Hoofdstad Brasserie – Alex invites



Alex invites_hand.jpg

Hoofdstad Brasserie

Het restaurant is wat mij betreft een van de pareltjes in Amsterdam, die absoluut meer aandacht verdient. Ik heb inmiddels een aantal keren mogen genieten van de culinaire kunsten van chef Haupt en ben nog nooit teleurgesteld. Niet tijdens de perslunches, en zeker ook niet tijdens de keren dat ik er op eigen gelegenheid met vrienden en ook met mijn gezin ben wezen eten. Hier snappen ze wat gastvrijheid betekent.

Kinderen eten mee bij Hoofdstad Brasserie

Wat ik zo tof vind aan het culinaire team, van zowel de Brasserie als ** Bord’eau (dat in hetzelfde pand zit en waar Richard van Oostenbrugge het culinaire scepter zwaait), is dat kinderen zo ontzettend welkom zijn. De kaart kan qua portionering worden aangepast, maar met liefde wordt er ook ter plekke met de kleine gast gekeken waar die trek in hebben. Zoals het wat mij betreft hoor te zijn!

Alex invites.jpg Alex invites dish II
Twee van de gerechten die worden geserveerd tijdens deze editie Alex invites…

Alex invites…

Aanstaande vrijdag ben ik te gast in verband met de komst van gast-chef Nicolas Scheidt. De van oorsprong in Frankrijk geboren chef kookt – na afgestudeerd te zijn in Engels en Europees recht – in Brussel, bij Le Café des Spores, La Buvette, Hopla Geiss en heeft zijn eigen delicatessen winkel. Een waar multi-talent.

Proef de culinaire kunsten van Nicolas Scheidt en Alex Haupt

Mij loopt het water alleen al van het menu in de mond. Om nog maar niet te spreken van de foto’s van de gerechten (zoals hierboven). Alex en Nicolas stelden speciaal voor deze editie van Alex invites het volgende 6 gangenmenu samen.

Gerookte makreel rilette met cornichons & lavosh (Alex Haupt) * Asperges met rabarber en madeira (Nicolas Scheidt) * Handgesneden steak tartare met jam van eidooier, cornichons & croutons (Alex Haupt) * Kabeljauw, met saké & zwarte knoflook (Nicolas Scheidt ) * Lam van de  BBQ met lamszwezerik, voorjaarsgroente, lamsjus & ansjovis (Alex Haupt ) * Venkel met citroen & hazelnoot  (Nicolas Scheidt)

Betaalbaar op niveau uit eten, het kan bij Hoofdstad Brasserie

Het zesgangenmenu kost € 48,- (excl drankjes) en is wat mij betreft een perfecte gelegenheid om Hoofdstad Brasserie een keer uit te proberen en te ontdekken hoe geweldig je hier kunt eten. Dit menu eet je uitsluitend aanstaande vrijdag en zaterdag (alleen na reservering.

Maar loop gerust ook op andere momenten binnen, of reserveer via restaurant@deleurope.com Ik beloof je dat je niet teleurgesteld zult zijn!

Gepubliceerd op 15 mei 2017


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.
8 juni 2024
Ananas tarte tatin
 
Ananas Tarte Tatin 

De I-RON snijmachine is een must voor iedere hobby kok. Je kunt deze soepele snijmachine zelfs gebruiken om een ananas perfect mee te schillen.
6 juni 2024
recept yoghurtijs
 
Yoghurt ijs met aardbeien en frambozen

Met een ijsmachine is yoghurtijs echt het makkelijkste ijs om zelf te maken. Afhankelijk van het seizoen kies je je favoriete zomerfruit voor erdoor.
6 juni 2024
recept knoflookgarnalen bbq
 
Knoflookgarnalen van de BBQ

Dit is een recept voor knoflookgarnalen van de barbecue. Een heerlijk zomers borrelhapje, dat je in een handomdraai maakt.