Tabú opent de deuren naar Latijns AmerikaTabú Leiden

Het kan niet op, na Paco Ciao opent er weer een nieuw restaurant haar deuren in Leiden. Tabú richt zich op de Latijns Amerikaanse keuken. Dat zie je niet alleen in het interieur, natuurlijk ook in het eten maar zeker ook in de uitgebreide cocktailkaart. Wij mochten, vlak voor de officiële opening, komen proeven.

Latijns Amerikaanse keuken

Terwijl de final touches nog worden aangebracht worden onze tafels volgezet met een selectie van de gerechten van de kaart. De voorgerechten zijn al veelbelovend; tostada's met avocado en zalm, lekker knapperig en dat blijven ze ook, ook als ze even staan. Padron, empanadas en chimichurru. Ook die zijn lekker. De nacho's zijn niet heel bijzonder, maar is gewoon lekker. De ceviche mijn absolute favoriet!

Volop keuze voor groot & klein

Ook de selectie hoofdgerechten is fijn. Het vlees botermals, ook hierbij weer chimichurri en goed gegrilde mais. De garnalen sappig en smakelijk. De frietjes, mwoah, beetje overpriced voor wat je krijgt. De huiswijn daarentegen is weer van een perfecte prijs/pret verhouding.

Ook voor kleine gasten blijkt er, net als bij de andere zaken van de horecagroep, genoeg te kiezen. Die menukaart was op dat moment alleen nog niet klaar, dus dat gaan we nog een keer aan den lijve uitproberen!

Fijne aanwinst voor Leiden

Ook de nagerechten mochten we nog proeven, maar ik ben geen zoetekauw dus die zijn aan mij niet echt besteed. De churros was overigens lekker, net als de gegrilde ananas. De pasteis de nata en het ijs vond ik zo, zo.

Cocktailkaart

De cocktails daarentegen, yum! Iedere avond is er een shaker aanwezig, dus je kunt je uitleven qua soorten cocktails.

Bij Tabú kun je trouwens niet alleen 's avonds terecht. Ze zijn open vanaf 11u (misschien beetje vroeg voor een cocktail…),maar  de koffie is al een reden om een keer in de ochtend en/of voor de lunch te gaan.

Kortom, Tabú is een mooie aanwinst voor Leiden en een plek waar ik zeker nog een keer naar terug ga! Tabú vind je aan de Rembrandtstraat 27 in Leiden. Reserveren kan via de website

Gepubliceerd op 23 november 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.