Top 5 culinaire kadootjesNet als de top 5 van kookboeken kadotips, is ook dit een top 5 die niet makkelijk samen te stellen is. Er is zó veel moois op de markt, in alle prijsklassen denkbaar.

De afgelopen tijd waren dit voor mij de verrassingen en kadootjes die je niet 1,2,3, in de winkel ziet liggen maar die echte wannahaves blijken te zijn! En bij uitzondering ook een fles mooie drank, die niet voor de kleine maar wel voor de grote Smulpapen bedoeld  is 😉


fotocredit: Simone van den Berg

Niven’s make life tasty

Niet alleen verstuurt Niven 4x per jaar een prachtige box, zijn hele ‘private label’ lijn is watertandend lekker. Alleen het beste is goed genoeg voor deze sterrenchef, en dat zie je terug in zijn produktkeuzes. Van wilde gans worst, tot vijgenjam (ook lekker bij kaas!) maar ook hagelslag en een eigen likeur.

Kijk gauw in de webshop en bestel jouw favorieten nog voor de feestdagen!

Novello olijfolie van Foodelicious

Als er íemand is die verstand heeft van olijfolie, dan is dat wel de oliebaron van Foodelicious. Genadeloos verpest ben ik inmiddels,  er komt amper nog een andere olie in huis. De Novello is de ‘beaujolais’ onder de olijfolie. Grassig, troebel maar zó vol van smaak. Die wil je in huis hebben. Zo simpel is het.

Je koopt ‘in hun winkel aan de Mariniersweg in Rotterdam, of bestelt ‘online via de site

Chocola van Kees Raat

Tijdens een persevent belandde ik onlangs in de prachtige winkel van Kees Raat, de Metropolitan. Kees maakt chocola volgens het van ‘bean to bar’ principe. Dus de cacaoboon wordt in de winkel verwerkt tot ieder denkbaar product van chocola. Je kunt een heuse chocolade experience in de winkel ondergaan. Vergeet dan ook niet zijn ijs te proeven en in het bijzonder zijn Gin Tonic ijs en de lekkerste lemon (ijs!) merengue pie ooit!

Je vindt Metropolitan aan de Warmoesstraat 135 in Amsterdam en online

Moyee Coffee

Het afgelopen jaar had ik niet overleefd zonder mijn allerfavorietste koffie. Het is serieus het eerste dat ik doe op het moment dat ik opsta. Koffie zetten. Oh en dit is geen #spon, maar oprechte dankbaarheid. Voor hun lekkere koffie, voor het thuisbezorgen ervan, en voor hun volledige fairchain principe. Goede koffie, die goed doet. Dat smaakt naar meer toch?

Bestel jouw eigen favoriet (de mijne is de Limu Jima) en het wordt keurig naar je opgestuurd. Geef het kado en je maakt vrienden voor het leven!

Johnnie  Walker Blue Label

Ik ben geen fanatieke whisky drinker, maar van de proeverij bij Johnnie Walker werd zelfs ik blij. Niet alleen omdat ik bijna 10 minuten ongestoord naar Jude Law mocht kijken, die schittert in de bijbehorende korte film voor het label. Dus mocht je niet van whisky houden maar wel van mooie mannen, dan is dit alvast mijn kadootje voor jou 😉

Ben je wel een liefhebber van een mooie fles whisky, dan kan ik je deze van harte aanbevelen. Het Blue Label is een blend van ongeveer 16 van de meest zeldzame whisky’s die Schotland rijk is,  Ik vond ‘m zacht van smaak en vol mooie smaaktonen zoals karamel en sinaasappel. Zeker nadat ons werd uitgelegd dat je na een slok ijswater de whisky nóg intenser proeft, wat echt waar bleek te zijn. Kortom, een kado voor de echte liefhebber, en dat is niet alleen vanwege de prijs 😉 Te koop bij de slijter.

Disclaimer: voor het vermelden van geen van deze kadotips word ik betaald, dit zijn mijn persoonlijke favorieten.

Gepubliceerd op 2 december 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.