The Curry Guy Easy – review

Voor het eerste boek van The Curry Guy (die review lees je hier) moest je echt even de tijd nemen voor de recepten en gerechten die er in staan. Dit tweede boek biedt snellere en makkelijkere recepten. Hoera!
Want waar je je voorheen misschien liet afschrikken door de lange lijst met ingrediënten en de ogenschijnlijk ingewikkelde manier van koken, laat dit boek je zien dat het allemaal niet zo verschrikkelijk ingewikkeld hoeft te zijn. En dat is goed nieuws. Want de Indiase keuken is héérlijk!
The Curry Guy Easy
Net als in het vorige boek staan er ook in dit boek héél veel recepten, 100 om precies te zijn. Met de versimpelde versie van de basiscurrysaus kun je heel gemakkelijk veel van de klassieke Indiase currygerechten maken. In het vorige boek stonden ook zelfgemaakte specerijenmengsels. Dit boek laat zien dat ook met kant en klare mixen je de recepten kunt maken.
Tips om tijd te besparen
Het boek start met een gedegen uitleg. Zeker als je niet zo thuis bent in de Indiase keuken is het goed om die paar pagina’s door te nemen voor je begint. Ook worden er een aantal tips gegeven om het koken nóg sneller te doen, met behulp van wat smokkeltips.
Indiase recepten
Waar je ook trek in hebt, er is wel een recept voor. Voorgerechten, topcurry’s, klassieke curry’s, vis, vegetarisch, bijgerechten, noem maar op! Het fijne is ook nog eens dat de Indiase keuken veel meer kidsproof is dan je zou denken. Het hoeft niet allemaal mega pittig te zijn. Voor wie dat wel wil zijn er trouwens ook meer dan genoeg recepten.
Koken uit The Curry Guy easy
Ik maakte als eerste de Saag Paneer uit het boek. Het is een van mijn favoriete Indiase vegetarische gerechten. Paneer is een Indiase kaas die ook in de Nederlandse supermarkten steeds vaker te vinden is. Als je voor het eerst iets uit de Indiase keuken maakt is dit echt een topper. Heel makkelijk en ook nog eens mild gekruid. Wij aten het met rijst als hoofdgerecht. Je kunt het ook als bijgerecht doen als je meerdere recepten uit het boek wilt maken. Het recept vind je vandaag in ieder geval op Smulpaapje
De makkelijke Indiase keuken thuis
The Curry Guy Easy is echt een boek om mee aan de slag te gaan als je op een niet te moeilijke manier thuis met de Indiase keuken aan de slag wilt. Toegankelijke receptuur, goed uitgelegd en ook dit boek is prachtig gefotografeerd. The Curry Guy Easy wordt in Nederland uitgegeven door Good Cook, kost € 20,95 en is in de boekhandel en online te koop.
Gepubliceerd op 6 maart 2019