The Making of – Wat lunchen we vandaag? deel 2



Wat lunchen we vandaag?

Vorige maand zijn we mega druk geweest met fotografie van het boek. Dat is iedere keer weer een hele klus en eentje die ik – gelukkig – altijd volledig onderschat. Want in een week tijd moeten alle gerechten op de foto.

Dat alleen is al een enorm werk, maar om iets te fotograferen moet je het ook eerst maken. Oh ja… hoeveel recepten staan er ook al weer in het boek? Bijna 90… Oeps… En hoeveel dagen hebben we om te fotograferen? Maar vier…. * paniekmodus AAN *

De keuken in voor Wat lunchen we vandaag?

Dus twee dagen voordat we beginnen met fotograferen duik ik alvast de keuken in. Zodat we de eerste dag van shoot meteen kunnen starten met fotograferen. Maar zoveel gerechten koken betekent ook zoveel gerechten koel bewaren. En mijn koelkast is niet mega. Dus als eerste missie werd een tweede koelkast geregeld, die ik in Rotterdam ophaal. Super fijn!

WLWV_boodschappen
 Slechts een deel van de boodschappen om alle gerechten mee te maken

De studio in voor Wat lunchen we vandaag?

Maandagochtend vroeg rijd ik met een stationwagen afgeladen vol boodschappen, gerechten en apparatuur naar de fotostudio in Amsterdam. Daar gaan we met een heel team de komende dagen heel wat uurtjes bivakkeren.

WLWV_behindthescenes
 Dream team Alexandra & Rinze in actie

Met Alexandra, de foodstyliste die ook Wat eten we vandaag? stylde en Rinze, de foodfotograaf (die normaal de mooiste restaurants en beste chefs fotografeert) gaan we die maandagochtend aan de slag.

Je doet het niet alleen

En gelukkig zijn er nog meer handjes die de komende tijd helpen. Alex Haupt, chef van Hoofdstad Brasserie, kookt een dag mee. En ook Emma helpt mee met op de dag zelf nog heel veel gerechten koken en klaarmaken. Super fijn, want de uren in een dag zijn te kort voor wat we allemaal willen doen.

Kids fotografie

Wat lunchen we vandaag? is een boek voor ouders met kinderen, dus er komt ook toffe kids fotografie in het boek. We fotograferen dan ook een dag met een aantal klasgenootjes van onze dochter. Zo ongelofelijk leuk.

Op Hemelvaartsdag hebben we het schoolplein van de Maas & Waal school in Amsterdam volledig tot onze beschikking. Het weer is prachtig, de kids zien er – met dank aan kledingstyliste Yolanda Avé – geweldig uit en de uiteindelijke foto’s zijn echt te gek!

Onthulling van de cover

Met de foto’s en mijn teksten en recepten gaat daarna Linda Sier, de vormgeefster aan de slag. Linda, die ook de vormgeving voor Wat eten we vandaag? verzorgde zorgt er ook dit keer weer voor dat alle losse componenten één geweldig samenspel worden dat daarmee het uiteindelijke boek wordt.

Ik heb al een eerste sneekpeak gezien en oh ik kan niet wáchten tot jullie het eindresultaat te zien krijgen. Maar voordat dat zover is, eerst nog een hele belangrijke andere mijlpaal… de cover…..

WLWV cover web2.jpg

Voilá! Dit is ‘m. Zo gaat Wat lunchen we vandaag? er qua cover uitzien. Ik weet wel wat ik er van vind, maar ben rázend benieuwd naar jullie reacties. Laat je die weten onder dit artikel?!

Gepubliceerd op 19 juni 2017


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
25 augustus 2024
Burgers bbq
 
Burgers van de BBQ

Maak van een eenvoudige burger van de barbecue een gourmet BBQ burger. Ik geef je mijn favo recept uit BBQ tijd
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!