Terugblik 2016Het is inmiddels een traditie, die in 2012 begon en in 2013, 2014 en 2015 doorging. Ook dit jaar kijk ik terug op een jaar Smulpaapje. En net als vorig jaar, was me het jaartje wel.

Het jaar dat ik de grote sprong waagde. Het jaar met een van de meeste gestelde vragen ooit én het jaar dat ik beter dan ooit weet wat ik met Smulpaapje wil. Kijk je mee terug?

Wat eten we vandaag?

Hoewel het boek in boektermen al “bejaard” is, is het succes van vorig jaar ook dit jaar nog voelbaar. Er komt een 2e druk. Iets waar ik serieus nooit rekening mee heb gehouden toen het boek in 2014 de wereld in kwam. Meer dan 5000 verkochte exemplaren. Ik vind het nogal wat…

Smulpaapje.nl

Vorig jaar was ik al in de wolken van gemiddeld 12.000 unieke bezoekers per maand. Dat aantal is inmiddels ruimschoots verdubbeld. Dit jaar weten weer veel meer mensen de site te vinden en wordt de content gewaardeerd. Er komen ook meer reacties op de site, op de artikelen op Facebook. Gemaakte gerechten worden gedeeld. Echt onwijs tof!


foto: Rinze Vegelien voor The Cooking Resolution

Fulltime Smulpaapje

In januari van dit jaar vertel ik op kantoor, waar ik werk als social media adviseur, dat ik mijn baan opzeg om me full time te storten op Smulpaapje. Een enorme stap. Van de zekerheid van een baan en inkomen, naar de onzekerheid van inkomsten maar gaan voor waar ik met heel mijn hart in geloof. Een stap waar ik nog ieder dag dolblij mee ben.

Voor de volle 100% me kunnen storten op datgene waar ik in geloof; goed eten voor kinderen, uit & thuis. Het word er niet minder druk op. Ik maak dagen waarbij ik me afvraag hoe ik hier voorheen in hemelsnaam nog een baan naast had (oh ja, die ochtenden om 5u al op, om te werken voor ik naar kantoor ging… ik weet het weer…).

Opdrachtgevers Smulpaapje

Want naast de artikelen en recepten die ik voor Smulpaapje maak, ben ik ook druk voor opdrachtgevers. Zo ontwikkel ik een hele reeks recepten voor Tijd voor Paprika.nl, neem ik een video op voor Albert Heijn in het kader van een gezondere avondvierdaagse, werk ik mee aan een maatschappelijk traject in het kader van gezond eten voor kinderen op school en ontwikkel ik een kidsconcept voor een restaurant. Het is zó heerlijk om dag in dag uit bezig te zijn met iets waar je zó in gelooft.

De meest gestelde vraag dit jaar

Wat ik niet doe? Sponsored content. Dat deed ik al niet toen ik Smulpaapje "er nog bij deed", maar ook nu is dat niet de manier waarop ik mijn geld verdien. Maar hoe verdien je je geld dan wel? Het is de meest gestelde vraag van het afgelopen jaar.

Met achter de schermen werk dus. Met opdrachten die jullie niet direct hier op de site terug zien. Met werk, zoals ik dat hier boven al beschreef. Ik heb in de basis niks tegen sponsored content, dat moet ieder voor zich weten. Alleen ik vind het voor Smulpaapje op dit moment niet de manier.

Smulpaapje 5 jaar

En dan is het al weer bijna 2016. Ook een bijzonder jaar, want volgend jaar bestaat Smulpaapje 5 jaar. En dat gaan we vieren. Jij en ik. Samen. Met onwijs toffe acties, met geweldige prijzen en met nog heel veel meer mooi Smulpaapjewerk. Ik verheug me er enorm op.

bubbels.jpg

Dag 2016, hallo 2017!

Ik verheug me enorm op het nieuwe jaar. Heb zin om aan de slag te gaan met alle plannen die we aan het maken zijn. Maar eerst genieten van de laatste dagen van dit jaar. Voor wie een minder 2016 heeft gehad wens ik je een beter 2017. Voor wie, net als ik – grotendeels – een heerlijk 2016 had wens ik je in 2017 niks minder.

Eet ook in 2017, kook vers voor je gezin, eet lekker samen, geniet, ben zuinig op elkaar en maak als het even kan van iedere dag een klein feestje. Pak de momenten die je kunt, het leven is te kostbaar om voor lief te nemen.

Liefs,

Susan

Gepubliceerd op 25 december 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.