Toast met avocadohummus

Avocado en geroosterd brood, het is wat mij betreft een gouden combi. Daar hoef je niet zwanger voor te zijn om ervan te genieten. Toch is het een van de recepten uit Oh Baby! van Denise Kortlever. En toen ik ‘m at tijdens haar boekpresentatie was het direct mijn favoriet!
Makkelijk te maken, bomvol goeds voor je (zwangere) lijf en door de sojaboontjes nét even anders dan anders. Lekker als ontbijt, lunch of gewoon tussendoor!
voor 1 bakje avocadohummus
½ avocado
80g edemame, gepeld (o.a. bij de toko/grotere supermarkten)
kneepje citroensap
geroosterd brood (ik vind zuurdesem het lekkerst)
zout & peper en beetje olijfolie (extra vierge)
verder nodig: staafmixer
Snelle hummus van avocado
Pureer de avocado en soja boontjes tot ze lekker smeuïg zijn. Ik vond ‘m volledig glad super lekker, maar je kunt ‘m ook iets grover houden. Als je edemame uit de vriezer bij de toko koopt moet je ze wel eerst even 10 minuutjes gaar stomen, voor je ze pureert. Je hebt ongeveer 250g nodig om 80g boontjes over te houden. Je kunt ze niet rauw eten namelijk, of je nu zwanger bent of niet.
Breng daarna op smaak met citroensap, olijfolie, zout en peper. Hoeveelheid is naar smaak. Liever met weinig beginnen, dan teveel!
Serveer op goudbruin geroosterd brood. Wat je niet meteen opeet kun je in de koelkast – afgedekt – een dag of twee bewaren.
Gepubliceerd op 15 oktober 2018