Thuis uit eten met KerstDoor heel Nederland wordt geschakeld nu restaurants met de Kerst niet open kunnen zijn. Ik zet alvast een aantal thuis kerstmenu opties voor je op een rijtje.

Want laten we, als er dan zoveel niet kan / mag, kijken naar wat wel nog mogelijk is. Ik ben iedere keer weer onder de indruk van hoe restaurants schakelen. Ga er maar aan staan. Denk je met de lunch open te zijn met de feestdagen, kun je weer dicht. Gelukkig zijn er heel veel restaurants die overschakelen op weer thuis bezorgen of dat sowieso al van plan waren.

De lijst die ik je geef is uiteraard niet onuitputtelijk, maar een groot aantal van mijn favorieten zitten er tussen. Het zijn vooral restaurants waar wij het afgelopen jaar met zo veel plezier in het restaurant zelf gegeten hebben of al eens eerder thuis lieten bezorgen.

Bij de meesten kun je komende week nog bestellen, sommigen verzorgen zelfs de rest van de maand thuismenu’s. Dus mocht je met oud & nieuw willen uitpakken, check de lijst dan zeker ook!

Just Meet Leiden

In mijn eigen stad Leiden zijn er volop restaurants die kerstmenu’s voor thuis verzorgen, waaronder een van mijn favoriete restaurants Just Meet. Een viergangenmenu, inclusief amuse en friandise, die je naar eigen smaak samenstelt. Te bestellen via hun site voor slechts € 59,50 per persoon.

Just Meet Leiden

De menu’s worden in Leiden en omgeving thuisbezorgd, of zijn in het restaurant af te halen.

La Diva Leiden

Nog een persoonlijke favoriet, La Diva in Leiden. Hier kun je op 24 of 25 december een heerlijk viergangenmenu ophalen, dat je thuis verder afwerkt.

Check de site van la Diva voor het menu en hoe je het bestelt

Daalder Amsterdam

Op sterrenniveau thuis van je zes gangen kerstmenu genieten? Dan zorgt het team van chef Dennis Huwae voor die culinaire ervaring. Of je het menu nu in Amsterdam wilt ophalen of in de rest van Nederland (m.u.v. de Wadden) laat bezorgen is aan jou. Wat je wel weet is dat het menu een culinair spektakel is. Wij weten uit ervaring van onder meer vorig jaar met Pasen hoe te gek de thuismenu’s van Daalder zijn. En ook dit jaar mochten we voorproeven van het Kerstmenu.

Er is de keuze tussen een gewoon en vega menu, met in ieder menu zes gangen. Als je wilt kun je een bijpassend wijnarrangement daar bij bestellen. Eten er (kleine) kinderen mee, dan is er speciaal voor hen ook nog een aangepast kindermenu. Op de site van Thuis met Daalder lees je welke gerechten er in het kerstmenu zitten. Ik kan je vast verklappen dat het écht heel lekker is!

Lindenhoff kerstmenu

Niet een restaurant, maar wel een restaurantwaardig menu bezorgt de Lindenhoff door heel Nederland. Samengesteld met chef Alain Caron zijn er ook hier verschillende opties die je kunt kiezen. Alle boodschappen worden thuisbezorgd en de instructies zijn meer dan duidelijk. Goed van te voren lezen en dan lekker samen de keuken in. Wij mochten het afgelopen week al voorproeven en het is een aanrader hoor.

   

Te bestellen tot en met 19 december via de site van de Lindenhoff of zelf af te halen in Baambrugge, in de marché.

Op Oost Texel

Wil je in een suite op het prachtige Texel genieten van een culinair hoogstandje, dan boek nú je kerstvakantie op Texel. Wij aten deze zomer al in het restaurant van Op Oost en het was niets minder dan genieten. Kun je dat combineren met een verblijf daar, dan zit je volgens mij geramd.

kook atelier texel  

Op Oost verzorgt ook culinaire Take Away, wat voor ons vastelandbewoners misschien minder bereikbaar is. Maar zeker goed is om te weten. Alle info vind je op hun site

Dames Dietz Oegstgeest

Wij bestelden zelf voor een vroege kerstlunch met de schoonfamilie een kerstmenu bij de Dames Diets in Oegstgeest. Jullie weten inmiddels dat we dol zijn op de Dames. Via de site kies je of je een menu of buffet wilt. Ben wel snel, want de menu’s gaan als een dolle.

En ik snap dat. Want de gerechten die wij afgelopen weekend aten waren stuk voor stuk perfect van smaak, ruim voldoende en heerlijk op elkaar af te stemmen.

