Spinaziesoep met artisjok en citroen



Dit is zo’n heerlijk soepje dat net even iets anders is dan anders. Bomvol met vitaminen en lekker fris door het gebruik van citroen.

Heerlijk voor in het weekend, of door de week als snelle maaltijd.

Voor één grote pan (ongeveer 4-6 kommen)

1el olie
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
1 lente ui, in ringetjes
1,5 tl verse tijm, alleen de blaadjes
2el bloem
1L kippenbouillon
1 blik artisjokharten (á 390g), uitgelekt
1 laurierblad
schil van ½ citroen
125ml slagroom (+ extra voor garnering)
175g verse spinazie
20g platte peterselie
60ml creme fraiche

Zelf soep maken

Verhit in een grote pan de olie en fruit hierin 5 minuutjes de ui en lente ui aan. In de laatste 2 minuten mag ook de knoflook erbij. Bestrooi met de bloem en bak die 2 minuutjes mee, goed omscheppen. Bestrooi dan met de verse tijm en giet de bouillon erbij. Tot slot de artisjokharten, laurier en citroenrasp. Breng zachtjes aan de kook en laat 10 minuten pruttelen.

Tip: Hoe haal je de schil van een citroen eraf

Omdat je straks de schil er weer uit haalt is het handig om wat bredere schil te gebruiken. Dit doe je heel makkelijk met een dunschiller. Je wilt namelijk alleen de schil – die geeft het aroma af – en niet het wit, wat bitter is. Ga voorzichtig over de buitenkant van je gewassen citroen en zo haal je heel makkelijk de schil eraf!

Spinaziesoep met artisjokken

Na 10 minuten haal je de laurier en citroenschil uit de soep. Spinazie erbij, laten slinken en nog een paar minuten laten pruttelen. Ik heb de soep gepureerd met een staafmixer, dat kan ook in delen in de blender. Daarvoor doe je de slagroom, creme fraiche en peterselie erbij. Glad pureren en op smaak brengen met zout en peper. Serveer met een theelepel slagroom en lekker vers gebakken brood erbij en klaar ben je!

Gepubliceerd op 11 februari 2016


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
14 juli 2020
 
Goedbedoeld ongevraagd baby eetadvies

Wat doe je met goedbedoeld ongevraagd baby eetadvies? Maaike vertelt hoe zij de eetopvoeding van haar zoontje aanpakt.
13 juli 2020
hartige taart tomaat
 
Vegetarische hartige taart met tomaat en mozzarella

Deze vegetarische hartige taart met tomaat en mozzarella is ideaal als je in nog geen half uur lekker en gezond wilt eten.
13 juli 2020
spinazie-quiche-petit-gateau-web2.jpg
 
De 5 lekkerste hartige taart recepten

Hartige taart, wij zijn er dol op. Dus zet ik mijn 5 favoriete hartige taarten voor je op een rijtje én leg je uit wat de onderlinge verschillen zijn.
13 juli 2020
flammkuchen
 
Flammkuchen met courgette

In de categorie hartige taart is Flammkuchen een van mijn favorieten. Ideaal om restjes groente op te verwerken.
10 juli 2020
appeltaart met custard
 
Smulpaapje weekmenu – week 28

Dit weekmenu gaan we lekker op vakantie. Thuis op vakantie. Maar internationaal aan tafel. Een culinaire reis uit eigen keuken.
10 juli 2020
artisjokken-web2.jpg
 
Artisjokken met een mosterddip

Met deze verse artisjokken met mosterddip waan je je heel even op vakantie. Ga je mee op culinaire reis?!