Tabú opent de deuren naar Latijns AmerikaTabú Leiden

Het kan niet op, na Paco Ciao opent er weer een nieuw restaurant haar deuren in Leiden. Tabú richt zich op de Latijns Amerikaanse keuken. Dat zie je niet alleen in het interieur, natuurlijk ook in het eten maar zeker ook in de uitgebreide cocktailkaart. Wij mochten, vlak voor de officiële opening, komen proeven.

Latijns Amerikaanse keuken

Terwijl de final touches nog worden aangebracht worden onze tafels volgezet met een selectie van de gerechten van de kaart. De voorgerechten zijn al veelbelovend; tostada's met avocado en zalm, lekker knapperig en dat blijven ze ook, ook als ze even staan. Padron, empanadas en chimichurru. Ook die zijn lekker. De nacho's zijn niet heel bijzonder, maar is gewoon lekker. De ceviche mijn absolute favoriet!

Volop keuze voor groot & klein

Ook de selectie hoofdgerechten is fijn. Het vlees botermals, ook hierbij weer chimichurri en goed gegrilde mais. De garnalen sappig en smakelijk. De frietjes, mwoah, beetje overpriced voor wat je krijgt. De huiswijn daarentegen is weer van een perfecte prijs/pret verhouding.

Ook voor kleine gasten blijkt er, net als bij de andere zaken van de horecagroep, genoeg te kiezen. Die menukaart was op dat moment alleen nog niet klaar, dus dat gaan we nog een keer aan den lijve uitproberen!

Fijne aanwinst voor Leiden

Ook de nagerechten mochten we nog proeven, maar ik ben geen zoetekauw dus die zijn aan mij niet echt besteed. De churros was overigens lekker, net als de gegrilde ananas. De pasteis de nata en het ijs vond ik zo, zo.

Cocktailkaart

De cocktails daarentegen, yum! Iedere avond is er een shaker aanwezig, dus je kunt je uitleven qua soorten cocktails.

Bij Tabú kun je trouwens niet alleen 's avonds terecht. Ze zijn open vanaf 11u (misschien beetje vroeg voor een cocktail…),maar  de koffie is al een reden om een keer in de ochtend en/of voor de lunch te gaan.

Kortom, Tabú is een mooie aanwinst voor Leiden en een plek waar ik zeker nog een keer naar terug ga! Tabú vind je aan de Rembrandtstraat 27 in Leiden. Reserveren kan via de website

Gepubliceerd op 23 november 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
14 mei 2024
Susan Aretz migraine
 
Leven met migraine

Hoe doe je dat, leven met migraine? Ik ontdek het sinds een jaar en dat is geen eenvoudige ontdekkingsreis. Maar dit is hoe ik met migraine leef.
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]