Tabouleh met granaatappel



Tabouleh met granaatappel

Hoewel een salade op basis van bulgur en kruiden natuurlijk niet direct een borrelhapje is, hoort een salade wat mij betreft wel thuis op een borrelplank/-tafel. Voor als je iets meer wilt dan alleen een ‘one bite’ hapje.

Deze tabouleh maakte ik met heel veel verse kruiden, een klein beetje fijngesneden groente en een lekkere azijn. Meer heb je niet nodig voor héél veel smaak.

Tabouleh – een schaal vol
150g bulgur
150g tomaat, in kleine stukjes (zonder zaadlijst/vocht)
225g snackkomkommer, in kleine stukjes (zonder zaadlijst)
20g platte peterselie, fijngesneden
10g verse munt, fijngesneden
1el (granaat)appelazijn (via Foodelicious)
½ el extra vierge olijfolie
granaatappelpitjes, zoveel je wilt
zout & peper
optioneel: 100g feta, verkruimeld

Tabouleh met kruiden

Het fijne van dit recept is dat je het heel prima van te voren klaar kunt maken en eigenlijk alleen maar meer smaak krijgt door het een dagje te laten staan. Kook de bulgur volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en terwijl het afkoelt meng je er de andere ingrediënten door. Proef of het nog zout, peper, olie of azijn extra behoeft.

Laat helemaal afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik. Garneer, vlak voor je opdient, met granaatappelpitjes en nog wat extra fijne kruiden. Serveer liefst wel op kamertemperatuur, dan komen de smaken nóg beter tot z’n recht.

Gepubliceerd op 8 december 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.