Tabouleh met granaatappel



Tabouleh met granaatappel

Hoewel een salade op basis van bulgur en kruiden natuurlijk niet direct een borrelhapje is, hoort een salade wat mij betreft wel thuis op een borrelplank/-tafel. Voor als je iets meer wilt dan alleen een ‘one bite’ hapje.

Deze tabouleh maakte ik met heel veel verse kruiden, een klein beetje fijngesneden groente en een lekkere azijn. Meer heb je niet nodig voor héél veel smaak.

Tabouleh – een schaal vol
150g bulgur
150g tomaat, in kleine stukjes (zonder zaadlijst/vocht)
225g snackkomkommer, in kleine stukjes (zonder zaadlijst)
20g platte peterselie, fijngesneden
10g verse munt, fijngesneden
1el (granaat)appelazijn (via Foodelicious)
½ el extra vierge olijfolie
granaatappelpitjes, zoveel je wilt
zout & peper
optioneel: 100g feta, verkruimeld

Tabouleh met kruiden

Het fijne van dit recept is dat je het heel prima van te voren klaar kunt maken en eigenlijk alleen maar meer smaak krijgt door het een dagje te laten staan. Kook de bulgur volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en terwijl het afkoelt meng je er de andere ingrediënten door. Proef of het nog zout, peper, olie of azijn extra behoeft.

Laat helemaal afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik. Garneer, vlak voor je opdient, met granaatappelpitjes en nog wat extra fijne kruiden. Serveer liefst wel op kamertemperatuur, dan komen de smaken nóg beter tot z’n recht.

Gepubliceerd op 8 december 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!