Toast met gebakken paddenstoelen



De Engelsen noemen het ‘ushrooms on toast’ wat tig keer beter klinkt dan geroosterd brood met champignons. En hoewel ik het al redelijk wat keren in Engelse kookboeken heb gezien, was ik pas écht overtuigd toen ik het zelf maakte.

Want dit is de ideale snelle, lichte maaltijd voor doordeweek als je eigenlijk geen tijd hebt om te koken. Of voor in het weekend, als lekkere, warme lunch. Kop soep erbij en klaar ben je. Proeven is geloven!

mushrooms on toast_Smulpaapje

Voor 2 personen, als lichte maaltijd
Of voor 4 personen, als lunch

4 sneetjes brood, liefst iets dikker gesneden
250g gemengde paddenstoelen, schoongeveegd en grof gesneden
verse tijm, naar smaak
zout & peper
½ el neutrale olie
roomboter

Optioneel: knoflook- en uienpoeder, naar smaak
Verder nodig: broodrooster

Welke paddenstoelen gebruik je?

Ik gebruikte een prachtige mix aan paddenstoelen, die ik in de Herfstbox van Verse oogst had gekregen. Denk aan shi-take, enoki, oesterzwammen en cantharellen. Dit zijn de champignons waar écht smaak aan zit. Gebruik die, liever dan “gewoon” witte champignons, voor dit gerecht.

Mushrooms on toast

Zet een grote koekenpan op hoog vuur en doe daar de olie in. Bak, nog steeds op hoog vuur, de paddenstoelen in 5 minuten gaar en goudbruin. Kruid als laatste met de tijm, zout en peper en eventueel de knoflook- en uienpoeder. Nog een keer goed omscheppen en klaar. Wil je het decadenter, dan kun je nu eventueel ook nog een drupje truffelolie erdoor heen mengen.

Makkelijke maaltijd

In de tijd dat je champignons bakken rooster je het brood. Besmeer dat met een goede lik roomboter en leg ze op een bord. Schep hier de gebakken champignons op en klaar ben je! Voor een completere maaltijd kun je er eventueel ook nog een lekkere kop soep bij serveren. Eet smakelijk!

Gepubliceerd op 24 november 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.