Tonijn kappertjesboter voor bij de borrel (uit Vis uit Blik 2)
Als je midden in het schrijven van een nieuw (borrel) boek zit draait in eens je hele leven – voor zover dat voorheen al niet het geval was 😉 – om borrelen. Wist je dat je met vis uit blik ook heel snel geweldige borrelhapjes kunt maken.
Vis uit blik 2 van Bart van Olphen laat dat ook weer zien en het is niet zo gek dat dit het recept was dat ik als eerste koos om te maken. Vijf minuten werk, uurtje wachten en borrelen maar!
Tonijn kappertjesboter voor bij de borrel
1 blikje tonijn op olie (á 140g) van Fishtales
¼ sjalot, fijngehakt
75g ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
1tl kappertjes (afgespoeld en uitgelekt)
zout en peper
ik voegde nog de rasp van een halve (schoongeboende) citroen toe.
Zo maak je borrelboter met tonijn en kappertjes
Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en breng op smaak met zout en peper. Mix tot een gladde spread. Schep dit in een mooi bakje, dek af met folie en laat minstens een uur opstijven in de koelkast.
Laat voor gebruik even op kamertemperatuur komen. Lekker met knapperig (af)gebakken brood!
Gepubliceerd op 27 maart 2019