Top 5 kookboekenkadotips – feestdagenspecial



Wat moet ik nou weer vragen? Wat geef je iemand die alles al heeft? Ik hoor het de laatste tijd veel. Dus tijd om mijn top 5 aan kookboekentips voor de komende feestdagen te geven.

Want jeetje wat zijn er een boel prachtige boeken verschenen de afgelopen tijd. Ik zet mijn favorieten voor je op een rijtje!

Wat eten we vandaag?

Dat is natuurlijk een inkoppertje ;-)) Want voor wie mijn boek nog niet heeft, dit is dé gelegenheid om ‘te vragen/kopen. Bestel ‘via Smulpaapje ovv feestdagenactie en ik stuur ‘je gesigneerd en zonder verzendkosten nog voor de feestdagen naar je toe

Ontdek het geheim van de Chef – Bart van Berkel

Wie wil koken als een topchef en thuis wil eten zoals in een sterrenrestaurant, zonder daarvoor jaren een koksopleiding te moeten volgen, die moet nú het boek van Masterchef winnaar Bart van Berkel vragen/kopen. Ik vertel je hier haarfijn waarom je dat moet doen! Het boek kost € 29,95 en bestellen kan via de site van Bart, je krijgt ‘dan gesigneerd thuis gestuurd.

Eetkalender 2016 – Francesca Kookt

Net als Bart van Berkel brengt ook Francesca in eigen beheer haar werk uit. Op haar eetkalender voor 2016 vind je voor iedere dag recepten, kooktips en handige informatie. Een mooie opmaat voor het boek ‘ag ik nog een hapje?’ dat volgend jaar van haar verschijnt. De kalender kost € 19,95, je bestelt ‘via Francesca zelf.

Een gebakje voor opa – Hidde de Brabander

Dat je voor jezelf een leuk culinair kadootje vraagt is logisch, toch? Maar stop dit boekje eens in de kadootjeszak voor pakjesavond, in een gezette schoen of leg het onder de kerstboom. Lees het (samen) voor en geniet van de mooie tekeningen en het lieve versje dat patissier en nougatkoning Hidde de Brabander schreef. Ook dit boekje werd in eigen beheer uitgegeven, kost slechts € 9,95 en is te bestellen via de site van Hidde

De Vrolijke Tafel – Karin Luiten

Je las het al in mijn review, dit boek is een ‘ust have’. De recepten van Karin kloppen áltijd, zijn geweldig lekker en worden altijd zonder pakjes & zakjes gekookt. Daarnaast is de wereld op sommige dagen al guur genoeg, dus wat is er beter om de mooie dingen in het leven te vieren dan met lekker eten en een goed gevulde tafel. Tot 1 januari as kost het boek slechts € 24,99. Je kunt ‘onder meer online bestellen of loop binnen bij je lokale boekhandel

Boekenplank vol mooie boeken

Natuurlijk zijn er nog véél meer geweldige boeken verschenen, denk aan All day Breakfast, Miljuschka’s Foodtrucks, Danny Jansen’s Zoals alleen oma dat kan. Alle reviews van deze boeken en alle anderen die dit jaar zijn verschenen lees je hier terug. Heel benieuwd welke jouw favoriet is!

Volgende week deel ik mijn top 5 culinaire kadootjes met je.

 

Gepubliceerd op 29 november 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!