Terug naar school special – Sushi sandwiches



Ik zeg het al vanaf het begin dat ik bezig ben met lunchtrommels, er is niks mis met een boterham in de trommel. Maar soms wil je wél wat variatie, ook in die boterhammen. Speciaal daarvoor zijn deze sushi sandwiches. Opgerolde boterhammen, niks meer en niks minder.

Maar wel met 3 lekkere, anders dan anders, vullingen. Gewoon. Omdat variatie lekker is!

Wat heb je nodig:

Volkoren casinobrood, korstjes eraf gesneden
Deegroller, om het brood is platter te rollen

Vullingen:

pesto & kaas & komkommer (de komkommer snijd je met een kaasschaaf in linten, dat rolt het makkelijkst)
Pindakaas & frambozen (of kies voor banaan, aardbei etc. Ik gebruikte Mister Kitchens kokos & maple pindakaas)
Spinazie & honingmosterd & gerookte kipfilet (verwijder de stengeltjes van de spinazie voor je ze op het brood legt)

Zo maak je ze

Rol het brood iets platter. Besmeer met de ingrediënten naar keuze. Rol dan strak op en verpak de rolletjes in huishoudfolie, die je als een worstje strak draait. Leg in de koelkast, zodat het een beetje kan opstijven. Dit is dus ideaal om de avond ervoor al te doen. Met deze 3 vullingen bleek het in ieder geval prima te kunnen, zonder dat het brood er zompig van werd.

Op de dag zelf snijd je het rolletje in stukjes en leg je het in de trommel, die je aanvult met bijvoorbeeld plakjes komkommer, tomaatjes of andere favoriete groente!

Gepubliceerd op 19 augustus 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.