Taco gehaktballetjes



Ik hou van gehaktballetjes op een borrelplank. In mijn boek Borreltijd staan Oosterse gehaktballetjes. Vandaag kies ik voor Mexicaanse gehaktballetjes, ook omdat er Mexicaanse garnalen in dit kerstborrelmenu staan waar ze fijn bij passen.

Ook nu kun je ervoor kiezen om zelf je tacokruiden te mixen, maar ik ging voor het gemak van dezelfde kruiden als bij de garnalen. Het resultaat is er niet minder om.

Kerstborrelhapje_tacogehaktballetje_Smulpaapje

Voor ongeveer 25 Mexicaanse taco gehaktballetjes

600g (bio) rundergehakt
2el tacokruiden (zelfgemaakt of van Euroma)
2el BBQ saus (maple chipotle van Stonewall Kitchen (via Foodelicious) of Roasted Garlic & sundried tomatoketchup van Heinz.(supermarkt)
Ik heb dit recept met beiden gebruikt en beide varianten zijn heerlijk, dus kies zelf welke je hebt/wilt)
1el neutrale olie
1 zak nacho’s (Santa Maria)
2el Red Mexican Salsa (La Morena)
1el zure room
½ avocado, geprakt of in kleine blokjes

Zo maak je de taco gehaktballetjes

Meng het gehakt met de kruiden en BBQ saus en draai er balletjes van ongeveer 25gram van. Die kun je tot gebruik, afgedekt, wegzetten in de koelkast. Zet een grote koekenpan op hoog vuur en verwarm de olie. Bak in 12 minuten de gehaktballetjes op medium vuur, om en om, goudbruin en gaar. De laatste 5 minuten mag het vuur wat hoger om ze een lekker goudbruin korstje te geven.

Mexicaanse borrel gehaktballetjes

Serveer de Mexicaanse gehaktballetjes op een nacho, waar je wat avocado op hebt gedaan en maak ze af met een mix van de salsa en zure room. Of serveer die er apart bij, als je dat lekkerder vindt.

Nog meer inspiratie voor borrelhapjes vind je hier.

Gepubliceerd op 8 december 2019


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2021
vega curry
 
Weekmenu 2021 – week 38

Het weekmenu geeft je weer inspiratie voor doordeweekse maaltijden, waar het hele gezin van mee geniet. Of je nu voor vega, vis of vleesrecepten kiest.
20 september 2021
appeltaart recept met amandelspijs
 
Appeltaart met frangipane

Een klassieke appeltaartrecept met korstdeeg met een smeuïge frangipane op de bodem. Het is gewoon de lekkerste appeltaart die je kunt bedenken!
16 september 2021
ijs zonder ijsmachine
 
Bananen-aardbei ijs zonder ijsmachine

Toveren met restjes kun je wel aan Yvette van Boven overlaten. Geïnspireerd door haar Van Bovens Leftovers maakte ik er dit ijs mee.
14 september 2021
Zalm teriyaki bowl
 
Zalm teriyaki bowl

Er is niets lekkerder dan eten uit een kommetje. Deze zalm teriyaki bowl is daar geen uitzondering op. Zeker omdat je de teriyaki marinade zelf maakt.
13 september 2021
parelcouscous op Griekse wijze
 
Griekse parelcouscous met pigs in blankets

Een hele makkelijke maaltijd die ideaal is voor drukke dagen. Deze parelcouscous op Griekse wijze is in een handomdraai gemaakt.
10 september 2021
brownie cheesecake
 
Weekmenu 2021 – week 37

Het weekmenu zit weer bomvol makkelijke maaltijden, snelle recepten en inspiratie voor een week lang lekker samen eten.