Top 5 culinaire kadootjesNet als de top 5 van kookboeken kadotips, is ook dit een top 5 die niet makkelijk samen te stellen is. Er is zó veel moois op de markt, in alle prijsklassen denkbaar.

De afgelopen tijd waren dit voor mij de verrassingen en kadootjes die je niet 1,2,3, in de winkel ziet liggen maar die echte wannahaves blijken te zijn! En bij uitzondering ook een fles mooie drank, die niet voor de kleine maar wel voor de grote Smulpapen bedoeld  is 😉


fotocredit: Simone van den Berg

Niven’s make life tasty

Niet alleen verstuurt Niven 4x per jaar een prachtige box, zijn hele ‘private label’ lijn is watertandend lekker. Alleen het beste is goed genoeg voor deze sterrenchef, en dat zie je terug in zijn produktkeuzes. Van wilde gans worst, tot vijgenjam (ook lekker bij kaas!) maar ook hagelslag en een eigen likeur.

Kijk gauw in de webshop en bestel jouw favorieten nog voor de feestdagen!

Novello olijfolie van Foodelicious

Als er íemand is die verstand heeft van olijfolie, dan is dat wel de oliebaron van Foodelicious. Genadeloos verpest ben ik inmiddels,  er komt amper nog een andere olie in huis. De Novello is de ‘beaujolais’ onder de olijfolie. Grassig, troebel maar zó vol van smaak. Die wil je in huis hebben. Zo simpel is het.

Je koopt ‘in hun winkel aan de Mariniersweg in Rotterdam, of bestelt ‘online via de site

Chocola van Kees Raat

Tijdens een persevent belandde ik onlangs in de prachtige winkel van Kees Raat, de Metropolitan. Kees maakt chocola volgens het van ‘bean to bar’ principe. Dus de cacaoboon wordt in de winkel verwerkt tot ieder denkbaar product van chocola. Je kunt een heuse chocolade experience in de winkel ondergaan. Vergeet dan ook niet zijn ijs te proeven en in het bijzonder zijn Gin Tonic ijs en de lekkerste lemon (ijs!) merengue pie ooit!

Je vindt Metropolitan aan de Warmoesstraat 135 in Amsterdam en online

Moyee Coffee

Het afgelopen jaar had ik niet overleefd zonder mijn allerfavorietste koffie. Het is serieus het eerste dat ik doe op het moment dat ik opsta. Koffie zetten. Oh en dit is geen #spon, maar oprechte dankbaarheid. Voor hun lekkere koffie, voor het thuisbezorgen ervan, en voor hun volledige fairchain principe. Goede koffie, die goed doet. Dat smaakt naar meer toch?

Bestel jouw eigen favoriet (de mijne is de Limu Jima) en het wordt keurig naar je opgestuurd. Geef het kado en je maakt vrienden voor het leven!

Johnnie  Walker Blue Label

Ik ben geen fanatieke whisky drinker, maar van de proeverij bij Johnnie Walker werd zelfs ik blij. Niet alleen omdat ik bijna 10 minuten ongestoord naar Jude Law mocht kijken, die schittert in de bijbehorende korte film voor het label. Dus mocht je niet van whisky houden maar wel van mooie mannen, dan is dit alvast mijn kadootje voor jou 😉

Ben je wel een liefhebber van een mooie fles whisky, dan kan ik je deze van harte aanbevelen. Het Blue Label is een blend van ongeveer 16 van de meest zeldzame whisky’s die Schotland rijk is,  Ik vond ‘m zacht van smaak en vol mooie smaaktonen zoals karamel en sinaasappel. Zeker nadat ons werd uitgelegd dat je na een slok ijswater de whisky nóg intenser proeft, wat echt waar bleek te zijn. Kortom, een kado voor de echte liefhebber, en dat is niet alleen vanwege de prijs 😉 Te koop bij de slijter.

Disclaimer: voor het vermelden van geen van deze kadotips word ik betaald, dit zijn mijn persoonlijke favorieten.

Gepubliceerd op 2 december 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.