Taco’s met gehakt en mango



Een mild pittige gehaktsaus met het friszoete van mango. Het maakt deze taco’s éxtra lekker. En wat ik nog fijner vindt, je hele gerecht is in nog geen 20 minuten klaar. Dus een ideaal doordeweeks gerecht.

Maar wat dacht je van het feit dat je maar één pan nodig hebt. Perfect dus ook om op vakantie te maken, als je minder pitten en pannen hebt dan je gewend bent.

Voor 4 personen

1 ui, gesnipperd
1teen knoflook, fijngehakt
1el olie
1 rode paprika, in kleine blokjes
325g rundergehakt
1 blik zwarte bonen (á 400g), afgespoeld en uitgelekt
1 pot milde tacosaus (á 230g)
175g mangoblokjes, fijngesneden

Om te serveren

1 pak zachte mini tortilla’s (ik gebruikte Mesa Mexicana)
ijsbergsla, fijngesneden
zure room, naar smaak
optioneel: verse koriander

Snelle zwarte bonenchili

Verwarm de olie en fruit daarin de ui en knoflook 5 minuutjes in aan. Gehakt erbij, vuur wat hoger, en in 5 minuten rul en goudbruin bakken. De laatste 2 minuten bak je ook de paprikablokjes nog even mee. Tacosaus en bonen erbij en alles goed warm laten worden. Tot slot de mangoblokjes er voorzichtig doorscheppen

Taco’s met gehakt en mango

Verwarm de tortilla’s volgens de verpakking. Beetje ijsbergsla erop, goede schep van het gehaktmengsel en afmaken met een schepje zure room (en als je er van houdt wat verse koriander). Overigens ook heerlijk om in tacoschelpen te serveren, of gewoon zo bij wat gekookte zilvervliesrijst.

Gepubliceerd op 25 juni 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.