Homemade Strawberry cheesecake roomijs

Volgens mij zijn er ijsmerken die deze smaak ook in het assortiment hebben, maar vanaf nu kun je – als je een ijsmachine hebt – thuis gewoon zelf je verse aardbeien cheesecake ijs maken. En daar moet je maar gewoon ongegeneerd, bolletje voor bolletje, van genieten. Want lékker dat het is. En ja, het heet roomijs met een reden 😉
Voor een hele bak vol
1 blikje gecondenseerde melk (375g)
200ml slagroom
1tl vanille extract
100g roomkaas
100g aardbeienjam
200g aardbeien, zonder kroontje
1el citroensap
Voor erdoor
200g aardbeien, in kleine stukjes
200g verkruimelde (gember) koekjes
Homemade strawberry cheesecake ijs
Meng alle ingrediënten in een blender/foodprocessor en zet minstens 2 uur koud weg. Vlak voor je ijs gaat draaien zet je de machine alvast koud. Dan het mengsel erin en volgens het roomijs programma laten draaien. Aan het eind van het programma de stukjes aardbei en koek erdoor (laten) mengen.
Doe alles in een (koude) diepvriesbak en zet nu minstens een nacht weg. Haal het een kwartier voor je het ijs wilt serveren uit de vriezer, zodat je makkelijk bolletjes kunt scheppen. Enjoy!
Gepubliceerd op 17 juni 2018