Ophalen kan alleen in Oegstgeest. Een driegangenmenu is er al voor € 28,- Meer info via de site van de Dames Dietz (helaas zijn alle menu’s en buffetopties inmiddels uitverkocht, las ik zojuist. Onthouden dus voor een ander moment)

Onglet Maastricht

Helaas moet ook Onglet in Maastricht haar deuren sluiten, maar ze hebben wel een fantastisch alternatief voor thuis. Een heuse Wellington, die er werkelijk geweldig uitziet. Je kunt die uitbreiden met een charcuterie plankje vooraf en cheesecake toe. Ook bijpassende wijn kan geleverd worden. De Wellington hoef je alleen af te bakken. Als ik in de buurt zou wonen wist ik het wel.

Maastricht onglet

Alle informatie staat op hun site, waar je ook het bestelformulier vindt. Je haalt alles af in de winkel in Maastricht

Wils Amsterdam

Restaurant Wils schakelt ook over naar thuismenu’s voor de kerst en biedt een viergangenmenu aan. Er is ook een vegetarisch menu. Daarnaast zijn er Baskische cheesecakes die besteld kunnen worden.

Ophalen kan bij het restaurant op 24, 25 en 26 december tussen 10-12u. Meer informatie via de site van Wils 

Vul de lijst aan!

Uiteraard is dit echt een fractie van de opties die er zijn om thuis met Kerst toch ontzettend culinair te genieten. Voor iedereen is er wel wat wils. Help je met de lijst verder aan te vullen? Laat jouw favoriete restaurant thuisoptie dan ook vooral achter in een reactie!

Gepubliceerd op 19 december 2021


9 reacties

 1. Alice schreef:

  Restaurant de Knip en Va Bene, beide in Voorschoten, zijn hier groot favoriet!

 2. Annick schreef:

  Met de kerst gaan we deze keer voor het menu van Wilde Zwijnen. Met O&N wordt het Rijks. Voor een lunch met vrienden kiezen we voor Wijmpjes Deli. Allen uit Amsterdam.

 3. Femke schreef:

  Wij gaan dit jaar weer voor de Gapende Eter uit Leiden. Waren erg tevreden vorig jaar!

 4. Reinalde schreef:

  Prentenkabinet Leiden! De kerstbox is geweldig!

 5. M libosan schreef:

  Smaakpark Ede

  (Kerst) maaltijdboxen,
  Barstens vol smaak, lokaal, duurzaam en volgens de principes van Dutch Cuisine

  Vet lekker afhaal
  Haute frituur

  Makkelijke daghap afhaal

  Info@smaakpark.nl

 6. Carla Wijnnobel schreef:

  Restaurant De Watergeus in Noorden, Kom Eten in Hoogmade, De Dyck in Woubrugge

 7. Ri schreef:

  Kaagman en Kortekaas in Amsterdam! 5 gangen met vegetarische optie.

 8. Dicky schreef:

  Aan de Zweth in Schipluiden.

  Geweldig goed verzorgd, duidelijke instructie dus optimaal genieten !!

 9. Janneke schreef:

  In Den Haag kan je in ieder geval terecht bij Restaurant Oker en ook bij De Eetkamer van Scheveningen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
Henrique Sá Pessoa
 
ARCA brengt Portugal naar Amsterdam

Wie Portugal niet kan missen kan naar ARCA in Amsterdam. Het restaurant van Henrique Sá Pessoa ** biedt een vleugje Portugal in Nederland.
28 mei 2023
Tuin van de Smid diner
 
Tuin van de Smid diner

Tuin van de Smid in Leiden kennen we al járen, we komen er al even lang. Deze zomer doen ze ook diner en wij mochten voorproeven!
21 mei 2023
rui paula
 
Laat je verrassen door culinair Portugal

Als er één land is dat wordt onderschat op culinair vlak, dan is het Portugal wel. Ga met me mee op reis en ontdek hoe waanzinnig culinair Portugal is!
18 mei 2023
port tonic witte port
 
Port Tonic, dé zomercocktail uit Portugal

Als er één cocktail is die in Portugal al decennia lang veel wordt gedronken is dat wel de Port Tonic. En met goede reden! Dit is hoe je 'm maakt.
11 mei 2023
Rosé RSRV Mumm
 
La table des Chefs van Champagnehuis Mumm

Combineer de prachtige champagnes van G.H. Mumm met het culinaire talent van jonge chefs en je krijgt La Table des Chefs in Reims.
5 mei 2023
tomasu sojasaus
 
Rotterdamse sojasaus Tomasu verovert de wereld

Tijd en smaak zijn de basis voor de lekkerste sojasaus éver, Tomasu uit Rotterdam. En het is niet zo gek dat deze de wereld verovert.