Speculaas eierkoeken



Maak samen met je (klein)kind(eren) zelf speculaas eierkoeken met dit super simpele recept. Een lekkere Sinterklaas traktatie, zonder teveel suiker.

Want in een periode waarin je al behoorlijk wat zoetigheid eet is een luchtige maar toch super smakelijk tussendoortje volgens mij wel welkom. Samen met mijn dochter maakten we deze speculaas eierkoeken.

Die maak je in minder dan 10 minuten en gaan ook nog eens minder dan 10 minuten de oven in. Super leuk dus om in de aanloop naar pakjesavond een keer samen te maken!

Ingrediënten voor de speculaas eierkoeken *

  • 75g donkere basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eieren (L)
  • 125g zelfrijzend bakmeel
  • 2tl speculaaskruiden

Bakplaat met bakpapier – mixer – oven voorverwarmen 200C (hetelucht)

eierkoeken met sinterklaas

Speculaas eierkoeken

In een kom gaan de beide suikers en de eieren en met een mixer (of in je standmixer) klop je die nu in 5-6 minuten helemaal luchtig. Niet minder lang kloppen, dit maakt namelijk echt het verschil. Zeef hierbij het bakmeel en de kruiden en spatel die voorzichtig door het eiermengsel. Je wilt zoveel mogelijk lucht behouden

Zelfgemaakte eierkoeken

Dit doe je in z’n geheel, zo gelijkmatig mogelijk, op de bakplaat en bak dit in ongeveer 8 minuten goudbruin en gaar. Laat daarna op het aanrecht even afkoelen. Met een ringsteker of een dun glas snijdt je nu rondjes uit het deeg. De kruimels mag je natuurlijk meteen opsnoepen 😉 Lekker met een glas chocomelk erbij.

* de hoeveelheid eierkoeken is een beetje afhankelijk van hoe groot de steker is die je gebruikt.

kind met sinterklaas lekkers

Gepubliceerd op 27 oktober 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
2 december 2021
Sinterklaas tijdens Corona
 
Top 5 favoriete Sinterklaasrecepten

Want Sinterklaas zonder iets lekkers is toch niet echt een heerlijk avondje. Dus mijn 5 favoriete Sinterklaasrecepten voor je op een rijtje!
2 december 2021
zuurkool uit de oven
 
Zuurkoolschotel met rozijnen en kerriegehakt

Een dikke vette hit, deze makkelijk voor te bereiden zuurkoolschotel uit de oven, met kerriegehakt en rozijnen.
27 november 2021
zelf erwtensoep maken
 
Weekmenu 2021 – week 48

De laatste weken van het jaar zijn aangebroken. Gelukkig is het weekmenu er gewoon iedere week. Vol met makkelijke maaltijden.
24 november 2021
albondigas uit Wereldwijd Borreltijd
 
Albondigas uit Wereldwijd Borreltijd

Een van mijn favoriete borrelhapjes uit Wereldwijd Borreltijd is zonder twijfel de albondigas. Deze Spaanse gehaktballetjes zijn áltijd een hit!
22 november 2021
Kerstborrelkrans
 
Hartige Kerstborrelkrans

Een hartige kerstborrelkrans, die je tijdens de feestdagen eenvoudig maakt. Een makkelijk borrelhapje met verrassend lekkere vulling.
22 november 2021
Griekse kip en rijst uit de oven
 
Griekse kip & rijst uit de oven

Gemarineerde kip op Griekse wijze. In de oven gegaarde geurige rijst. Een heerlijke maaltijd voor wie van kip en rijst houdt, maar dan nét even anders.