Taco gehaktballetjes

Ik hou van gehaktballetjes op een borrelplank. In mijn boek Borreltijd staan Oosterse gehaktballetjes. Vandaag kies ik voor Mexicaanse gehaktballetjes, ook omdat er Mexicaanse garnalen in dit kerstborrelmenu staan waar ze fijn bij passen.
Ook nu kun je ervoor kiezen om zelf je tacokruiden te mixen, maar ik ging voor het gemak van dezelfde kruiden als bij de garnalen. Het resultaat is er niet minder om.
Voor ongeveer 25 Mexicaanse taco gehaktballetjes
600g (bio) rundergehakt
2el tacokruiden (zelfgemaakt of van Euroma)
2el BBQ saus (maple chipotle van Stonewall Kitchen (via Foodelicious) of Roasted Garlic & sundried tomatoketchup van Heinz.(supermarkt)
Ik heb dit recept met beiden gebruikt en beide varianten zijn heerlijk, dus kies zelf welke je hebt/wilt)
1el neutrale olie
1 zak nacho’s (Santa Maria)
2el Red Mexican Salsa (La Morena)
1el zure room
½ avocado, geprakt of in kleine blokjes
Zo maak je de taco gehaktballetjes
Meng het gehakt met de kruiden en BBQ saus en draai er balletjes van ongeveer 25gram van. Die kun je tot gebruik, afgedekt, wegzetten in de koelkast. Zet een grote koekenpan op hoog vuur en verwarm de olie. Bak in 12 minuten de gehaktballetjes op medium vuur, om en om, goudbruin en gaar. De laatste 5 minuten mag het vuur wat hoger om ze een lekker goudbruin korstje te geven.
Mexicaanse borrel gehaktballetjes
Serveer de Mexicaanse gehaktballetjes op een nacho, waar je wat avocado op hebt gedaan en maak ze af met een mix van de salsa en zure room. Of serveer die er apart bij, als je dat lekkerder vindt.
Nog meer inspiratie voor borrelhapjes vind je hier.
Gepubliceerd op 8 december 2019