Taco gehaktballetjes



Ik hou van gehaktballetjes op een borrelplank. In mijn boek Borreltijd staan Oosterse gehaktballetjes. Vandaag kies ik voor Mexicaanse gehaktballetjes, ook omdat er Mexicaanse garnalen in dit kerstborrelmenu staan waar ze fijn bij passen.

Ook nu kun je ervoor kiezen om zelf je tacokruiden te mixen, maar ik ging voor het gemak van dezelfde kruiden als bij de garnalen. Het resultaat is er niet minder om.

Kerstborrelhapje_tacogehaktballetje_Smulpaapje

Voor ongeveer 25 Mexicaanse taco gehaktballetjes

600g (bio) rundergehakt
2el tacokruiden (zelfgemaakt of van Euroma)
2el BBQ saus (maple chipotle van Stonewall Kitchen (via Foodelicious) of Roasted Garlic & sundried tomatoketchup van Heinz.(supermarkt)
Ik heb dit recept met beiden gebruikt en beide varianten zijn heerlijk, dus kies zelf welke je hebt/wilt)
1el neutrale olie
1 zak nacho’s (Santa Maria)
2el Red Mexican Salsa (La Morena)
1el zure room
½ avocado, geprakt of in kleine blokjes

Zo maak je de taco gehaktballetjes

Meng het gehakt met de kruiden en BBQ saus en draai er balletjes van ongeveer 25gram van. Die kun je tot gebruik, afgedekt, wegzetten in de koelkast. Zet een grote koekenpan op hoog vuur en verwarm de olie. Bak in 12 minuten de gehaktballetjes op medium vuur, om en om, goudbruin en gaar. De laatste 5 minuten mag het vuur wat hoger om ze een lekker goudbruin korstje te geven.

Mexicaanse borrel gehaktballetjes

Serveer de Mexicaanse gehaktballetjes op een nacho, waar je wat avocado op hebt gedaan en maak ze af met een mix van de salsa en zure room. Of serveer die er apart bij, als je dat lekkerder vindt.

Nog meer inspiratie voor borrelhapjes vind je hier.

Gepubliceerd op 8 december 2019


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 september 2020
muffins
 
Pumpkin spice muffins met coffee swirl

Het is een hele mond vol, maar dat zit je mond straks ook want deze pumpkin spice muffins met een swirl van roomkaas en koffie wil je écht maken!
15 september 2020
pumpkinpiespice web2.jpg
 
Zo maak je zelf pumpkin pie spices

Net als in Amerika aan de slag met pumpkin pie spice? Met dit recept voor pumpkin pie spices maak je dit aromatische kruidenmengsel zelf!
14 september 2020
 
Loaded nacho’s

Uit Borreltijd komen deze loaded nacho's, waarbij we een maaltijd hebben omgetoverd tot een borrelhapje. Family proof!
14 september 2020
 
Onion Bhaji

In Borreltijd staat een onion bhaji. Een Indiase uienbeignet, die ik graag eet als we in Engeland zijn. Ik toverde 'm om tot heerlijk borrelhapje.
13 september 2020
 
Groene groentesoep met broccoli & erwtjes

In deze groentesoep zitten héél veel groene groente. Meer dan 750 gram groente gaat er in deze heerlijke groene soep met broccoli en erwtjes.
13 september 2020
 
Flammkuchen met bietjes & blauwe kaas

Een heerlijke Flammkuchen met Chioggia bietjes, hazelnoten en een milde blauwe kaas. De lekkerste Flammkuchen voor deze herfst.