Tik Tok pasta met wodka garnalen



Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!

Even een disclaimer vooraf; ik zit niet op Tik Tok. Er zijn grenzen aan mijn liefde voor social media. Maar om dit pastarecept kon je simpelweg niet heen. Het was ó-ve-ral!

In alle eerlijkheid die Tik Tok pasta met feta en tomaten uit de oven is echt verrassend lekker. Wil je een vegetarische pasta eten, dan is dit recept alleen al de moeite waard.

Maar probeer ook echt de wodka garnalen bij die Tik Tok pasta. Je weet niet wat je proeft! En het fijne is, als je zorgt dat je deze ingrediënten altijd in huis hebt, kun je vanaf nu altijd in iets meer dan een half uur deze fantastische pasta op tafel zetten.

Wodka garnalen, welke wodka

Welke wodka je voor je garnalen gebruikt is aan jou natuurlijk. Ik gebruik Sir Dam, een Amsterdamse wodka die echt mega zuiver is en super lekker (ook in cocktails, maar dat terzijde). Het is de wodka die tijdens mijn boeklancering in september werd geschonken en sinds die tijd ben ik er dól op.

Eten er kinderen mee, dan laat je de wodka natuurlijk achterwege, ondanks dat je het meeste van de alcohol eruit kookt. Maar ook zonder de toevoeging van wodka zijn gebakken garnalen een heerlijke toevoeging op die lekkere Tik Tik pasta.

Dus let’s go, de keuken in en lekker aan tafel.

Voor vier personen

750 gram tomaten, gebruik je hele tomaten dan in kwarten snijden
1 blok feta (ik gebruik altijd Dodoni)
2 tl gedroogde oregano
3 el olijfolie
zout en peper

voor de wodka garnalen

450 gram diepvries garnalen
1 el neutrale olie
sap van een halve citroen
scheut wodka
1 tl chilivlokken
zout en peper
2 el verse peterselie, grof gehakt

verder nodig

500 gram pasta (ik gebruikte penne)
1 kopje pastawater
zout en peper naar smaak
verse peterselie, naar smaak
citroensap, naar smaak

Oven voorverwarmen op 200 C – ovenschaal

TikTok pasta

Tik Tok pasta met wodka garnalen

Voor deze Tik Tok pasta heb je als eerste een grote ovenschaal nodig. Daarin gaan je tomaten en in het midden leg je de feta (ik hield een klein reepje achter voor garnering). Oregano, zout, peper en olijfolie erover en in de oven ermee. Ongeveer 30 minuten.

In de tussentijd kook je de pasta in ruim kokend water. Vlak voordat je de pasta afgiet haal je een kopje pastawater eruit. Bewaar dat even. Vlak voordat de tomaten in de oven klaar zijn bak je in een grote pan de garnalen in de hete olie. Bestrooi met chilivlokken, bak kort door en dan een scheut wodka erbij en op hoog vuur laten inkoken. Vervolgens op smaak brengen met citroensap, zout, peper en peterselie.

TikTok pasta met wodka garnalen

Pasta met tomaten en feta (tik tok)

Nu komen de pasta, feta en tomaten samen en is je Tik Tok recept bíjna klaar. De feta prak je in de ovenschaal met de geroosterde tomaten. Giet het pastawater daarbij, zodat het een saus wordt. Dan de gekookte pasta er goed doorheen scheppen. Breng op smaak met citroensap, zout, peper en nog meer peterselie. Happy? Dan de garnalen erop en serveren. Zó lekker!

TikTok pasta met wodka garnalen

Gepubliceerd op 7 februari 2023


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.