Taco gehaktballetjes



Ik hou van gehaktballetjes op een borrelplank. In mijn boek Borreltijd staan Oosterse gehaktballetjes. Vandaag kies ik voor Mexicaanse gehaktballetjes, ook omdat er Mexicaanse garnalen in dit kerstborrelmenu staan waar ze fijn bij passen.

Ook nu kun je ervoor kiezen om zelf je tacokruiden te mixen, maar ik ging voor het gemak van dezelfde kruiden als bij de garnalen. Het resultaat is er niet minder om.

Kerstborrelhapje_tacogehaktballetje_Smulpaapje

Voor ongeveer 25 Mexicaanse taco gehaktballetjes

600g (bio) rundergehakt
2el tacokruiden (zelfgemaakt of van Euroma)
2el BBQ saus (maple chipotle van Stonewall Kitchen (via Foodelicious) of Roasted Garlic & sundried tomatoketchup van Heinz.(supermarkt)
Ik heb dit recept met beiden gebruikt en beide varianten zijn heerlijk, dus kies zelf welke je hebt/wilt)
1el neutrale olie
1 zak nacho’s (Santa Maria)
2el Red Mexican Salsa (La Morena)
1el zure room
½ avocado, geprakt of in kleine blokjes

Zo maak je de taco gehaktballetjes

Meng het gehakt met de kruiden en BBQ saus en draai er balletjes van ongeveer 25gram van. Die kun je tot gebruik, afgedekt, wegzetten in de koelkast. Zet een grote koekenpan op hoog vuur en verwarm de olie. Bak in 12 minuten de gehaktballetjes op medium vuur, om en om, goudbruin en gaar. De laatste 5 minuten mag het vuur wat hoger om ze een lekker goudbruin korstje te geven.

Mexicaanse borrel gehaktballetjes

Serveer de Mexicaanse gehaktballetjes op een nacho, waar je wat avocado op hebt gedaan en maak ze af met een mix van de salsa en zure room. Of serveer die er apart bij, als je dat lekkerder vindt.

Nog meer inspiratie voor borrelhapjes vind je hier.

Gepubliceerd op 8 december 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.