Tonijnmousse



Geïnspireerd door een receptje uit het boek van Bart van Olphen (Vis uit Bik) maakt ik met de tonijn uit blik van Fishtales deze superzachte tonijnmousse (want tonijnsalade kun je het bijna niet meer noemen)

Probeer de lekkerste kleine crackertjes te vinden, om ze op te serveren. Hap, slik, weg!

Dit heb je nodig voor je borrelhapje

1 blikje tonijn op zonnebloemolie (Fishtales)
1 ½ el mayonaise
1el slagroom
½ tl sriracha saus (of andere chilisaus)
1tl limoensap
1tl kappertjes
zout & peper
kleine crackertjes

Fluweelzachte tonijnsalade

Meng de inhoud van het blikje tonijn (niet laten uitlekken!) met alle ingrediënten, met uitzondering van de kappertjes. Met een staafmixer (of in de keukenmachine) tot een mousse pureren. Breng op smaak met zout en peper en voeg de kappertjes toe.

Om te serveren: leg kleine crackertjes op een mooie schaal en serveer met de tonijnmousse

Gepubliceerd op 25 december 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.