Supersnelle borrelhapjesSupersnelle borrelhapjes, waar je niet lang voor in de keuken hoeft te staan. Ik heb ze voor je!

Soms wil je  wel wat op tafel zetten, voor tijdens de borrel, maar heb je geen zin om daar lang voor in de keuken te staan. Voor die momenten heb ik twee supersnelle borrelhapjes voor je.

Het enige dat je eigenlijk hoeft te doen is de losse componenten samen te brengen. Prikkertje erdoor en klaar ben. De ideale supersnelle borrelhapjes dus!

manchego hapje

Spaanse tapasprikker

Spaanse schapenkaas, zoals Manchego
Spaanse rauwe ham, zoals Serrano
Spaanse zwarte olijven

Je kunt er ook een Italiaanse prikker van maken door Italiaanse kaas, ham en olijven te kiezen.

Je hoeft alleen maar de kaas in blokjes te snijden, de ham op te rollen en in stukjes te snijden. Ham op de kaas, daar bovenop een olijf. Prikker erdoor. Klaar! Serveer op kamertemperatuur.

dadelsboursin borrelhapje

Dadels met pecannoten & kruidenkaas

1 klein doosje boursin (of andere kruidenkaas)
een paar gezouten pecannoten
gedroogde (of verse) dadels

Snijd een mini topje af van de dadel, zodat ‘ie wat steviger op de schaal ligt. Leg daar bovenop een pecannoot en besmeer die, royaal, met de kruidenkaas. Andersom kan ook, eerst kruidenkaas dan de pecannoot. Dat ligt steviger, maar vond ik er visueel minder mooi uitzien. Voor welke optie je ook gaat, dit is een supersnel en lekker hapje waarin je zout, zoet én crunch proeft. Probeer maar!

Nog meer borrelinspiratie

Wil je meer supersnelle borrelhapjes? Bestel dan mijn nieuwste borrelboek Altijd borreltijd. Met maar 5 ingrediënten maak je de lekkerste borrelhapjes in no time klaar!

Gepubliceerd op 19 december 2022


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.