Supersnelle borrelhapjesSupersnelle borrelhapjes, waar je niet lang voor in de keuken hoeft te staan. Ik heb ze voor je!

Soms wil je  wel wat op tafel zetten, voor tijdens de borrel, maar heb je geen zin om daar lang voor in de keuken te staan. Voor die momenten heb ik twee supersnelle borrelhapjes voor je.

Het enige dat je eigenlijk hoeft te doen is de losse componenten samen te brengen. Prikkertje erdoor en klaar ben. De ideale supersnelle borrelhapjes dus!

manchego hapje

Spaanse tapasprikker

Spaanse schapenkaas, zoals Manchego
Spaanse rauwe ham, zoals Serrano
Spaanse zwarte olijven

Je kunt er ook een Italiaanse prikker van maken door Italiaanse kaas, ham en olijven te kiezen.

Je hoeft alleen maar de kaas in blokjes te snijden, de ham op te rollen en in stukjes te snijden. Ham op de kaas, daar bovenop een olijf. Prikker erdoor. Klaar! Serveer op kamertemperatuur.

dadelsboursin borrelhapje

Dadels met pecannoten & kruidenkaas

1 klein doosje boursin (of andere kruidenkaas)
een paar gezouten pecannoten
gedroogde (of verse) dadels

Snijd een mini topje af van de dadel, zodat ‘ie wat steviger op de schaal ligt. Leg daar bovenop een pecannoot en besmeer die, royaal, met de kruidenkaas. Andersom kan ook, eerst kruidenkaas dan de pecannoot. Dat ligt steviger, maar vond ik er visueel minder mooi uitzien. Voor welke optie je ook gaat, dit is een supersnel en lekker hapje waarin je zout, zoet én crunch proeft. Probeer maar!

Nog meer borrelinspiratie

Wil je meer supersnelle borrelhapjes? Bestel dan mijn nieuwste borrelboek Altijd borreltijd. Met maar 5 ingrediënten maak je de lekkerste borrelhapjes in no time klaar!

Gepubliceerd op 19 december 2022


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.