Spinazie-muntdip uit Kerst het Kookboek van Donna Hay



Kerst, het kookboek van Donna Hay is een boek vol feestelijke recepten, dat is nog best lastig kiezen wat je daar uit wilt maken. Maar omdat Kerst bij ons altijd in het teken staat van borrelen koos ik een recept uit dat het perfect doet als borrelhapje en ook nog eens super eenvoudig te maken is.

Met een knapperig stokbrood of heerlijke crackertjes erbij is dit een borrelhapje dat het ook op andere (feestelijke) dagen heel goed doet. Daar houden we van!

Spinaziemuntdip Donna Hay Smulpaapje

Spinazie-muntdip met yoghurt (grote kom vol)

500g jonge spinazie
80g bruine amandelen, geroosterd (ik gebruikte 100g amandelschaafsel)
6 handen muntblaadjes (ik gebruikte 20g)
1el geraspte citroenschil
1el citroensap
zout & peper
280g Griekse yoghurt (plus extra voor garnering)
2el extra vierge olijfolie
crackertjes (ik gebruikte Nairn multiseed) om te serveren

Zo maak je de spinazie-muntdip

Doe de spinazie 30-60 seconden in een grote (soep)pan met kokend water, tot ze geslonken zijn. Schep ze daarna in een groot vergiet dat je in ijskoud water zet om te koelen. Knijp daarna het meeste vocht eruit. Draai de amandelen in een keukenmachine tot een fijne massa en voeg de afgekoelde spinazie, munt, citroenrasp en -sap toe en draai tot een gladde massa. Breng op smaak met zout en peper en voeg dan de yoghurt en olie tot. Draai tot alles gemengd is.

Doe de dip in een kom en laat een uur in de koelkast staan (of langer als je het eerder voorbereid). Schep wat extra yoghurt erdoor en garneer met muntblaadjes en wat extra olijfolie. Serveer met de crackertjes of brood/groente naar keuze.

Gepubliceerd op 25 november 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.