Taco gehaktballetjes



Ik hou van gehaktballetjes op een borrelplank. In mijn boek Borreltijd staan Oosterse gehaktballetjes. Vandaag kies ik voor Mexicaanse gehaktballetjes, ook omdat er Mexicaanse garnalen in dit kerstborrelmenu staan waar ze fijn bij passen.

Ook nu kun je ervoor kiezen om zelf je tacokruiden te mixen, maar ik ging voor het gemak van dezelfde kruiden als bij de garnalen. Het resultaat is er niet minder om.

Kerstborrelhapje_tacogehaktballetje_Smulpaapje

Voor ongeveer 25 Mexicaanse taco gehaktballetjes

600g (bio) rundergehakt
2el tacokruiden (zelfgemaakt of van Euroma)
2el BBQ saus (maple chipotle van Stonewall Kitchen (via Foodelicious) of Roasted Garlic & sundried tomatoketchup van Heinz.(supermarkt)
Ik heb dit recept met beiden gebruikt en beide varianten zijn heerlijk, dus kies zelf welke je hebt/wilt)
1el neutrale olie
1 zak nacho’s (Santa Maria)
2el Red Mexican Salsa (La Morena)
1el zure room
½ avocado, geprakt of in kleine blokjes

Zo maak je de taco gehaktballetjes

Meng het gehakt met de kruiden en BBQ saus en draai er balletjes van ongeveer 25gram van. Die kun je tot gebruik, afgedekt, wegzetten in de koelkast. Zet een grote koekenpan op hoog vuur en verwarm de olie. Bak in 12 minuten de gehaktballetjes op medium vuur, om en om, goudbruin en gaar. De laatste 5 minuten mag het vuur wat hoger om ze een lekker goudbruin korstje te geven.

Mexicaanse borrel gehaktballetjes

Serveer de Mexicaanse gehaktballetjes op een nacho, waar je wat avocado op hebt gedaan en maak ze af met een mix van de salsa en zure room. Of serveer die er apart bij, als je dat lekkerder vindt.

Nog meer inspiratie voor borrelhapjes vind je hier.

Gepubliceerd op 8 december 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.