Taco’s met gehakt en mango
Een mild pittige gehaktsaus met het friszoete van mango. Het maakt deze taco’s éxtra lekker. En wat ik nog fijner vindt, je hele gerecht is in nog geen 20 minuten klaar. Dus een ideaal doordeweeks gerecht.
Maar wat dacht je van het feit dat je maar één pan nodig hebt. Perfect dus ook om op vakantie te maken, als je minder pitten en pannen hebt dan je gewend bent.
Voor 4 personen
1 ui, gesnipperd
1teen knoflook, fijngehakt
1el olie
1 rode paprika, in kleine blokjes
325g rundergehakt
1 blik zwarte bonen (á 400g), afgespoeld en uitgelekt
1 pot milde tacosaus (á 230g)
175g mangoblokjes, fijngesneden
Om te serveren
1 pak zachte mini tortilla’s (ik gebruikte Mesa Mexicana)
ijsbergsla, fijngesneden
zure room, naar smaak
optioneel: verse koriander
Snelle zwarte bonenchili
Verwarm de olie en fruit daarin de ui en knoflook 5 minuutjes in aan. Gehakt erbij, vuur wat hoger, en in 5 minuten rul en goudbruin bakken. De laatste 2 minuten bak je ook de paprikablokjes nog even mee. Tacosaus en bonen erbij en alles goed warm laten worden. Tot slot de mangoblokjes er voorzichtig doorscheppen
Taco’s met gehakt en mango
Verwarm de tortilla’s volgens de verpakking. Beetje ijsbergsla erop, goede schep van het gehaktmengsel en afmaken met een schepje zure room (en als je er van houdt wat verse koriander). Overigens ook heerlijk om in tacoschelpen te serveren, of gewoon zo bij wat gekookte zilvervliesrijst.
Gepubliceerd op 25 juni 2016