Tonijnmousse

Geïnspireerd door een receptje uit het boek van Bart van Olphen (Vis uit Bik) maakt ik met de tonijn uit blik van Fishtales deze superzachte tonijnmousse (want tonijnsalade kun je het bijna niet meer noemen)
Probeer de lekkerste kleine crackertjes te vinden, om ze op te serveren. Hap, slik, weg!
Dit heb je nodig voor je borrelhapje
1 blikje tonijn op zonnebloemolie (Fishtales)
1 ½ el mayonaise
1el slagroom
½ tl sriracha saus (of andere chilisaus)
1tl limoensap
1tl kappertjes
zout & peper
kleine crackertjes
Fluweelzachte tonijnsalade
Meng de inhoud van het blikje tonijn (niet laten uitlekken!) met alle ingrediënten, met uitzondering van de kappertjes. Met een staafmixer (of in de keukenmachine) tot een mousse pureren. Breng op smaak met zout en peper en voeg de kappertjes toe.
Om te serveren: leg kleine crackertjes op een mooie schaal en serveer met de tonijnmousse
Gepubliceerd op 25 december 2016