Toast met gebakken paddenstoelen



De Engelsen noemen het ‘ushrooms on toast’ wat tig keer beter klinkt dan geroosterd brood met champignons. En hoewel ik het al redelijk wat keren in Engelse kookboeken heb gezien, was ik pas écht overtuigd toen ik het zelf maakte.

Want dit is de ideale snelle, lichte maaltijd voor doordeweek als je eigenlijk geen tijd hebt om te koken. Of voor in het weekend, als lekkere, warme lunch. Kop soep erbij en klaar ben je. Proeven is geloven!

mushrooms on toast_Smulpaapje

Voor 2 personen, als lichte maaltijd
Of voor 4 personen, als lunch

4 sneetjes brood, liefst iets dikker gesneden
250g gemengde paddenstoelen, schoongeveegd en grof gesneden
verse tijm, naar smaak
zout & peper
½ el neutrale olie
roomboter

Optioneel: knoflook- en uienpoeder, naar smaak
Verder nodig: broodrooster

Welke paddenstoelen gebruik je?

Ik gebruikte een prachtige mix aan paddenstoelen, die ik in de Herfstbox van Verse oogst had gekregen. Denk aan shi-take, enoki, oesterzwammen en cantharellen. Dit zijn de champignons waar écht smaak aan zit. Gebruik die, liever dan “gewoon” witte champignons, voor dit gerecht.

Mushrooms on toast

Zet een grote koekenpan op hoog vuur en doe daar de olie in. Bak, nog steeds op hoog vuur, de paddenstoelen in 5 minuten gaar en goudbruin. Kruid als laatste met de tijm, zout en peper en eventueel de knoflook- en uienpoeder. Nog een keer goed omscheppen en klaar. Wil je het decadenter, dan kun je nu eventueel ook nog een drupje truffelolie erdoor heen mengen.

Makkelijke maaltijd

In de tijd dat je champignons bakken rooster je het brood. Besmeer dat met een goede lik roomboter en leg ze op een bord. Schep hier de gebakken champignons op en klaar ben je! Voor een completere maaltijd kun je er eventueel ook nog een lekkere kop soep bij serveren. Eet smakelijk!

Gepubliceerd op 24 november 2017


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!