Tortillapizza – 2 versies



Iedereen heeft ze wel in de kast liggen, een pak zachte tortilla’s. Heerlijk bij een Mexicaanse maaltijd, maar minstens zo handig als snelle pizzabodem.

In letterlijk 5 minuten bak je deze tortillapizza, die je natuurlijk op alle manieren kunt beleggen. Ik geef je mijn favorieten!

 

Voor 4 personen

 

Voor de versie met ricotta & courgette

1 kuipje ricotta (Galbani)
rasp van ½ citroen
2el verse platte peterselie, fijngehakt
zout en peper
1 courgette, in linten geschaafd (ik gebruikte mijn kaasschaaf hiervoor)
1el olie
1 teen knoflook
4 kleine tomaatjes, gehalveerd

Voor de versie met paprika en venkel

1 potje paprika bruschetta (via Foodelicious)
½ venkel, flinterdun gesneden (liefst met een mandoline)
taggiasche olijven, zoveel als je wilt
optioneel: geraspte Parmezaanse kaas

Verder nodig: 8 maistortilla’s (ik gebruikte die van Mesa Mexicana) – bakplaat met bakpapier – oven voorverwarmen op 180C

Voor de ricotta en courgette pizza

Meng de ricotta met citroenrasp, peterselie, zout en peper en meng goed door elkaar. Verhit de olie met de knoflook en laat 5 minuten zachtjes fruiten. Bak de courgettelinten hierin een minuut op hoog vuur aan. Haal ze er daarna uit. Bestrijk één tortilla met ongeveer een lepel van het ricottamengsel en leg er wat courgettelinten en tomaatjes op. Bak 5 minuten in de voorverwarmde oven, tot de randjes goudbruin kleuren. Herhaal met de 3 overige tortilla’s.

Voor de venkel en paprika pizza

Bestrijk de tortilla met het paprika/bruschetta mengsel. Leg hierop de venkel en de olijfjes. Bestrooi eventueel nog met wat Parmezaanse kaas. Bak ook deze versie in 5 minuten knapperig en gaar!

Gepubliceerd op 7 juli 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.
29 december 2022
snelle roerbak met spitskool
 
Super snelle roerbak met spitskool en champignons

Een super snelle roerbak met spitskool en champignons. Een heerlijk budgetrecept dat in no time klaar is. Super gezond én lekker
29 december 2022
borreltijd
 
Italiaans borrelhapje (sfoglia ripiena)

Gevuld bladerdeeg, op z’n Italiaans, maakt een waanzinnig lekker en makkelijk borrelhapje. Zéker als je truffelsalami gebruikt.