The making of’ Wat lunchen we vandaag?



Mijlpaal 1 – tekenen voor Wat lunchen we vandaag?

De eerste echte grote mijlpaal was natuurlijk het tekenen voor mijn boek. Want daarmee werd mijn plan werkelijkheid. Super blij en trots dat ik dat bij Nieuw Amsterdam ga doen, want daar zitten me een potje topauteurs. En die mag ik nu allemaal mijn collega’s noemen 😉

Mijlpaal 2 – manuscript klaar!

Om een boek uit te geven heb je natuurlijk wel ook tekst nodig. In het geval van een kookboek recepten. En die moeten opgeschreven worden. Oef, dat is me best een klus. Als eerste al wélke recepten, en hoeveel, en zijn ze allemaal goed genoeg en maakbaar genoeg? Twijfels, keuzes, stress en paniek!

Maar dan is het zo ver. De eerste versie van het manuscript gaat naar de uitgever. Afwachten. Twijfel weer. Is het echt wel goed genoeg? En dan de verlossende mails. Iedereen happy, blij, tevreden. Pfjiew. Dat was weer een mijlpaal!

Mijlpaal 3 – de cover

Ook zo’n belangrijk aspect van een boek maken. Welke cover krijgt het boek? Nog voor het boek af was moest de foto daar al voor geschoten worden. Want een boek wordt via een aanbiedingsfolder gepresenteerd aan de boekhandels. En die zijn cruciaal, want die gaan het boek tenslotte verkopen.

Susan_auteursfoto WLWV

Dus fotografeerden we verschillende versies, werd er gefinetuned, gediscussieerd en met vormgeving gespeeld. En toen was ‘ie er dan. DE COVER! Met ook dit keer weer een glansrol voor mijn lieve meisje, die zelf had gevraagd of ze bij dit boek dan toch ook weer mee op de cover mocht.

En ja ik snap dat je ‘m ook liefst nu al zou zien, maar ik hou ‘m nog héél even geheim. Gemeen hé? Wat je wel al ziet is hierboven mijn nieuwe auteursfoto, die waarschijnlijk op de achterkant van het boek gaat komen. (foto: Rinze Vegelien)

Mijlpaal 3 – de fotografie

Minstens zo belangrijk is de fotografie van alle recepten die in het boek staan. Want de recepten die ik bedacht heb daarvan wil ik jullie natuurlijk laten zien hoé lekker die zijn. En hoe maakbaar ook. Want ik ben geen chef die ingewikkelde recepten bedenkt. Ik ben net als jullie een drukke ouder die ’s ochtends geen uren de keuken induikt om een lunchtrommel te vullen! Maar je wilt in een boek ook niet de snelle foto’s zoals ik die vaak ’s ochtends maak en later met jullie deel 😉

 

Foodfotografie Wat lunchen we vandaag?

Dus fotograferen we komende week alle gerechten uit het boek. En dat vind ik mega spannend. Want dat betekent ook dat ik dit weekend alle gerechten ga voorbereiden, zodat die ook gefotografeerd kunnen worden. Geen trucage, gewoon het eten zoals ik het maak. In een volgende behind the scenes ga ik je meer laten zien van deze mijlpaal.

Wil je dat sneller volgen, volg me dan op Instagram en kijk mee via de sneakpeeks die ik je via mijn Instastories laat zien. Dan duik ik nu gauw de keuken in. Volgende week doen we wel weer gewoon aan weekend 😉

 

Gepubliceerd op 20 mei 2017


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!