Spinazie-muntdip uit Kerst het Kookboek van Donna Hay



Kerst, het kookboek van Donna Hay is een boek vol feestelijke recepten, dat is nog best lastig kiezen wat je daar uit wilt maken. Maar omdat Kerst bij ons altijd in het teken staat van borrelen koos ik een recept uit dat het perfect doet als borrelhapje en ook nog eens super eenvoudig te maken is.

Met een knapperig stokbrood of heerlijke crackertjes erbij is dit een borrelhapje dat het ook op andere (feestelijke) dagen heel goed doet. Daar houden we van!

Spinaziemuntdip Donna Hay Smulpaapje

Spinazie-muntdip met yoghurt (grote kom vol)

500g jonge spinazie
80g bruine amandelen, geroosterd (ik gebruikte 100g amandelschaafsel)
6 handen muntblaadjes (ik gebruikte 20g)
1el geraspte citroenschil
1el citroensap
zout & peper
280g Griekse yoghurt (plus extra voor garnering)
2el extra vierge olijfolie
crackertjes (ik gebruikte Nairn multiseed) om te serveren

Zo maak je de spinazie-muntdip

Doe de spinazie 30-60 seconden in een grote (soep)pan met kokend water, tot ze geslonken zijn. Schep ze daarna in een groot vergiet dat je in ijskoud water zet om te koelen. Knijp daarna het meeste vocht eruit. Draai de amandelen in een keukenmachine tot een fijne massa en voeg de afgekoelde spinazie, munt, citroenrasp en -sap toe en draai tot een gladde massa. Breng op smaak met zout en peper en voeg dan de yoghurt en olie tot. Draai tot alles gemengd is.

Doe de dip in een kom en laat een uur in de koelkast staan (of langer als je het eerder voorbereid). Schep wat extra yoghurt erdoor en garneer met muntblaadjes en wat extra olijfolie. Serveer met de crackertjes of brood/groente naar keuze.

Gepubliceerd op 25 november 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.