Tonijnmousse



Geïnspireerd door een receptje uit het boek van Bart van Olphen (Vis uit Bik) maakt ik met de tonijn uit blik van Fishtales deze superzachte tonijnmousse (want tonijnsalade kun je het bijna niet meer noemen)

Probeer de lekkerste kleine crackertjes te vinden, om ze op te serveren. Hap, slik, weg!

Dit heb je nodig voor je borrelhapje

1 blikje tonijn op zonnebloemolie (Fishtales)
1 ½ el mayonaise
1el slagroom
½ tl sriracha saus (of andere chilisaus)
1tl limoensap
1tl kappertjes
zout & peper
kleine crackertjes

Fluweelzachte tonijnsalade

Meng de inhoud van het blikje tonijn (niet laten uitlekken!) met alle ingrediënten, met uitzondering van de kappertjes. Met een staafmixer (of in de keukenmachine) tot een mousse pureren. Breng op smaak met zout en peper en voeg de kappertjes toe.

Om te serveren: leg kleine crackertjes op een mooie schaal en serveer met de tonijnmousse

Gepubliceerd op 25 december 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!