Supersnelle borrelhapjes

Supersnelle borrelhapjes, waar je niet lang voor in de keuken hoeft te staan. Ik heb ze voor je!
Soms wil je wel wat op tafel zetten, voor tijdens de borrel, maar heb je geen zin om daar lang voor in de keuken te staan. Voor die momenten heb ik twee supersnelle borrelhapjes voor je.
Het enige dat je eigenlijk hoeft te doen is de losse componenten samen te brengen. Prikkertje erdoor en klaar ben. De ideale supersnelle borrelhapjes dus!
Spaanse tapasprikker
Spaanse schapenkaas, zoals Manchego
Spaanse rauwe ham, zoals Serrano
Spaanse zwarte olijven
Je kunt er ook een Italiaanse prikker van maken door Italiaanse kaas, ham en olijven te kiezen.
Je hoeft alleen maar de kaas in blokjes te snijden, de ham op te rollen en in stukjes te snijden. Ham op de kaas, daar bovenop een olijf. Prikker erdoor. Klaar! Serveer op kamertemperatuur.
Dadels met pecannoten & kruidenkaas
1 klein doosje boursin (of andere kruidenkaas)
een paar gezouten pecannoten
gedroogde (of verse) dadels
Snijd een mini topje af van de dadel, zodat ‘ie wat steviger op de schaal ligt. Leg daar bovenop een pecannoot en besmeer die, royaal, met de kruidenkaas. Andersom kan ook, eerst kruidenkaas dan de pecannoot. Dat ligt steviger, maar vond ik er visueel minder mooi uitzien. Voor welke optie je ook gaat, dit is een supersnel en lekker hapje waarin je zout, zoet én crunch proeft. Probeer maar!
Nog meer borrelinspiratie
Wil je meer supersnelle borrelhapjes? Bestel dan mijn nieuwste borrelboek Altijd borreltijd. Met maar 5 ingrediënten maak je de lekkerste borrelhapjes in no time klaar!
Gepubliceerd op 19 december 2022