The making of’ Wat lunchen we vandaag?



Mijlpaal 1 – tekenen voor Wat lunchen we vandaag?

De eerste echte grote mijlpaal was natuurlijk het tekenen voor mijn boek. Want daarmee werd mijn plan werkelijkheid. Super blij en trots dat ik dat bij Nieuw Amsterdam ga doen, want daar zitten me een potje topauteurs. En die mag ik nu allemaal mijn collega’s noemen 😉

Mijlpaal 2 – manuscript klaar!

Om een boek uit te geven heb je natuurlijk wel ook tekst nodig. In het geval van een kookboek recepten. En die moeten opgeschreven worden. Oef, dat is me best een klus. Als eerste al wélke recepten, en hoeveel, en zijn ze allemaal goed genoeg en maakbaar genoeg? Twijfels, keuzes, stress en paniek!

Maar dan is het zo ver. De eerste versie van het manuscript gaat naar de uitgever. Afwachten. Twijfel weer. Is het echt wel goed genoeg? En dan de verlossende mails. Iedereen happy, blij, tevreden. Pfjiew. Dat was weer een mijlpaal!

Mijlpaal 3 – de cover

Ook zo’n belangrijk aspect van een boek maken. Welke cover krijgt het boek? Nog voor het boek af was moest de foto daar al voor geschoten worden. Want een boek wordt via een aanbiedingsfolder gepresenteerd aan de boekhandels. En die zijn cruciaal, want die gaan het boek tenslotte verkopen.

Susan_auteursfoto WLWV

Dus fotografeerden we verschillende versies, werd er gefinetuned, gediscussieerd en met vormgeving gespeeld. En toen was ‘ie er dan. DE COVER! Met ook dit keer weer een glansrol voor mijn lieve meisje, die zelf had gevraagd of ze bij dit boek dan toch ook weer mee op de cover mocht.

En ja ik snap dat je ‘m ook liefst nu al zou zien, maar ik hou ‘m nog héél even geheim. Gemeen hé? Wat je wel al ziet is hierboven mijn nieuwe auteursfoto, die waarschijnlijk op de achterkant van het boek gaat komen. (foto: Rinze Vegelien)

Mijlpaal 3 – de fotografie

Minstens zo belangrijk is de fotografie van alle recepten die in het boek staan. Want de recepten die ik bedacht heb daarvan wil ik jullie natuurlijk laten zien hoé lekker die zijn. En hoe maakbaar ook. Want ik ben geen chef die ingewikkelde recepten bedenkt. Ik ben net als jullie een drukke ouder die ’s ochtends geen uren de keuken induikt om een lunchtrommel te vullen! Maar je wilt in een boek ook niet de snelle foto’s zoals ik die vaak ’s ochtends maak en later met jullie deel 😉

 

Foodfotografie Wat lunchen we vandaag?

Dus fotograferen we komende week alle gerechten uit het boek. En dat vind ik mega spannend. Want dat betekent ook dat ik dit weekend alle gerechten ga voorbereiden, zodat die ook gefotografeerd kunnen worden. Geen trucage, gewoon het eten zoals ik het maak. In een volgende behind the scenes ga ik je meer laten zien van deze mijlpaal.

Wil je dat sneller volgen, volg me dan op Instagram en kijk mee via de sneakpeeks die ik je via mijn Instastories laat zien. Dan duik ik nu gauw de keuken in. Volgende week doen we wel weer gewoon aan weekend 😉

 

Gepubliceerd op 20 mei 2017


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.