Spicy pastasaus met geheime gehaktballetjes



Niets zo lekker als vers gemaakte pastasaus met gehaktballetjes. Dit keer echter zit er een geheim ín de gehaktballetjes. Als dat niet smullen wordt?!

De pastasaus heeft een beetje kick door het gebruik van een paar drupjes chili olie. Wil je de saus iets minder pittig voor je kind(eren), dan helpt een lepel roomkaas door de saus roeren meteen!

Voor 4-6 personen

500g rundergehakt
1 ei
zout, peper
50g paneermeel
10g platte peterselie, fijngesneden
paar drupjes chili olie (ik gebruikte die van Liquido d’Oro)
8 mini bolletje buffelmozzarella, gehalveerd (ik gebruikte die van Galbani)
2el olie

Voor de pastasaus

1 ui, fijngesnipperd
1teen knoflook, geperst
1 courgette, in blokjes
1el olie
2 takjes basilicum
2 blikken San Marzano tomaten (á 400g)
zout, peper
chili olie, naar smaak
optioneel: 1-2el roomkaas

Verder nodig: 1 zak pasta (ik gebruikte Rigatoni maar iedere holle pasta kan. Want daar kan zo lekker de saus in kruipen) – geraspte Parmezaanse kaas

Zelf gemaakte pastasaus

Verhit een hapjespan en fruit de ui en knoflook zachtjes in de olie. Voeg de courgette toe en bak een paar minuten mee. Dan de gepelde tomaten erbij, aan de kook brengen en de basilicum toevoegen. Breng op smaak met zout, peper en chili olie naar smaak. Laat het zo een kwartiertje zachtjes doorkoken, terwijl je de gehaktballetjes maakt. Ik heb daarna de saus met de staafmixer iets fijner gepureerd, omdat dan de gehaktballetjes nóg lekkerder in de saus kunnen garen.

Geheime gehaktballetjes

Meng het gehakt met de kruiden, paneermeel, chili olie en het ei en meng goed door elkaar. Draai er balletjes van, ter grootte van een golfbal. Duw er met je duim in en verstop daar het stukje mozzarella. Vouw het gehakt er weer goed om heen en draai er weer een balletje van. Herhaal met al het gehakt.

Pastasaus met gehaktballetjes

Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak hier de gehaktballetje kort, maar op redelijk hoog vuur aan beide kanten goudbruin aan. Doe dit eventueel in twee keer. Voeg de balletjes dan voorzichtig toe aan de pastasaus en laat nog een kwartiertje zachtjes mee garen. Gebruik de laatste 10 minuten daarvan om je pasta al dente te koken. Een iets mildere saus voor je kind(eren), voeg dan als laatste nog wat roomkaas toe aan de saus.

Serveer met de pasta en bestrooi rijkelijk met geraspte Parmezaanse kaas

Gepubliceerd op 13 mei 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!