Spicy pastasaus met geheime gehaktballetjes



Niets zo lekker als vers gemaakte pastasaus met gehaktballetjes. Dit keer echter zit er een geheim ín de gehaktballetjes. Als dat niet smullen wordt?!

De pastasaus heeft een beetje kick door het gebruik van een paar drupjes chili olie. Wil je de saus iets minder pittig voor je kind(eren), dan helpt een lepel roomkaas door de saus roeren meteen!

Voor 4-6 personen

500g rundergehakt
1 ei
zout, peper
50g paneermeel
10g platte peterselie, fijngesneden
paar drupjes chili olie (ik gebruikte die van Liquido d’Oro)
8 mini bolletje buffelmozzarella, gehalveerd (ik gebruikte die van Galbani)
2el olie

Voor de pastasaus

1 ui, fijngesnipperd
1teen knoflook, geperst
1 courgette, in blokjes
1el olie
2 takjes basilicum
2 blikken San Marzano tomaten (á 400g)
zout, peper
chili olie, naar smaak
optioneel: 1-2el roomkaas

Verder nodig: 1 zak pasta (ik gebruikte Rigatoni maar iedere holle pasta kan. Want daar kan zo lekker de saus in kruipen) – geraspte Parmezaanse kaas

Zelf gemaakte pastasaus

Verhit een hapjespan en fruit de ui en knoflook zachtjes in de olie. Voeg de courgette toe en bak een paar minuten mee. Dan de gepelde tomaten erbij, aan de kook brengen en de basilicum toevoegen. Breng op smaak met zout, peper en chili olie naar smaak. Laat het zo een kwartiertje zachtjes doorkoken, terwijl je de gehaktballetjes maakt. Ik heb daarna de saus met de staafmixer iets fijner gepureerd, omdat dan de gehaktballetjes nóg lekkerder in de saus kunnen garen.

Geheime gehaktballetjes

Meng het gehakt met de kruiden, paneermeel, chili olie en het ei en meng goed door elkaar. Draai er balletjes van, ter grootte van een golfbal. Duw er met je duim in en verstop daar het stukje mozzarella. Vouw het gehakt er weer goed om heen en draai er weer een balletje van. Herhaal met al het gehakt.

Pastasaus met gehaktballetjes

Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak hier de gehaktballetje kort, maar op redelijk hoog vuur aan beide kanten goudbruin aan. Doe dit eventueel in twee keer. Voeg de balletjes dan voorzichtig toe aan de pastasaus en laat nog een kwartiertje zachtjes mee garen. Gebruik de laatste 10 minuten daarvan om je pasta al dente te koken. Een iets mildere saus voor je kind(eren), voeg dan als laatste nog wat roomkaas toe aan de saus.

Serveer met de pasta en bestrooi rijkelijk met geraspte Parmezaanse kaas

Gepubliceerd op 13 mei 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.