Toast met gebakken paddenstoelen



De Engelsen noemen het ‘ushrooms on toast’ wat tig keer beter klinkt dan geroosterd brood met champignons. En hoewel ik het al redelijk wat keren in Engelse kookboeken heb gezien, was ik pas écht overtuigd toen ik het zelf maakte.

Want dit is de ideale snelle, lichte maaltijd voor doordeweek als je eigenlijk geen tijd hebt om te koken. Of voor in het weekend, als lekkere, warme lunch. Kop soep erbij en klaar ben je. Proeven is geloven!

mushrooms on toast_Smulpaapje

Voor 2 personen, als lichte maaltijd
Of voor 4 personen, als lunch

4 sneetjes brood, liefst iets dikker gesneden
250g gemengde paddenstoelen, schoongeveegd en grof gesneden
verse tijm, naar smaak
zout & peper
½ el neutrale olie
roomboter

Optioneel: knoflook- en uienpoeder, naar smaak
Verder nodig: broodrooster

Welke paddenstoelen gebruik je?

Ik gebruikte een prachtige mix aan paddenstoelen, die ik in de Herfstbox van Verse oogst had gekregen. Denk aan shi-take, enoki, oesterzwammen en cantharellen. Dit zijn de champignons waar écht smaak aan zit. Gebruik die, liever dan “gewoon” witte champignons, voor dit gerecht.

Mushrooms on toast

Zet een grote koekenpan op hoog vuur en doe daar de olie in. Bak, nog steeds op hoog vuur, de paddenstoelen in 5 minuten gaar en goudbruin. Kruid als laatste met de tijm, zout en peper en eventueel de knoflook- en uienpoeder. Nog een keer goed omscheppen en klaar. Wil je het decadenter, dan kun je nu eventueel ook nog een drupje truffelolie erdoor heen mengen.

Makkelijke maaltijd

In de tijd dat je champignons bakken rooster je het brood. Besmeer dat met een goede lik roomboter en leg ze op een bord. Schep hier de gebakken champignons op en klaar ben je! Voor een completere maaltijd kun je er eventueel ook nog een lekkere kop soep bij serveren. Eet smakelijk!

Gepubliceerd op 24 november 2017


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.
29 december 2022
snelle roerbak met spitskool
 
Super snelle roerbak met spitskool en champignons

Een super snelle roerbak met spitskool en champignons. Een heerlijk budgetrecept dat in no time klaar is. Super gezond én lekker
29 december 2022
borreltijd
 
Italiaans borrelhapje (sfoglia ripiena)

Gevuld bladerdeeg, op z’n Italiaans, maakt een waanzinnig lekker en makkelijk borrelhapje. Zéker als je truffelsalami gebruikt.