Tortillapizza – 2 versies



Iedereen heeft ze wel in de kast liggen, een pak zachte tortilla’s. Heerlijk bij een Mexicaanse maaltijd, maar minstens zo handig als snelle pizzabodem.

In letterlijk 5 minuten bak je deze tortillapizza, die je natuurlijk op alle manieren kunt beleggen. Ik geef je mijn favorieten!

 

Voor 4 personen

 

Voor de versie met ricotta & courgette

1 kuipje ricotta (Galbani)
rasp van ½ citroen
2el verse platte peterselie, fijngehakt
zout en peper
1 courgette, in linten geschaafd (ik gebruikte mijn kaasschaaf hiervoor)
1el olie
1 teen knoflook
4 kleine tomaatjes, gehalveerd

Voor de versie met paprika en venkel

1 potje paprika bruschetta (via Foodelicious)
½ venkel, flinterdun gesneden (liefst met een mandoline)
taggiasche olijven, zoveel als je wilt
optioneel: geraspte Parmezaanse kaas

Verder nodig: 8 maistortilla’s (ik gebruikte die van Mesa Mexicana) – bakplaat met bakpapier – oven voorverwarmen op 180C

Voor de ricotta en courgette pizza

Meng de ricotta met citroenrasp, peterselie, zout en peper en meng goed door elkaar. Verhit de olie met de knoflook en laat 5 minuten zachtjes fruiten. Bak de courgettelinten hierin een minuut op hoog vuur aan. Haal ze er daarna uit. Bestrijk één tortilla met ongeveer een lepel van het ricottamengsel en leg er wat courgettelinten en tomaatjes op. Bak 5 minuten in de voorverwarmde oven, tot de randjes goudbruin kleuren. Herhaal met de 3 overige tortilla’s.

Voor de venkel en paprika pizza

Bestrijk de tortilla met het paprika/bruschetta mengsel. Leg hierop de venkel en de olijfjes. Bestrooi eventueel nog met wat Parmezaanse kaas. Bak ook deze versie in 5 minuten knapperig en gaar!

Gepubliceerd op 7 juli 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.
8 juni 2024
Ananas tarte tatin
 
Ananas Tarte Tatin 

De I-RON snijmachine is een must voor iedere hobby kok. Je kunt deze soepele snijmachine zelfs gebruiken om een ananas perfect mee te schillen.
6 juni 2024
recept yoghurtijs
 
Yoghurt ijs met aardbeien en frambozen

Met een ijsmachine is yoghurtijs echt het makkelijkste ijs om zelf te maken. Afhankelijk van het seizoen kies je je favoriete zomerfruit voor erdoor.
6 juni 2024
recept knoflookgarnalen bbq
 
Knoflookgarnalen van de BBQ

Dit is een recept voor knoflookgarnalen van de barbecue. Een heerlijk zomers borrelhapje, dat je in een handomdraai maakt.