Toast met avocadohummus



Avocado en geroosterd brood, het is wat mij betreft een gouden combi. Daar hoef je niet zwanger voor te zijn om ervan te genieten. Toch is het een van de recepten uit Oh Baby! van Denise Kortlever. En toen ik ‘m at tijdens haar boekpresentatie was het direct mijn favoriet!

Makkelijk te maken, bomvol goeds voor je (zwangere) lijf en door de sojaboontjes nét even anders dan anders. Lekker als ontbijt, lunch of gewoon tussendoor!

avocadohummus Oh Baby.jpg

voor 1 bakje avocadohummus

½ avocado
80g edemame, gepeld (o.a. bij de toko/grotere supermarkten)
kneepje citroensap
geroosterd brood (ik vind zuurdesem het lekkerst)
zout & peper en beetje olijfolie (extra vierge)

verder nodig: staafmixer

Snelle hummus van avocado

Pureer de avocado en soja boontjes tot ze lekker smeuïg zijn. Ik vond ‘m volledig glad super lekker, maar je kunt ‘m ook iets grover houden. Als je edemame uit de vriezer bij de toko koopt moet je ze wel eerst even 10 minuutjes gaar stomen, voor je ze pureert. Je hebt ongeveer 250g nodig om 80g boontjes over te houden. Je kunt ze niet rauw eten namelijk, of je nu zwanger bent of niet.

Breng daarna op smaak met citroensap, olijfolie, zout en peper. Hoeveelheid is naar smaak. Liever met weinig beginnen, dan teveel!

Serveer op goudbruin geroosterd brood. Wat je niet meteen opeet kun je in de koelkast – afgedekt – een dag of twee bewaren.

Gepubliceerd op 15 oktober 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.