Taco’s met gehakt en mango



Een mild pittige gehaktsaus met het friszoete van mango. Het maakt deze taco’s éxtra lekker. En wat ik nog fijner vindt, je hele gerecht is in nog geen 20 minuten klaar. Dus een ideaal doordeweeks gerecht.

Maar wat dacht je van het feit dat je maar één pan nodig hebt. Perfect dus ook om op vakantie te maken, als je minder pitten en pannen hebt dan je gewend bent.

Voor 4 personen

1 ui, gesnipperd
1teen knoflook, fijngehakt
1el olie
1 rode paprika, in kleine blokjes
325g rundergehakt
1 blik zwarte bonen (á 400g), afgespoeld en uitgelekt
1 pot milde tacosaus (á 230g)
175g mangoblokjes, fijngesneden

Om te serveren

1 pak zachte mini tortilla’s (ik gebruikte Mesa Mexicana)
ijsbergsla, fijngesneden
zure room, naar smaak
optioneel: verse koriander

Snelle zwarte bonenchili

Verwarm de olie en fruit daarin de ui en knoflook 5 minuutjes in aan. Gehakt erbij, vuur wat hoger, en in 5 minuten rul en goudbruin bakken. De laatste 2 minuten bak je ook de paprikablokjes nog even mee. Tacosaus en bonen erbij en alles goed warm laten worden. Tot slot de mangoblokjes er voorzichtig doorscheppen

Taco’s met gehakt en mango

Verwarm de tortilla’s volgens de verpakking. Beetje ijsbergsla erop, goede schep van het gehaktmengsel en afmaken met een schepje zure room (en als je er van houdt wat verse koriander). Overigens ook heerlijk om in tacoschelpen te serveren, of gewoon zo bij wat gekookte zilvervliesrijst.

Gepubliceerd op 25 juni 2016


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 juli 2020
vega curry
 
Curry met aubergine en courgette

Deze geurige vegetarische curry met aubergine, courgette en tomaat staat in minder dan een half uur op tafel.
3 juli 2020
rabarber compote
 
Rabarber compote met aardbei

Dit is mogelijk het lekkerste recept dat ik heb voor rabarber compote. Met verse aardbeien erdoor, maar ook met een vleugje vanille en kaneel.
2 juli 2020
 
Twee weken zonder gas op Curaçao, hoe kook je dan?

Nee, we zijn niet aan het verbouwen. Toch hadden wij ruim twee weken in ons huis op Curaçao geen gas. Maar hoe kook je dan?
2 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 27

Een weekmenu brengt als het goed is rust in huis. Weten wat je gaat eten, geen eten hoeven weggooien, maar vooral lekker en snel aan tafel met het hele gezin. Dit eten we deze week.
30 juni 2020
restjes mosselen gebruiken
 
Spaanse mosselsoep met chorizo

Wat je doet met restjes mosselen? Deze soep maken natuurlijk. Want met het rokerige van chorizo geef je deze mosselsoep net die extra kick.
29 juni 2020
focaccia recept
 
Focaccia met olijf & zongedroogde tomaat

Hét recept voor Italiaanse focaccia met olijf en zongedroogde tomaat. Ik leg je ook uit hoe het deeg (met en zonder stoomoven) nooit kan mislukken.