Speculaas eierkoeken



Maak samen met je (klein)kind(eren) zelf speculaas eierkoeken met dit super simpele recept. Een lekkere Sinterklaas traktatie, zonder teveel suiker.

Want in een periode waarin je al behoorlijk wat zoetigheid eet is een luchtige maar toch super smakelijk tussendoortje volgens mij wel welkom. Samen met mijn dochter maakten we deze speculaas eierkoeken.

Die maak je in minder dan 10 minuten en gaan ook nog eens minder dan 10 minuten de oven in. Super leuk dus om in de aanloop naar pakjesavond een keer samen te maken!

Ingrediënten voor de speculaas eierkoeken *

  • 75g donkere basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eieren (L)
  • 125g zelfrijzend bakmeel
  • 2tl speculaaskruiden

Bakplaat met bakpapier – mixer – oven voorverwarmen 200C (hetelucht)

eierkoeken met sinterklaas

Speculaas eierkoeken

In een kom gaan de beide suikers en de eieren en met een mixer (of in je standmixer) klop je die nu in 5-6 minuten helemaal luchtig. Niet minder lang kloppen, dit maakt namelijk echt het verschil. Zeef hierbij het bakmeel en de kruiden en spatel die voorzichtig door het eiermengsel. Je wilt zoveel mogelijk lucht behouden

Zelfgemaakte eierkoeken

Dit doe je in z’n geheel, zo gelijkmatig mogelijk, op de bakplaat en bak dit in ongeveer 8 minuten goudbruin en gaar. Laat daarna op het aanrecht even afkoelen. Met een ringsteker of een dun glas snijdt je nu rondjes uit het deeg. De kruimels mag je natuurlijk meteen opsnoepen 😉 Lekker met een glas chocomelk erbij.

* de hoeveelheid eierkoeken is een beetje afhankelijk van hoe groot de steker is die je gebruikt.

kind met sinterklaas lekkers

Gepubliceerd op 27 oktober 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!