Tortillapizza – 2 versies

Iedereen heeft ze wel in de kast liggen, een pak zachte tortilla’s. Heerlijk bij een Mexicaanse maaltijd, maar minstens zo handig als snelle pizzabodem.
In letterlijk 5 minuten bak je deze tortillapizza, die je natuurlijk op alle manieren kunt beleggen. Ik geef je mijn favorieten!
Voor 4 personen
Voor de versie met ricotta & courgette
1 kuipje ricotta (Galbani)
rasp van ½ citroen
2el verse platte peterselie, fijngehakt
zout en peper
1 courgette, in linten geschaafd (ik gebruikte mijn kaasschaaf hiervoor)
1el olie
1 teen knoflook
4 kleine tomaatjes, gehalveerd
Voor de versie met paprika en venkel
1 potje paprika bruschetta (via Foodelicious)
½ venkel, flinterdun gesneden (liefst met een mandoline)
taggiasche olijven, zoveel als je wilt
optioneel: geraspte Parmezaanse kaas
Verder nodig: 8 maistortilla’s (ik gebruikte die van Mesa Mexicana) – bakplaat met bakpapier – oven voorverwarmen op 180C
Voor de ricotta en courgette pizza
Meng de ricotta met citroenrasp, peterselie, zout en peper en meng goed door elkaar. Verhit de olie met de knoflook en laat 5 minuten zachtjes fruiten. Bak de courgettelinten hierin een minuut op hoog vuur aan. Haal ze er daarna uit. Bestrijk één tortilla met ongeveer een lepel van het ricottamengsel en leg er wat courgettelinten en tomaatjes op. Bak 5 minuten in de voorverwarmde oven, tot de randjes goudbruin kleuren. Herhaal met de 3 overige tortilla’s.
Voor de venkel en paprika pizza
Bestrijk de tortilla met het paprika/bruschetta mengsel. Leg hierop de venkel en de olijfjes. Bestrooi eventueel nog met wat Parmezaanse kaas. Bak ook deze versie in 5 minuten knapperig en gaar!
Gepubliceerd op 7 juli 2016