Susan pakt uit in september



Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je. Want in elke categorie zitten er pareltjes tussen die je wilt uitproberen!

1.Alcoholvrije drankjes

Laten we met die alcoholvrije drankjes beginnen. Want wat word ik blij van de enorme ontwikkeling die het alcoholvrije schap heeft doorgemaakt de laatste jaren. Ik schreef al eerder over de alcoholvrije trend, maar ik moet zeggen dat de trend wel here to stay is. Ik kreeg er de afgelopen tijd meerdere toegestuurd:

  • ISH ready made cocktails

    Laten we beginnen met de pre-mix cocktails van ISH. Een Deense start-up die inmiddels al bij Albert Heijn in het schap ligt (ren daar maar alvast naar toe!). Nadat ik de eerste van de vier blikjes had geproefd (ik begon met de Spritz) ben ik letterlijk linea recta naar de winkel gegaan om ze bij te kopen. Wat een schot in de roos!
       Susan pakt uit

    Hoog op smaak, eigenlijk precíes zoals zijn alcoholische broertje en dan toch alcoholvrij. Oprecht van onder de indruk. Een blikje kost € 2,19 per stuk en er zijn 4 verschillende cocktails. Ook ideaal om koud te hebben liggen als je wel zin hebt in een cocktail, maar – in het geval van een Spritz – niet meteen een hele fles prosecco wil open trekken.

  • BAX Botanicals

    Nog zo’n Scandinavisch goed gelukt alcoholvrij assortiment komt van BAX botanicals. Zij hebben twee verschillende alcoholvrije gin tonics. En doordat ze zo lekker kruidig en fris zijn word ik ook hier enorm blij van.
    De alcoholvrije GT’s zijn er in een kant en klare pre-mix in een blikje. Of als je liever zelf mixt zijn ze ook per fles verkrijgbaar. De blikjes kosten € 3,25 per stuk. De fles is € 26,95 en via de site van No Low te koop.

    Susan pakt uit

  • Sparkling Tea Company

    Dit is een oude vertrouwde, maar blijft een topper. De alcoholvrije bubbel van de Copenhagen Sparkling Tea Company. Yep, wederom een scandinavisch merk dat snapt hoe je goeie alcoholvrije drankjes maakt. Toch grappig dat al deze nieuwe alcoholvrije opties uit het hoge Noorden komen.

    Deze bubbel is op basis van thee. Er zijn 5 verschillende versies. Twee daarvan zijn 0% alcohol en de andere drie zijn low alcohol, 5%. Want ook low alcohol zie je steeds vaker als alternatief voor de alcoholhoudende bubbel.
    Een fles kost € 21,49 en is via de website van No Low te koop.

2. Chocoladeballetjes van Tony’s Chocolonely

Laten we eens overstappen op chocola, want ook daar is er volop ontwikkeling en wel bij Tony’s Chocolonely. Het chocolademerk dat tot missie heeft de chocolade industrie slaafvrij te maken. Dat doen ze al járen met heel veel verschillende chocoladerepen. Lekker, maar vaak heb ik na één blokje wel even genoeg.

Susan pakt uit

En toen kwamen er de zakken met chocoladeballetjes… Oh My God! Die zijn lékker! Maar echt in de categorie, zak open = zak leeg. En voor iemand die niet van zoet houdt is dat nogal een statement. Oké, het lukt me nog steeds niet om een zak in één keer leeg te eten, maar in theorie is de kans aanwezig….  Vijf smaken zijn er en ik kan niet eens één favoriet noemen, want ze zijn allemaal lekker!

5 smaken Lil’bits van Tony’s :

  • Melk Karamel Zeezout Cookie
  • Triple Chocolate
  • Melk Marshmellow & Biscuit (denk s’mores!)
  • Melk Hazelnoot
  • Puur Sinaasappel Chocokoek (vegan)

In bite size category is er nog geen enkel merk dat hun boeren een eerlijke prijs (de LIRP – leefbaar inkomenprijs) betaalt. Tony’s is de eerste en laat zien dat het mogelijk is. Een zak kost € 2,99

3. Najaarscollectie Catrice

Iets heel anders nu, make-up. Want het is weer tijd voor de najaarscollecties van de verschillende make-up merken. Ik kreeg een heerlijk pakketje van Catrice en ben verliefd op onder meer het palet. Die paars/roze tinten zijn zo prachtig. En uit ervaring weet ik hoe goed gepigmenteerd de oogschaduw van Catrice is.

Susan pakt uit

Ik ben uiteraard met het palet aan de slag gegaan en je krijgt er echt een fantastische look mee! De nagellak is er in verschillende kleuren. Van subtiel tot voluit glitter. Geweldig met de feestdagen.

Susan pakt uit

Alle artikelen zijn vanaf nu bij Kruidvat verkrijgbaar!

4. Verpakt desembrood uit België

Normaliter ben ik er niet zo van, verpakt brood. Toch koop ik al jaren verpakt desemstokbrood bij de Sligro, omdat het simpelweg de lekkerste is die ik ken en het handig is om op voorraad te hebben. Het brood wordt gemaakt door de vlaamse bio bakkerij De Trog. Die staan ook echt nog voor ambacht. Dus geen broodverbeteraars of andere fratsen. De enige verbeteraar die bij De Trog gebruikt wordt is tijd. De bakkers respecteren de broodnodige rust- en rijstijden van het deeg en het natuurlijk gistingsproces.

Susan pakt uit

Sommige broden kennen een proces van wel meer dan 24 uur! Dit zorgt er niet alleen voor dat het brood langer houdbaar is, maar hierdoor krijgen alle aroma’s ook ruimschoots de tijd zich te ontwikkelen. Maar ja, niet iedereen heeft een pas van de Sligro om daar dit brood te kopen. Wat een goed nieuws dan ook dat je het (en nog veel meer brood uit het assortiment) nu ook via Crisp te bestellen is. En echt, dat is de moeite waard.

Gepubliceerd op 9 september 2023


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]
23 december 2023
 
Terugblik 2023

Al een aantal jaren traditie op de site, een terugblik op het jaar. En wat een jaar was het zeg… Poeh! Ben je er klaar voor? Dan gaan we terug in de tijd!
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.