Spinazie-muntdip uit Kerst het Kookboek van Donna Hay



Kerst, het kookboek van Donna Hay is een boek vol feestelijke recepten, dat is nog best lastig kiezen wat je daar uit wilt maken. Maar omdat Kerst bij ons altijd in het teken staat van borrelen koos ik een recept uit dat het perfect doet als borrelhapje en ook nog eens super eenvoudig te maken is.

Met een knapperig stokbrood of heerlijke crackertjes erbij is dit een borrelhapje dat het ook op andere (feestelijke) dagen heel goed doet. Daar houden we van!

Spinaziemuntdip Donna Hay Smulpaapje

Spinazie-muntdip met yoghurt (grote kom vol)

500g jonge spinazie
80g bruine amandelen, geroosterd (ik gebruikte 100g amandelschaafsel)
6 handen muntblaadjes (ik gebruikte 20g)
1el geraspte citroenschil
1el citroensap
zout & peper
280g Griekse yoghurt (plus extra voor garnering)
2el extra vierge olijfolie
crackertjes (ik gebruikte Nairn multiseed) om te serveren

Zo maak je de spinazie-muntdip

Doe de spinazie 30-60 seconden in een grote (soep)pan met kokend water, tot ze geslonken zijn. Schep ze daarna in een groot vergiet dat je in ijskoud water zet om te koelen. Knijp daarna het meeste vocht eruit. Draai de amandelen in een keukenmachine tot een fijne massa en voeg de afgekoelde spinazie, munt, citroenrasp en -sap toe en draai tot een gladde massa. Breng op smaak met zout en peper en voeg dan de yoghurt en olie tot. Draai tot alles gemengd is.

Doe de dip in een kom en laat een uur in de koelkast staan (of langer als je het eerder voorbereid). Schep wat extra yoghurt erdoor en garneer met muntblaadjes en wat extra olijfolie. Serveer met de crackertjes of brood/groente naar keuze.

Gepubliceerd op 25 november 2019


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2021
vega curry
 
Weekmenu 2021 – week 38

Het weekmenu geeft je weer inspiratie voor doordeweekse maaltijden, waar het hele gezin van mee geniet. Of je nu voor vega, vis of vleesrecepten kiest.
20 september 2021
appeltaart recept met amandelspijs
 
Appeltaart met frangipane

Een klassieke appeltaartrecept met korstdeeg met een smeuïge frangipane op de bodem. Het is gewoon de lekkerste appeltaart die je kunt bedenken!
16 september 2021
ijs zonder ijsmachine
 
Bananen-aardbei ijs zonder ijsmachine

Toveren met restjes kun je wel aan Yvette van Boven overlaten. Geïnspireerd door haar Van Bovens Leftovers maakte ik er dit ijs mee.
14 september 2021
Zalm teriyaki bowl
 
Zalm teriyaki bowl

Er is niets lekkerder dan eten uit een kommetje. Deze zalm teriyaki bowl is daar geen uitzondering op. Zeker omdat je de teriyaki marinade zelf maakt.
13 september 2021
parelcouscous op Griekse wijze
 
Griekse parelcouscous met pigs in blankets

Een hele makkelijke maaltijd die ideaal is voor drukke dagen. Deze parelcouscous op Griekse wijze is in een handomdraai gemaakt.
10 september 2021
brownie cheesecake
 
Weekmenu 2021 – week 37

Het weekmenu zit weer bomvol makkelijke maaltijden, snelle recepten en inspiratie voor een week lang lekker samen eten.