Speculaas eierkoeken
Maak samen met je (klein)kind(eren) zelf speculaas eierkoeken met dit super simpele recept. Een lekkere Sinterklaas traktatie, zonder teveel suiker.
Want in een periode waarin je al behoorlijk wat zoetigheid eet is een luchtige maar toch super smakelijk tussendoortje volgens mij wel welkom. Samen met mijn dochter maakten we deze speculaas eierkoeken.
Die maak je in minder dan 10 minuten en gaan ook nog eens minder dan 10 minuten de oven in. Super leuk dus om in de aanloop naar pakjesavond een keer samen te maken!
Ingrediënten voor de speculaas eierkoeken *
- 75g donkere basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 3 eieren (L)
- 125g zelfrijzend bakmeel
- 2tl speculaaskruiden
Bakplaat met bakpapier – mixer – oven voorverwarmen 200C (hetelucht)
Speculaas eierkoeken
In een kom gaan de beide suikers en de eieren en met een mixer (of in je standmixer) klop je die nu in 5-6 minuten helemaal luchtig. Niet minder lang kloppen, dit maakt namelijk echt het verschil. Zeef hierbij het bakmeel en de kruiden en spatel die voorzichtig door het eiermengsel. Je wilt zoveel mogelijk lucht behouden
Zelfgemaakte eierkoeken
Dit doe je in z’n geheel, zo gelijkmatig mogelijk, op de bakplaat en bak dit in ongeveer 8 minuten goudbruin en gaar. Laat daarna op het aanrecht even afkoelen. Met een ringsteker of een dun glas snijdt je nu rondjes uit het deeg. De kruimels mag je natuurlijk meteen opsnoepen 😉 Lekker met een glas chocomelk erbij.
* de hoeveelheid eierkoeken is een beetje afhankelijk van hoe groot de steker is die je gebruikt.
Gepubliceerd op 27 oktober 2020