Staycation op CuraçaoMaaike ging op staycation op Curaçao. En dat betekende een boomhut, maar ook een orkaan. Plus Coranatips voor als je naar Curaço wil. En nu wil ik ook op staycation op Curaçao 😉

Staycation Curaçao

In juli kwamen twee goede vrienden uit Nederland een aantal weken bij ons logeren en we vonden het fijn om samen met hen een weekendje er tussenuit te gaan op ons eiland. Een staycation op Curaçao. Niet slecht hé?

Op twintig minuten rijden van ons huis ligt een klein eco resort genaamd Mondi Lodge en zij hebben sinds vorig jaar een heuse boomhut. En wiens (kinder)droom is het nou niet om een keertje in een echte boomhut te kunnen slapen? De vorige keer dat Coen en ik in Mondi Lodge waren, was ik hoogzwanger van onze zoon en deed ik nog yoga onder een prachtige boom. Danita (‘director’ van Mondi Lodge) vertelde toen al dat ze plannen hadden om rond deze boom een boomhut te bouwen. Dit bleef altijd in ons achterhoofd spoken en nu was het de perfecte gelegenheid om de boomhut eens zelf te proberen.

Kidsproof Curaçao

Omdat we onze zoon van (bijna) anderhalf mee hadden, wilden we eerst kijken of wij de boomhut kidsproof zouden vinden, anders zouden we ruilen met het huisje van onze vrienden. Wij hebben nogal een klimgeit op de wereld gezet en het eerste wat hij deed was ook de trap opklimmen die leidt naar de eerste etage van de boomhut. Ik kan mij voorstellen dat je dat als ouders spannend vindt, maar aangezien onze klimgeit zo bedreven is, vormde dit voor ons geen obstakel.

Oase van rust

De hele boomhut is op zo’n manier gebouwd dat je op verschillende plekken de boom door het hele huis ziet, zonder dat deze beschadigd wordt. Op de begane grond is de slaapkamer, een apart toilet en een buitendouche waardoor je je één voelt met de natuur. Het water dat wordt gebruikt tijdens het douchen, stroomt weer terug in de natuur. Daarom wordt ook gevraagd zoveel mogelijk hun eco doucheproducten te gebruiken.

curaçao

Met de eerder genoemde trap kom je op het overdekte, maar verder open terras. Op de loungebanken konden we relaxen met een drankje terwijl onze zoon aan het schommelen was in de hangstoel. Echt een oase van rust, waardoor we eigenlijk geen enkele behoefte hadden om gelijk weer op pad te gaan.

We zijn dus op vrijdagmiddag op het resort gebleven bij de beestjes (ezels, katten en honden) en het zwembad. Eten hebben we afgehaald en bij de boomhut opgegeten. Lekker lummelen! Die nacht sliepen we dus voor het eerst in een boomhut terwijl we buiten het ruisen van de bladeren en takken hoorden. A (kids) dream come true!

Orkaan Gonzalo

Op zaterdag zijn we, na een hele relaxte ochtend met koffie bij het zwembad  en een uitgebreid ontbijt, ook op het resort gebleven. Ook omdat orkaan Gonzalo onderweg was richting Curaçao. Nu valt Curaçao niet in de ‘hurricane belt’ (dat zijn de bovenwindse eilanden, waar Sint Maarten bijvoorbeeld onder valt), maar heel soms komt er ook een orkaan deze kant op.

Gonzalo zwakte gelukkig net op tijd af tot een tropische storm voordat hij aan land kwam. Maar dit betekende wel dat we getrakteerd werden op een intense hoosbui, die van de zaterdagmiddag aanhield tot ver in de zondagochtend. De boomhut werd gedoopt.

Helaas zo letterlijk dat de regen door ons dak naar binnen kwam stromen en we na één nachtje boomhutavontuur noodgedwongen zijn verhuisd naar een ander huisje dat gelukkig nog vrij was. We hebben ons maar vermaakt met pizza, een biertje op de porch en old school rummikub.

strand curaçao

Cas Abou Curaçao

Op de zondag zijn we, nadat de regen eindelijk ophield, naar een van de witste stranden van Curaçao gereden: Cas Abou. Als je droomt over wit zand en blauw water, dan moet je hier zeker naartoe.

Na een zigzaggende rit met de auto om de diepe kuilen met water te vermijden in de zandweg richting het strand, kwamen we aan bij dit kleine paradijsje. Op dit strand hebben we de hele middag zandkastelen gebouwd en gesnorkeld.

Voor Coen, zoonlief en mij kwam er toen helaas al een einde aan onze staycation, want op maandag moest er weer gewerkt worden. Onze vrienden zijn nog een derde nacht gebleven en die hebben zich nog goed in de watten laten leggen.

Corona en Curaçao

Huh? Vrienden uit Nederland op Curaçao? Kan dat weer? Ja, sinds 1 juli is het mogelijk om Curaçao te bezoeken. Of voor ons om naar Nederland te reizen en weer terug te komen. Je moet wel in de 72 uur voordat je het vliegtuig instapt een PCR test hebben gedaan via de swab methode bij een erkend lab.

Wil jij binnenkort naar Curaçao? Houd dan voor de laatste informatie de website van de overheid in de gaten.

Gepubliceerd op 16 augustus 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
5 augustus 2022
Griekse aardappelsalade
 
Griekse aardappelsalade

Uit Vega zonder pakjes & zakjes komt deze Griekse aardappelsalade. Een fijne twist op de bekende Griekse salade en de perfecte maaltijdsalade.
5 augustus 2022
Pasta met snijbiet en hazelnootkruim
 
Pasta met snijbiet en hazelnootkruim

Snijbiet is een verrassend lekkere groente om te combineren met pasta. Door het hazelnootkruim voeg je textuur én smaak toe.
29 juli 2022
koolhydraatarme salade
 
Bloemkoolrijst salade met ras el hanout

De eerste salade die ik na onze vakantie maakte was deze met bloemkoolrijst en ras el hanout. In een kwartier klaar en, naast gezond, ontzettend lekker!
24 juli 2022
 
Zelfgemaakt roomijs met Tia Maria

Zelfgemaakt roomijs, met espresso & chocola. Oh yes! Dit Tia Maria roomijs wil je gemaakt hebben.
5 juli 2022
kruimeltaart
 
Kruisbessen kruimeltaart

Met kruisbessen maak je deze heerlijke zomerse kruimeltaart. Een eenvoudig kruimeltaartrecept, daar houden we van!
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!