Spinazie-muntdip uit Kerst het Kookboek van Donna Hay



Kerst, het kookboek van Donna Hay is een boek vol feestelijke recepten, dat is nog best lastig kiezen wat je daar uit wilt maken. Maar omdat Kerst bij ons altijd in het teken staat van borrelen koos ik een recept uit dat het perfect doet als borrelhapje en ook nog eens super eenvoudig te maken is.

Met een knapperig stokbrood of heerlijke crackertjes erbij is dit een borrelhapje dat het ook op andere (feestelijke) dagen heel goed doet. Daar houden we van!

Spinaziemuntdip Donna Hay Smulpaapje

Spinazie-muntdip met yoghurt (grote kom vol)

500g jonge spinazie
80g bruine amandelen, geroosterd (ik gebruikte 100g amandelschaafsel)
6 handen muntblaadjes (ik gebruikte 20g)
1el geraspte citroenschil
1el citroensap
zout & peper
280g Griekse yoghurt (plus extra voor garnering)
2el extra vierge olijfolie
crackertjes (ik gebruikte Nairn multiseed) om te serveren

Zo maak je de spinazie-muntdip

Doe de spinazie 30-60 seconden in een grote (soep)pan met kokend water, tot ze geslonken zijn. Schep ze daarna in een groot vergiet dat je in ijskoud water zet om te koelen. Knijp daarna het meeste vocht eruit. Draai de amandelen in een keukenmachine tot een fijne massa en voeg de afgekoelde spinazie, munt, citroenrasp en -sap toe en draai tot een gladde massa. Breng op smaak met zout en peper en voeg dan de yoghurt en olie tot. Draai tot alles gemengd is.

Doe de dip in een kom en laat een uur in de koelkast staan (of langer als je het eerder voorbereid). Schep wat extra yoghurt erdoor en garneer met muntblaadjes en wat extra olijfolie. Serveer met de crackertjes of brood/groente naar keuze.

Gepubliceerd op 25 november 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!