Tomatensalade met verse erwtjes

Rijpe tomaten met de allerlekkerste verse erwtjes gecombineerd met geurige dille in een heerlijke zomerse salade. Want als ik ergens dolblij van word is als er weer verse erwtjes zijn. Het is even een werkje om ze te doppen, maar de smaak maakt het zo ontzettend waard. Probeer dus maar!
Tomatensalade met verse erwtjes
Voor vier personen als bijgerecht
250g tomaten, in partjes gesneden
200g verse erwtjes (netto gewicht, koop dus ongeveer 750g)
1 komkommer, geschild en zaadlijst verwijderd, in stukjes gesneden
20g verse dille, fijn gehakt
2el azijn naar keuze (ik gebruikte olijven/tomaatazijn van Foodelicious)
4el extra vierge olijfolie
zwarte peper en zeezout
citroenrasp van 1 schoon geboende citroen
Dop de erwtjes en kook die in ruim gezouten kokend water, afhankelijk van hoe groot je erwtjes zijn ongeveer 5 minuten. Giet af en spoel even koud af. Laat uitlekken. Bereid de rest van je ingrediënten en doe alles in een mooie kom.
Meng in een kommetje de azijn en olijfolie en breng op smaak met zout, peper en citroenrasp. Mix tot slot de fijngehakte dille erdoor. Dit nu mengen met je salade en zet tot gebruik afgedekt weg.
Gepubliceerd op 29 mei 2020