The Curry Guy Easy – review



Voor het eerste boek van The Curry Guy (die review lees je hier) moest je echt even de tijd nemen voor de recepten en gerechten die er in staan. Dit tweede boek biedt snellere en makkelijkere recepten. Hoera!

Want waar je je voorheen misschien liet afschrikken door de lange lijst met ingrediënten en de ogenschijnlijk ingewikkelde manier van koken, laat dit boek je zien dat het allemaal niet zo verschrikkelijk ingewikkeld hoeft te zijn. En dat is goed nieuws. Want de Indiase keuken is héérlijk!

The-Curry-Guy-Easy_.jpg

The Curry Guy Easy

Net als in het vorige boek staan er ook in dit boek héél veel recepten, 100 om precies te zijn. Met de versimpelde versie van de basiscurrysaus kun je heel gemakkelijk veel van de klassieke Indiase currygerechten maken. In het vorige boek stonden ook zelfgemaakte specerijenmengsels. Dit boek laat zien dat ook met kant en klare mixen je de recepten kunt maken.

Tips om tijd te besparen

Het boek start met een gedegen uitleg. Zeker als je niet zo thuis bent in de Indiase keuken is het goed om die paar pagina’s door te nemen voor je begint. Ook worden er een aantal tips gegeven om het koken nóg sneller te doen, met behulp van wat smokkeltips.

Indiase recepten

Waar je ook trek in hebt, er is wel een recept voor. Voorgerechten, topcurry’s, klassieke curry’s, vis, vegetarisch, bijgerechten, noem maar op! Het fijne is ook nog eens dat de Indiase keuken veel meer kidsproof is dan je zou denken. Het hoeft niet allemaal mega pittig te zijn. Voor wie dat wel wil zijn er trouwens ook meer dan genoeg recepten.

Koken uit The Curry Guy easy

Ik maakte als eerste de Saag Paneer uit het boek. Het is een van mijn favoriete Indiase vegetarische gerechten. Paneer is een Indiase kaas die ook in de Nederlandse supermarkten steeds vaker te vinden is. Als je voor het eerst iets uit de Indiase keuken maakt is dit echt een topper. Heel makkelijk en ook nog eens mild gekruid. Wij aten het met rijst als hoofdgerecht. Je kunt het ook als bijgerecht doen als je meerdere recepten uit het boek wilt maken. Het recept vind je vandaag in ieder geval op Smulpaapje

De makkelijke Indiase keuken thuis

The Curry Guy Easy is echt een boek om mee aan de slag te gaan als je op een niet te moeilijke manier thuis met de Indiase keuken aan de slag wilt. Toegankelijke receptuur, goed uitgelegd en ook dit boek is prachtig gefotografeerd. The Curry Guy Easy wordt in Nederland uitgegeven door Good Cook, kost € 20,95 en is in de boekhandel en online te koop.

 

 

Gepubliceerd op 6 maart 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.