Terug naar school special – Sushi sandwiches



Ik zeg het al vanaf het begin dat ik bezig ben met lunchtrommels, er is niks mis met een boterham in de trommel. Maar soms wil je wél wat variatie, ook in die boterhammen. Speciaal daarvoor zijn deze sushi sandwiches. Opgerolde boterhammen, niks meer en niks minder.

Maar wel met 3 lekkere, anders dan anders, vullingen. Gewoon. Omdat variatie lekker is!

Wat heb je nodig:

Volkoren casinobrood, korstjes eraf gesneden
Deegroller, om het brood is platter te rollen

Vullingen:

pesto & kaas & komkommer (de komkommer snijd je met een kaasschaaf in linten, dat rolt het makkelijkst)
Pindakaas & frambozen (of kies voor banaan, aardbei etc. Ik gebruikte Mister Kitchens kokos & maple pindakaas)
Spinazie & honingmosterd & gerookte kipfilet (verwijder de stengeltjes van de spinazie voor je ze op het brood legt)

Zo maak je ze

Rol het brood iets platter. Besmeer met de ingrediënten naar keuze. Rol dan strak op en verpak de rolletjes in huishoudfolie, die je als een worstje strak draait. Leg in de koelkast, zodat het een beetje kan opstijven. Dit is dus ideaal om de avond ervoor al te doen. Met deze 3 vullingen bleek het in ieder geval prima te kunnen, zonder dat het brood er zompig van werd.

Op de dag zelf snijd je het rolletje in stukjes en leg je het in de trommel, die je aanvult met bijvoorbeeld plakjes komkommer, tomaatjes of andere favoriete groente!

Gepubliceerd op 19 augustus 2017


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 september 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 39

Geen idee wat je wilt eten de komende week? In dit weekmenu weer volop recepten voor een week lang lekker en snel aan tafel.
16 september 2020
muffins
 
Pumpkin spice muffins met coffee swirl

Het is een hele mond vol, maar dat zit je mond straks ook want deze pumpkin spice muffins met een swirl van roomkaas en koffie wil je écht maken!
15 september 2020
pumpkinpiespice web2.jpg
 
Zo maak je zelf pumpkin pie spices

Net als in Amerika aan de slag met pumpkin pie spice? Met dit recept voor pumpkin pie spices maak je dit aromatische kruidenmengsel zelf!
14 september 2020
 
Loaded nacho’s

Uit Borreltijd komen deze loaded nacho's, waarbij we een maaltijd hebben omgetoverd tot een borrelhapje. Family proof!
14 september 2020
 
Onion Bhaji

In Borreltijd staat een onion bhaji. Een Indiase uienbeignet, die ik graag eet als we in Engeland zijn. Ik toverde 'm om tot heerlijk borrelhapje.
13 september 2020
 
Groene groentesoep met broccoli & erwtjes

In deze groentesoep zitten héél veel groene groente. Meer dan 750 gram groente gaat er in deze heerlijke groene soep met broccoli en erwtjes.