ricotta met citroenrasp, peterselie, zout en peper en meng goed door elkaar. Verhit de olie met de knoflook en laat 5 minuten zachtjes fruiten. Bak de courgettelinten hierin een minuut op hoog vuur aan. Haal ze er daarna uit. Bestrijk één tortilla met ongeveer een lepel van het ricottamengsel en leg er wat courgettelinten en tomaatjes op. Bak 5 minuten in de voorverwarmde oven, tot de randjes goudbruin kleuren. Herhaal met de 3 overige tortilla’s.

Voor de venkel en paprika pizza

Bestrijk de tortilla met het paprika/bruschetta mengsel. Leg hierop de venkel en de olijfjes. Bestrooi eventueel nog met wat Parmezaanse kaas. Bak ook deze versie in 5 minuten knapperig en gaar!

Gepubliceerd op 7 juli 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.