Tabouleh met granaatappel



Tabouleh met granaatappel

Hoewel een salade op basis van bulgur en kruiden natuurlijk niet direct een borrelhapje is, hoort een salade wat mij betreft wel thuis op een borrelplank/-tafel. Voor als je iets meer wilt dan alleen een ‘one bite’ hapje.

Deze tabouleh maakte ik met heel veel verse kruiden, een klein beetje fijngesneden groente en een lekkere azijn. Meer heb je niet nodig voor héél veel smaak.

Tabouleh – een schaal vol
150g bulgur
150g tomaat, in kleine stukjes (zonder zaadlijst/vocht)
225g snackkomkommer, in kleine stukjes (zonder zaadlijst)
20g platte peterselie, fijngesneden
10g verse munt, fijngesneden
1el (granaat)appelazijn (via Foodelicious)
½ el extra vierge olijfolie
granaatappelpitjes, zoveel je wilt
zout & peper
optioneel: 100g feta, verkruimeld

Tabouleh met kruiden

Het fijne van dit recept is dat je het heel prima van te voren klaar kunt maken en eigenlijk alleen maar meer smaak krijgt door het een dagje te laten staan. Kook de bulgur volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en terwijl het afkoelt meng je er de andere ingrediënten door. Proef of het nog zout, peper, olie of azijn extra behoeft.

Laat helemaal afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik. Garneer, vlak voor je opdient, met granaatappelpitjes en nog wat extra fijne kruiden. Serveer liefst wel op kamertemperatuur, dan komen de smaken nóg beter tot z’n recht.

Gepubliceerd op 8 december 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.