Tomatensalade met verse erwtjes



Rijpe tomaten met de allerlekkerste verse erwtjes gecombineerd met geurige dille in een heerlijke zomerse salade. Want als ik ergens dolblij van word is als er weer verse erwtjes zijn. Het is even een werkje om ze te doppen, maar de smaak maakt het zo ontzettend waard. Probeer dus maar!

Tomatensalade met verse erwtjes

Voor vier personen als bijgerecht
250g tomaten, in partjes gesneden
200g verse erwtjes (netto gewicht, koop dus ongeveer 750g)
1 komkommer, geschild en zaadlijst verwijderd, in stukjes gesneden
20g verse dille, fijn gehakt
2el azijn naar keuze (ik gebruikte olijven/tomaatazijn van Foodelicious)
4el extra vierge olijfolie
zwarte peper en zeezout
citroenrasp van 1 schoon geboende citroen

Dop de erwtjes en kook die in ruim gezouten kokend water, afhankelijk van hoe groot je erwtjes zijn ongeveer 5 minuten. Giet af en spoel even koud af. Laat uitlekken. Bereid de rest van je ingrediënten en doe alles in een mooie kom.

Meng in een kommetje de azijn en olijfolie en breng op smaak met zout, peper en citroenrasp. Mix tot slot de fijngehakte dille erdoor. Dit nu mengen met je salade en zet tot gebruik afgedekt weg.

Gepubliceerd op 29 mei 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
14 juli 2020
 
Goedbedoeld ongevraagd baby eetadvies

Wat doe je met goedbedoeld ongevraagd baby eetadvies? Maaike vertelt hoe zij de eetopvoeding van haar zoontje aanpakt.
13 juli 2020
hartige taart tomaat
 
Vegetarische hartige taart met tomaat en mozzarella

Deze vegetarische hartige taart met tomaat en mozzarella is ideaal als je in nog geen half uur lekker en gezond wilt eten.
13 juli 2020
spinazie-quiche-petit-gateau-web2.jpg
 
De 5 lekkerste hartige taart recepten

Hartige taart, wij zijn er dol op. Dus zet ik mijn 5 favoriete hartige taarten voor je op een rijtje én leg je uit wat de onderlinge verschillen zijn.
13 juli 2020
flammkuchen
 
Flammkuchen met courgette

In de categorie hartige taart is Flammkuchen een van mijn favorieten. Ideaal om restjes groente op te verwerken.
10 juli 2020
appeltaart met custard
 
Smulpaapje weekmenu – week 28

Dit weekmenu gaan we lekker op vakantie. Thuis op vakantie. Maar internationaal aan tafel. Een culinaire reis uit eigen keuken.
10 juli 2020
artisjokken-web2.jpg
 
Artisjokken met een mosterddip

Met deze verse artisjokken met mosterddip waan je je heel even op vakantie. Ga je mee op culinaire reis?!