Tiramisu volgens Italiaans familierecept



Maak nu zelf je eigen tiramisu volgens echt Italiaans familierecept. Dan eet je wat mij betreft de lekkerste tiramisu denkbaar!

Het recept voor deze authentieke Italiaanse klassieker kreeg ik van mijn Twitter buddy Thomas Marzano, die zijn Italiaanse familierecept met mij deelde. Daar kon ik natuurlijk geen nee tegen zeggen.

Want als de Italianen íets goed kunnen is het lekker eten. En ja hoor, dat bleek wel. Schoon op waren alle bakjes. Een dikke hit!

Voor 6 personen:

  • 300g echte savoiardi ( Italiaanse lange vingers o.a. bij AH of Italiaanse delicatessenzaak)
  • 500 gram mascarpone
  • 6 eieren, gesplitst
  • 150 gr  suiker
  • 8 espresso’s (175ml héle sterke koffie)
  • 50ml likeur (ik gebruikte een chocoladelikeur, maar Amaretto of Marsala kan bijvoorbeeld ook)
  • 100g 70% chocolade (ik gebruikte Lindt), geschaafd

Tiramisu volgens Italiaans familierecept

Begin voor je tiramisu met de eidooiers van het eiwit te scheiden en de reep chocolade te raspen. In een schaal de eidooiers met het suiker met een mixer kloppen totdat het een zachtgele crème wordt, dan de mascarpone erbij doen en nog een keer goed mixen.

De eiwitten in een brandschone kom helemaal stijf kloppen en ze daarna voorzichtig door de eierdooier/mascarpone crème spatelen.

Tiramisu kidsproof

Voor de volwassenen gaat de koffie samen met de likeur in een schaal. Eten er kleine kinderen mee, dan maak je een apart schaaltje zonder de likeur. Of je maakt voor hen mijn kidsproof Tiramisu met amarenakersen

De lekkerste tiramisu

Ik heb de tiramisu in kleine potjes gemaakt. Dat ziet er leuk uit én het stijft er super goed in op. Kies je voor een grote schaal dan kan dat natuurlijk ook. Voor beide gevallen geldt dat je eerst een laag crème op de bodem doet. Doop de savoiardi snel in het koffiemengsel en leg een laag bovenop de crème . Bestrooi dan met de geraspte cacao. Weer een laag crème en dan weer een laag savoiardi en cacao totdat ze op zijn. Je eindigt met een laag crème waarover je een laagje geraspte chocola strooit. Zet het daarna minstens vier uur in de koelkast om op te laten stijven.

Let op: Hele jonge kinderen kun je beter geen rauwe eieren laten eten. Dat geldt ook voor hele oude mensen en zwangere vrouwen. Vanwege de rauwe eieren in dit dessert bewaar je restjes dan ook niet langer dan een dag (afgedekt) in de koelkast. Better safe than sorry!

Gepubliceerd op 16 april 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!
13 juni 2022
vegan Raman
 
Vegan ramen met paddenstoelen

Een makkelijke, snelle, zelfgemaakte ramen op basis van groentebouillon en paddenstoelen. Zó lekker!
8 juni 2022
Pasta met bloemkool en citroen
 
Pasta met geroosterde bloemkool & citroen

Dit recept voor pasta met geroosterde bloemkool & citroen is een lekkere variant voor je makkelijke doordeweekse maaltijd.
4 juni 2022
gevulde paprika recept
 
Gevulde puntpaprika’s uit de oven met parelcouscous

Met verse groente en HAK Uit de Oven zet je een makkelijke, maar ook gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze gevulde puntpaprika’s.
30 mei 2022
bananenhavermoutmuffin-web2.jpg
 
Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept
27 mei 2022
zoetzure kip
 
Zoetzure kip met ananas

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods komt dit waanzinnig lekkere recept voor zoetzure kip met ananas. Je wilt nooit meer anders.