Toast met gebakken paddenstoelen



De Engelsen noemen het ‘ushrooms on toast’ wat tig keer beter klinkt dan geroosterd brood met champignons. En hoewel ik het al redelijk wat keren in Engelse kookboeken heb gezien, was ik pas écht overtuigd toen ik het zelf maakte.

Want dit is de ideale snelle, lichte maaltijd voor doordeweek als je eigenlijk geen tijd hebt om te koken. Of voor in het weekend, als lekkere, warme lunch. Kop soep erbij en klaar ben je. Proeven is geloven!

mushrooms on toast_Smulpaapje

Voor 2 personen, als lichte maaltijd
Of voor 4 personen, als lunch

4 sneetjes brood, liefst iets dikker gesneden
250g gemengde paddenstoelen, schoongeveegd en grof gesneden
verse tijm, naar smaak
zout & peper
½ el neutrale olie
roomboter

Optioneel: knoflook- en uienpoeder, naar smaak
Verder nodig: broodrooster

Welke paddenstoelen gebruik je?

Ik gebruikte een prachtige mix aan paddenstoelen, die ik in de Herfstbox van Verse oogst had gekregen. Denk aan shi-take, enoki, oesterzwammen en cantharellen. Dit zijn de champignons waar écht smaak aan zit. Gebruik die, liever dan “gewoon” witte champignons, voor dit gerecht.

Mushrooms on toast

Zet een grote koekenpan op hoog vuur en doe daar de olie in. Bak, nog steeds op hoog vuur, de paddenstoelen in 5 minuten gaar en goudbruin. Kruid als laatste met de tijm, zout en peper en eventueel de knoflook- en uienpoeder. Nog een keer goed omscheppen en klaar. Wil je het decadenter, dan kun je nu eventueel ook nog een drupje truffelolie erdoor heen mengen.

Makkelijke maaltijd

In de tijd dat je champignons bakken rooster je het brood. Besmeer dat met een goede lik roomboter en leg ze op een bord. Schep hier de gebakken champignons op en klaar ben je! Voor een completere maaltijd kun je er eventueel ook nog een lekkere kop soep bij serveren. Eet smakelijk!

Gepubliceerd op 24 november 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.