Tabouleh met granaatappel



Tabouleh met granaatappel

Hoewel een salade op basis van bulgur en kruiden natuurlijk niet direct een borrelhapje is, hoort een salade wat mij betreft wel thuis op een borrelplank/-tafel. Voor als je iets meer wilt dan alleen een ‘one bite’ hapje.

Deze tabouleh maakte ik met heel veel verse kruiden, een klein beetje fijngesneden groente en een lekkere azijn. Meer heb je niet nodig voor héél veel smaak.

Tabouleh – een schaal vol
150g bulgur
150g tomaat, in kleine stukjes (zonder zaadlijst/vocht)
225g snackkomkommer, in kleine stukjes (zonder zaadlijst)
20g platte peterselie, fijngesneden
10g verse munt, fijngesneden
1el (granaat)appelazijn (via Foodelicious)
½ el extra vierge olijfolie
granaatappelpitjes, zoveel je wilt
zout & peper
optioneel: 100g feta, verkruimeld

Tabouleh met kruiden

Het fijne van dit recept is dat je het heel prima van te voren klaar kunt maken en eigenlijk alleen maar meer smaak krijgt door het een dagje te laten staan. Kook de bulgur volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en terwijl het afkoelt meng je er de andere ingrediënten door. Proef of het nog zout, peper, olie of azijn extra behoeft.

Laat helemaal afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik. Garneer, vlak voor je opdient, met granaatappelpitjes en nog wat extra fijne kruiden. Serveer liefst wel op kamertemperatuur, dan komen de smaken nóg beter tot z’n recht.

Gepubliceerd op 8 december 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.