Taco’s met gehakt en mango



Een mild pittige gehaktsaus met het friszoete van mango. Het maakt deze taco’s éxtra lekker. En wat ik nog fijner vindt, je hele gerecht is in nog geen 20 minuten klaar. Dus een ideaal doordeweeks gerecht.

Maar wat dacht je van het feit dat je maar één pan nodig hebt. Perfect dus ook om op vakantie te maken, als je minder pitten en pannen hebt dan je gewend bent.

Voor 4 personen

1 ui, gesnipperd
1teen knoflook, fijngehakt
1el olie
1 rode paprika, in kleine blokjes
325g rundergehakt
1 blik zwarte bonen (á 400g), afgespoeld en uitgelekt
1 pot milde tacosaus (á 230g)
175g mangoblokjes, fijngesneden

Om te serveren

1 pak zachte mini tortilla’s (ik gebruikte Mesa Mexicana)
ijsbergsla, fijngesneden
zure room, naar smaak
optioneel: verse koriander

Snelle zwarte bonenchili

Verwarm de olie en fruit daarin de ui en knoflook 5 minuutjes in aan. Gehakt erbij, vuur wat hoger, en in 5 minuten rul en goudbruin bakken. De laatste 2 minuten bak je ook de paprikablokjes nog even mee. Tacosaus en bonen erbij en alles goed warm laten worden. Tot slot de mangoblokjes er voorzichtig doorscheppen

Taco’s met gehakt en mango

Verwarm de tortilla’s volgens de verpakking. Beetje ijsbergsla erop, goede schep van het gehaktmengsel en afmaken met een schepje zure room (en als je er van houdt wat verse koriander). Overigens ook heerlijk om in tacoschelpen te serveren, of gewoon zo bij wat gekookte zilvervliesrijst.

Gepubliceerd op 25 juni 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.