Toast met avocadohummus



Avocado en geroosterd brood, het is wat mij betreft een gouden combi. Daar hoef je niet zwanger voor te zijn om ervan te genieten. Toch is het een van de recepten uit Oh Baby! van Denise Kortlever. En toen ik ‘m at tijdens haar boekpresentatie was het direct mijn favoriet!

Makkelijk te maken, bomvol goeds voor je (zwangere) lijf en door de sojaboontjes nét even anders dan anders. Lekker als ontbijt, lunch of gewoon tussendoor!

avocadohummus Oh Baby.jpg

voor 1 bakje avocadohummus

½ avocado
80g edemame, gepeld (o.a. bij de toko/grotere supermarkten)
kneepje citroensap
geroosterd brood (ik vind zuurdesem het lekkerst)
zout & peper en beetje olijfolie (extra vierge)

verder nodig: staafmixer

Snelle hummus van avocado

Pureer de avocado en soja boontjes tot ze lekker smeuïg zijn. Ik vond ‘m volledig glad super lekker, maar je kunt ‘m ook iets grover houden. Als je edemame uit de vriezer bij de toko koopt moet je ze wel eerst even 10 minuutjes gaar stomen, voor je ze pureert. Je hebt ongeveer 250g nodig om 80g boontjes over te houden. Je kunt ze niet rauw eten namelijk, of je nu zwanger bent of niet.

Breng daarna op smaak met citroensap, olijfolie, zout en peper. Hoeveelheid is naar smaak. Liever met weinig beginnen, dan teveel!

Serveer op goudbruin geroosterd brood. Wat je niet meteen opeet kun je in de koelkast – afgedekt – een dag of twee bewaren.

Gepubliceerd op 15 oktober 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.