The Curry Guy Easy – review



Voor het eerste boek van The Curry Guy (die review lees je hier) moest je echt even de tijd nemen voor de recepten en gerechten die er in staan. Dit tweede boek biedt snellere en makkelijkere recepten. Hoera!

Want waar je je voorheen misschien liet afschrikken door de lange lijst met ingrediënten en de ogenschijnlijk ingewikkelde manier van koken, laat dit boek je zien dat het allemaal niet zo verschrikkelijk ingewikkeld hoeft te zijn. En dat is goed nieuws. Want de Indiase keuken is héérlijk!

The-Curry-Guy-Easy_.jpg

The Curry Guy Easy

Net als in het vorige boek staan er ook in dit boek héél veel recepten, 100 om precies te zijn. Met de versimpelde versie van de basiscurrysaus kun je heel gemakkelijk veel van de klassieke Indiase currygerechten maken. In het vorige boek stonden ook zelfgemaakte specerijenmengsels. Dit boek laat zien dat ook met kant en klare mixen je de recepten kunt maken.

Tips om tijd te besparen

Het boek start met een gedegen uitleg. Zeker als je niet zo thuis bent in de Indiase keuken is het goed om die paar pagina’s door te nemen voor je begint. Ook worden er een aantal tips gegeven om het koken nóg sneller te doen, met behulp van wat smokkeltips.

Indiase recepten

Waar je ook trek in hebt, er is wel een recept voor. Voorgerechten, topcurry’s, klassieke curry’s, vis, vegetarisch, bijgerechten, noem maar op! Het fijne is ook nog eens dat de Indiase keuken veel meer kidsproof is dan je zou denken. Het hoeft niet allemaal mega pittig te zijn. Voor wie dat wel wil zijn er trouwens ook meer dan genoeg recepten.

Koken uit The Curry Guy easy

Ik maakte als eerste de Saag Paneer uit het boek. Het is een van mijn favoriete Indiase vegetarische gerechten. Paneer is een Indiase kaas die ook in de Nederlandse supermarkten steeds vaker te vinden is. Als je voor het eerst iets uit de Indiase keuken maakt is dit echt een topper. Heel makkelijk en ook nog eens mild gekruid. Wij aten het met rijst als hoofdgerecht. Je kunt het ook als bijgerecht doen als je meerdere recepten uit het boek wilt maken. Het recept vind je vandaag in ieder geval op Smulpaapje

De makkelijke Indiase keuken thuis

The Curry Guy Easy is echt een boek om mee aan de slag te gaan als je op een niet te moeilijke manier thuis met de Indiase keuken aan de slag wilt. Toegankelijke receptuur, goed uitgelegd en ook dit boek is prachtig gefotografeerd. The Curry Guy Easy wordt in Nederland uitgegeven door Good Cook, kost € 20,95 en is in de boekhandel en online te koop.

 

 

Gepubliceerd op 6 maart 2019


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!